Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Що робити, якщо дитина не реагує на зауваження

Кожному з батьків доводилося опинитися в ситуації, коли дитина не реагує на зауваження, прохання так, як ніби не чує зовсім, що говорять йому дорослі. Тоді на зміну проханню приходять вимоги, а часом  і критика на підвищених тонах. Зрідка вдається досягти потрібного результату, але найчастіше батьки бачать небажані реакції дитини: образи, сльози, протест. Чому дитина не реагує на зауваження дорослих?

Чому дитина не реагує на зауваження дорослих? Причини і їх наслідки

Всі ми були дітьми, але, ставши мамами і татами, забули, що світ дитинства відрізняється від дорослого світу. Всі головні події в країні дітей відбуваються під час ігор. Для кожного без винятку малюка гра - справжнє життя. Тому, коли малюк захоплено грає, він по-справжньому зайнятий. Так само, як зайняті дорослі на роботі або вирішують  домашні проблеми. З огляду на те, що дитячий розум ще не пристосувався до швидкого переключення уваги, не навчився багатозадачності, відсутність реакції на звернення дорослих цілком закономірна. Дитина не реагує на зауваження дорослих, якщо в зверненні до малюка були допущені помилки:
  1. Ви забули привернути до себе дитячу увагу перш, ніж про щось просити.
  2. Зауваження було занадто довгим, багатослівним, тому дитина втратила нитку бесіди, відволіклась, забула, з чого все почалося.
  3. У проханні був відсутній посил до конкретної дії. Так відбувається, коли звучать вказівки з негативною часткою «не» (не роби!) Замість заклику до правильної дії.
  4. Систематичне підвищення голосу - найгірший з усіх видів зауважень дітям. Батьки думають, що крик допомагає керувати дитячою поведінкою. Але це помилка. Крик пробуджує страх перед покаранням, але ніяк не сприяє усвідомленню, розумінню причин батьківського невдоволення.
  5. Зауважень занадто багато. Якщо дорослі без кінця зупиняють малюка, він перестає реагувати на їхні репліки.
  6. Ви коментуєте там, де можна обійтися без підказок. Наприклад, «мий руки перед їжею», «почисти зуби перед сном» і т.п.
  7. Малюк бачить аналогічну реакцію на свої прохання в спілкуванні з дорослими. Якщо у відповідь на дитячу розповідь про шкільні події мама неуважно киває, зайнята своїми думками, можна впевнено очікувати подібну реакцію дитини на зауваження батьків.
Як робити зауваження дитині?

Як робити зауваження дитині? Поради батькам від школи ментальної арифметики Соробан ®

Якщо ви хочете когось виховати, почніть виховувати себе. Це правило щодо дітей актуальне на всі 100%. Що робити батькам, щоб їхні зауваження не змушували дитину плакати, ображатися, відчувати себе винуватою, нещасною?
  • Не намагатися докричатися, а підійти, встановити зоровий контакт і тільки потім говорити.
  • Правильно формулювати свої прохання, нехай це звучить так: «Увечері вдома потрібно ходити спокійно і розмовляти тихо, щоб не турбувати сусідів," замість "не стрибай», «не кричи».
  • Потрібно позбутися звички вимагати, роздавати вказівки. Замість цього подумайте, чим ви могли б зацікавити дитину, привернути її увагу до справи.
  • Навіть якщо малюк дуже погано себе вів, потрібно робити зауваження з добротою і любов''ю, засуджуючи вчинки, але не його самого.
  • Ставити посильні завдання.
  • Перш ніж зробити чергове зауваження, подумайте, чи так воно потрібне. Може, варто дати малюкові трохи більше свободи і подивитися, що з цього вийде?
Коли малюк приходить в початкову школу, зауважень стає більше: знову зробив помилку з математики, погано написав контрольну, не встиг вчасно зробити уроки і т.д. Дитина далеко не завжди заслуговує на осуд. Батьки допоможуть в подоланні більшості навчальних труднощів, розвиваючи інтелект, подбавши, щоб учень отримав великий пізнавальний досвід, навчився запам''ятовувати, самостійно аналізувати інформацію, вирішувати завдання, робити висновки, виправляти свої помилки. Школа усного рахунку Соробан ® займається з дітьми 5 -11 років і готова поділитися секретами ефективного виховання. По-перше, педагог і учні є партнерами у вирішенні поставлених завдань. Ніякого тиску, ніяких вимог. Учитель, сам захоплений справою, вміє зацікавити студентів, ділиться з ними своїми знаннями, надихає, направляє, мотивує. По-друге, тренер працює з кожним учнем. Навіть в позаурочний час відстежує успіхи та невдачі вихованців за допомогою спеціальної онлайн-програми, щоб на наступному занятті підготувати кожній дитині індивідуальний план вправ, що відповідає рівню підготовки. По-третє, розвиваючі курси для дітей впливають на розвиток уваги, здатності концентруватися, швидко реагувати на зміни у зовнішньому середовищі. Тому у нас не буває так, що дитина не реагує на зауваження, адже вона вчиться слухати і чути свого наставника. Читати також: Найефективніший спосіб навчити дитину лічити про себе Що краще – ментальна арифметика чи швидкочитання? Тест. Як зрозуміти, коли дитина готова до школи? Відео: https://www.youtube.com/watch?v=tqsIU0dsWsw https://www.youtube.com/watch?v=vi3Jj-rNqWk https://www.youtube.com/watch?v=akTI1kedIew

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.