Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Що краще – ментальна арифметика чи швидкочитання?

Інтелект сьогодні надзвичайно цінується. Так само цінується вміння швидко приймати рішення, гнучкість і талант до навчання, саморозвитку. Якщо раніше шкільна освіта давала хорошу базу для вступу до ВНЗ, а вища освіта була гарантією майбутнього працевлаштування, то тепер шлях до успішного старту в кар''єрі пролягає через велику самостійну працю: додаткові заняття, розвиваючі курси, уроки з репетиторами. Метод швидкісного усного рахунку і курси швидкого читання є одними з найбільш затребуваних напрямків у розвитку дитини. І багато батьків задаються питанням: який тип навчання принесе учневі більше користі - ментальна арифметика або швидкочитання? Визначитися з вибором нам допоможе аналіз недоліків і переваг кожної методики. Скорочтение или скоростной устный счет

Так швидкочитання чи швидкісний усний рахунок? Навіщо дитині вчитися швидко читати?

Навчаючи дітей читанню, батьки переслідують декілька цілей. По-перше, наше завдання - прищепити любов до цього процесу. А по-друге, ми повинні навчити учня витягати з прочитаного тексту корисну інформацію. На початкових етапах навик багатьом дітям дається важко, через що маленькі школярі (дошкільнята) швидко втрачають інтерес до читання. Курси швидкочитання пропонують батькам механізм навчання, який полегшує вирішення завдання. Заняття не просто спрощують навчання, а й призводять до підвищення швидкості читання в кілька разів. Плюси такого методу розвитку дітей очевидні:
  1. На знайомство з навчальним матеріалом і виконання домашніх завдань учень буде витрачати менше часу. Тому у нього з''явиться можливість більше часу приділяти додатковому розвитку, захопленням і відпочинку.
  2. Метод допомагає зацікавити дитину в читанні і в навчанні в цілому. Така особливість дитячої психології - дітям подобається робити те, що у них добре виходить.
  3. Успіхи в швидкому читанні сприяють зростанню самооцінки.
  4. Навичка швидкісного читання дає можливість вивчати, обробляти величезні обсяги інформації в стислі терміни. Це вміння дуже стане в нагоді в навчанні, при підготовці до іспитів. І поза шкільним навчанням швидкочитання відкриває перед учнями грандіозні можливості і перспективи для розвитку.
Як і будь-яка інша методика розвитку дітей, швидкісне читання має свої недоліки. Принцип методу полягає у вибірковому прочитанні інформації на сторінці. Це, безумовно, допомагає розвивати зорову увагу, тренує концентрацію, але заважає розумінню глибини твору. Батьки, педагоги, відзначають ряд істотних мінусів раннього використання в розвитку швидкочитання:
  • перешкоджає розвитку словникового запасу, образної мови, розумінню і ефективному запам''ятовуванню інформації;
  • може стати причиною безграмотності через відсутність практики багаторазового побуквеного прочитання слів;
  • не дає дитині побачити глибинний зміст творів.
Йдеться саме про вплив методу на маленьких учнів (дошкільного та молодшого шкільного віку). За умови сформованого багатого мовного запасу, здатності бачити за словами реальні образи, розвиненого мислення вправи зі швидкісного читання будуть тільки на користь. Ментальная арифметика или скорочтение

Ментальна арифметика або швидкочитання? Плюси і мінуси японської методики швидкісного усного рахунку

Якщо швидкочитання вживають для тренування уваги і підвищення швидкості засвоєння  знань, то уроки ментальної арифметики - це інструмент для формування навичок швидкісного рахунку і нескладного розуміння знань, аналізу, прийняття рішень. Важливість методики часто недооцінюють, коли вважають, що ментальна арифметика і математика - одне і те ж. Відкриваємо секрети ментального рахунку - одного з кращих способів розвитку дитини в Україні:
  1. Одночасний розвиток обох півкуль. Коли учень рахує методом ментальної арифметики, включається в роботу і ліва півкуля (зчитує інформацію у вигляді чисел і здійснює обчислювальні дії), і права півкуля (візуалізує процес рахунку, втілює числа в форму конкретних образів).
  2. Розвиток феноменальних ментальних здібностей, які в подальшому дитина буде використовувати як в навчанні, так і в творчості, вирішенні життєвих завдань.
  3. Тренування виняткової пам''яті, яка вміщує необмежену кількість знань.
  4. Підвищення самооцінки.
  5. Поява мотивації до навчання.
Одним із результатів навчання ментальній арифметиці є загальне інтелектуальне зростання, поліпшення показників успішності в різних сферах життєдіяльності учня. Однак  чекати такого успіху через 1-2 місяці занять немає сенсу. Дитячий мозок (пам''ять, мислення) вимагає регулярних тренувань протягом довгого періоду часу. Ось чому розвиваючі курси для дітей з ментальної арифметики  тривають 2 роки і містять, крім навчальних занять в школі, щоденні вправи з соробаном (абакусом) вдома. Хоча видимі успіхи в усному рахунку буде видно буквально через пару тижнів занять. Другим мінусом хтось може порахувати уявну одноманітність методики. По суті, дитині протягом усього періоду навчання доводиться щоразу  виконувати ментальний арифметичний рахунок. Школа ментальної арифметики Соробан® цьому аспекту навчання надає особливого значення, тому створила насичену програму курсів з поступовим підняттям планки, збільшенням складності завдань. Тут заняття проходять в нестандартному форматі, використовуються комп''ютерні технології, мультимедійні інструменти, покликані зацікавити учнів, постійно підтримувати їх пізнавальний інтерес на високому рівні і мотивувати на великі досягнення. І все ж, що корисніше для дитини - швидкочитання  чи  швидкісний усний рахунок? Кожен напрямок вартий уваги і має багато переваг, відкриває перед учнями нові горизонти, змінює їхнє ставлення до навчання в кращу сторону. Але якщо швидкочитання більше орієнтоване на дорослих дітей (старшокласників, студентів), то ментальна арифметика актуальна в розвитку учнів молодших класів і дошкільнят (5-11 років). Ніщо не скаже вам про користь розвиваючої методики більше, ніж сама методика. Запрошуємо дітей 5-11 років у нашу школу Соробан®. Читати також: Тест. Як зрозуміти, коли дитина готова до школи? Що повинна знати і вміти дитина 6-7 років Як перевірити, чи зможе дитина адаптуватися до школи? Відео: https://www.youtube.com/watch?v=u-DWED6U-Ms https://www.youtube.com/watch?v=dz4ur3AxHkA https://www.youtube.com/watch?v=9wGr3H2STeA

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.