Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Швидкісний усний рахунок - це стиль життя

У чому вимірюється вплив ментальної арифметики на розвиток дитини? У тому, що він з неймовірною швидкістю навчиться додавати і віднімати числа? Таке примітивне ставлення до ментальному рахунку, як його прирівнювання до звичайного рішення прикладів, властиве сучасному суспільству. Діти, які з дитинства навчилися управляти цифровими гаджетами, взагалі зневажливо ставляться до усного рахунку. Насправді, а чи потрібно дитині вміти рахувати в умі, якщо це завдання за нього може виконати калькулятор?

Переваги ментальної арифметики і її вплив на розвиток дитини

Ніякі технології не є підставою для виключення усного рахунку з системи інтелектуального виховання дітей. Число - одиниця виміру всіх сфер нашого життя. Воно присутнє в кожному предметі, явищі  навколишнього світу. В числах виражається час, швидкість, розміри і унікальні характеристики предметів. Рахуванню підлягають гроші і інгридієнти в торті. Кожен день нам доводиться в розумі вирішувати арифметичні завдання різної складності - від перерахунку здачі в магазині до розподілу сімейного бюджету на весь місяць. Кожен архітектор, менеджер, кравець, кухар повинен вміти рахувати. У більшості випадків ми не можемо покладатися на калькулятор або на комп''ютер. Адже штучний інтелект тільки виконує запрограмовані людиною функції. Але навіть якщо ми захочемо позбавити дитину  необхідності рахувати про себе, у нас нічого не вийде. Усний рахунок - це природна складова в розвитку малюка. З його допомогою діти пізнають світ навколо себе і розвиваються інтелектуально. Вчені визнали ефективність усного рахунку в тренуванні таких  розумових здібностей, як:
  • вміння зосередитися;
  • усвідомлене сприйняття інформації;
  • здатність робити самостійні висновки.

Результати ментальної арифметики за підсумками навчання в Школі усного рахунку Соробан

Щоб навчити малюка усного рахунку використовуються різні способи. Один із них (на сьогоднішній день найшвидший і ефективний) - це уроки ментальної арифметики. Сенс навчання полягає в тому, щоб ставити перед дитячим розумом завдання, що вимагають швидкого аналізу і точного рішення. З кожним уроком завдання стають все складніше, тому головний мозок перебуває в стані самовдосконалення. Таким чином, ментальний рахунок дає розуму їжу для роздумів, стимулює процес розвитку таких  важливих когнітивних здібностей, як:
  • зорова увага;
  • довгострокова і короткочасна пам''ять;
  • логічне  мислення;
  • навички аналізу;
  • уява і художнє мислення;
  • моторні функції;
  • кмітливість (поєднання раціонального інтелекту з емоційним чуттям).
Використовуючи ці здібності, дитина успішно впорається з будь-яким навчальним  завданням. Коли учень виконує ментальний рахунок, в його мозку активуються центри, які відповідальні за всі перераховані функції і розташовані в різних півкулях. Тобто, мозок включений в роботу на всі сто. Хочете знати, в якому режимі перебуває мозок  під час рахунку на калькуляторі? Для натискання правильних кнопок використовуються тільки канали механічної пам''яті.

Школа ментальної арифметики Соробан® в Україні: користь навчання

Сьогодні ми спостерігаємо тенденцію до зниження дитячої навчальної мотивації. Зацікавити дитину 7-11 років якоюсь справою важко навіть досвідченим педагогам. У школі цьому перешкоджає навчальна програма, велика кількість дітей в класі  та й низька мотивація вчителів. Розвиток у маленьких учнів пізнавального інтересу взяли на себе розвиваючі курси для дітей. Уроки в Школі Соробан® допомагають школярам зрозуміти принцип навчального процесу в найбільш доступній для них ігровій формі. Дитячий інтерес до усного рахунку з''являється у наших вихованців здебільшого  тому, що ми використовуємо в навчанні сучасні технології, індивідуальний підхід та ефективну систему взаємодії між тренером і дітьми. Результати ментальної арифметики для дитини - досвід особистих досягнень, необхідних їй, щоб і далі активно розвиватися. Читати також: Як виправити непосидючість дитини на уроках в школі Літній інтенсив-2018. Результати тестів ДО і ПІСЛЯ! Найефективніший спосіб навчити дитину лічити про себ Відео: https://www.youtube.com/watch?v=rFHlq8Aihws Школа Соробан® Київ, Віка, 9 років, тема "Флаш", 30 дій, швидкість 1,8 секунд https://www.youtube.com/watch?v=3k1CCgVqpTY Школа Соробан® Миколаїв, Ярослав, 7 років, 2-значні, 20 дій. https://www.youtube.com/watch?v=KBHURcu9rwA Школа Соробан® Кривий Ріг. Тимур, 5 років, рахунок на слух, швидкість 0,6 секунд.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.