Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Тест. Як зрозуміти, коли дитина готова до школи?

Чи готова  ваша  дитина до школи? Не маючи досвіду педагога, недостатньо володіючи знаннями в області дитячої психології, батьки можуть помилятися щодо підготовки малюка до старанного навчання. Тут спрацьовує переоцінка здібностей, бажання бачити дитину більш талановитою, тямущою, ніж вона  є насправді. Присутній і такий фактор, як особистий досвід із серії "ось коли я йшла до школи ..." Але з плином часу відбулося багато змін в системі освіти, вимоги до майбутніх першокласників, навіть в принципах навчання. Тому потрібно сто разів подумати, зважити, щоб зрозуміти, чи варто віддавати дитину в школу в 6 років.

Чи готова дитина до школи? Шукаємо плюси і мінуси в дошкільному розвитку дитини

До діагностики  здібностей майбутнього першокласника потрібно ставитися, як до можливості підвищити якість навчання на етапі дошкільної підготовки. Давайте розбиратися,  яке ж виховання учня головне, а яке другорядне. Розглянемо, наприклад, вміння читати. Якщо брати за критерій відбору навички читання, багатьох дошкільнят можна відправляти  до 1 класу  із 3-4 років. Як думаєте, чи готова  дитина до школи так рано? Звичайно ж, ні, адже знання букв, здатність створювати із них слова - результат хорошої дитячої пам''яті. А є ще різні форми мислення, які при правильній організації занять формуються тільки до 6-7 років, процес психофізичного розвитку. Перевірочні тести в школі, швидше за все, будуть містити такі завдання:
  • рахування  до 10 і назад;
  • навички письма  (правильність написання букв, твердість руки, тобто попадання в рядок, почерк);
  • техніка читання.
Якщо технічно малюк впорався або, навпаки, не впорався з усіма завданнями, це ще нічого не означає. Наприклад, зворотне  рахування  не є ознакою розвитку логіки. Логічне мислення розвивається і проявляється при вирішенні більш складних завдань, де потрібно зіставляти, порівнювати, знаходити закономірні зв''язки. Якщо малюк не напише  речення відповідно до вимог, то це не означає, що у нього погано розвинена дрібна моторика чи відсутній  стійкий зв''язок  між візуалізацією і дією. Можливо, дитина, відчуваючи велику відповідальність, занадто переживала, щоб продемонструвати реальні можливості. Якщо першокласник читає швидко, це означає, що він добре запам''ятав букви, вміє з''єднувати склади в слова. Не більше того. А ось чи розуміє він зміст тексту, по швидкості читання зрозуміти не можна. Як же дізнатися, чи  готова  ваша  дитина до школи? Потрібно поставити собі кілька запитань:
  • Чи хоче вона йти до школи?
  • Чим школа привертає малюка?
  • Чи подобається  йому процес навчання?
  • -Чи вдається  дитині  вирішувати навчальні завдання, призначені для учнів її віку?
  • Чи легко  даються їй  знання?
  • Чи проявляє  учень завзятість, рішучість, коли щось не виходить?
  • Чи почуває  себе невимушено, спілкуючись із незнайомими дітьми, дорослими?
  • Чи має уявлення, як себе вести в громадських місцях, школі, під час уроку, в спілкуванні з іншими дітьми?
  • Чи уміє виразно висловити думку, описати свої почуття, бажання?
  • Чи самостійний  він настільки, щоб самому збиратися в школу, вчити уроки?
  • Чи може уважно слухати вчителя, не відволікатися під час заняття на сторонні речі, сконцентруватися цілком на задачі?
Відповівши на всі ці питання, ви не тільки зрозумієте, чи готова дитина до школи, але і побачите недоліки підготовки. соробан лiтнiй iнтенсив

Якщо ж  дитина все-таки не готова до школи? Допомога розвиваючих курсів для дітей

Як ми можемо допомогти дошкільнику підготуватися до навчання? Рецепт від Школи Соробан®. Для початку, потрібно його зацікавити. А цікаво маленькому учневі все, що приносить радість, дає можливість проявити себе, що пов''язане  із новими враженнями. Основний вид діяльності для дитини 6-7 років - це гра, тому ігрові заняття принесуть більше користі, ніж типові уроки, де потрібно сидіти нерухомо і слухати. Важливо пам''ятати про мотивацію. Щоб мотивувати школяра на навчання, потрібно показати на реальному прикладі, скільки користі воно  може принести йому. Тому цінний досвід успіху в будь-якій сфері діяльності - у створенні першого  виробу, у вирішенні першого завдання, у першому вивченому  вірші. Із  тієї ж причини важливо хвалити і заохочувати дітей за старання, досягнуті результати. Батькам  рідко вдається добре грати роль учителя. Як ми вже говорили, дається взнаки відсутність досвіду і упереджене ставлення до учня. Спочатку мами і тата беруть за істину, що їхній  малюк  володіє  геніальними здібностями, а потім змушують дитину  доводити їм свою геніальність. Не можна вимагати від маленьких учнів занадто багато, інакше вони самі дуже скоро розчаруються в собі. А завдання нашої Школи - вселити в них впевненість, навчити не засмучуватися через помилки і невдачі, крок за кроком йти до своєї мети. На думку психолога Вегнера Л. А .: «Бути готовим до школи - значить бути готовим всьому навчитися». Це найкраща рекомендація до дії для батьків. Послідовно розвивайте задатки малюка, дозвольте йому гратися, самому ставати на ноги, падати і знову підніматися разом зі Школою ментальної арифметики Соробан®. Читати також: Що повинна знати і вміти дитина 6-7 років Як перевірити, чи зможе дитина адаптуватися до школи? Нова ментальна арифметика Соробан® та її класичний прототип. Основні відмінності Відео: https://www.youtube.com/watch?v=u-DWED6U-Ms https://www.youtube.com/watch?v=dz4ur3AxHkA https://www.youtube.com/watch?v=9wGr3H2STeA

 Записати

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.