Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Типи характеру, дитячий темперамент і виховання

Дитячий темперамент - це вроджена особливість вищої нервової діяльності людини, змінити яку не можна. Організм реагує на зовнішні подразники гальмуванням або збудженням. Саме характер цих реакцій і впливає на формування дитячого світогляду, його особистості, тому вимагає індивідуального підходу до кожної дитини.

Як і за якими ознаками можна визначити тип темпераменту вашої дитини?

По-перше, уважно придивіться до особливостей її поведінки, реакції на подразники.

По-друге, порівняйте їх з характерними ознаками чотирьох відомих типів темпераменту. По-третє, знайдіть схожість між поведінкою вашого малюка з одним із відповідних типів темпераменту, зазначених нижче:
  1. Холерик - активний, непосидючий, комунікабельний, нестриманий в емоціях. Такій дитині не вистачає посидючості. Вона легко запам''ятовує інформацію й так само легко її забуває.
  2. Сангвінік - спокійний, рухливий, товариський, доброзичливий, часто стає лідером. Дитина-сангвінік допитлива й здібна, але рідко доводить розпочату справу до кінця. Їй не вистачає внутрішньої волі, самодисципліни, розважливості.
  3. Меланхолік - дуже нетовариський, навіть замкнутий, важко переносить будь-які зміни, які викликають у нього великий стрес. Меланхолік тривожний і повільний. Труднощі в навчанні у нього пов''язані з тим, що він часто відволікається, повільно запам''ятовує інформацію, швидко втомлюється.
  4. Флегматик - спокійний, уважний, емоційно стриманий, обережний і педантичний. Він може годинами займатися копіткою справою, наприклад, збирати пазли, прикрашати картинки. Його повільність часто приймають за лінь, але його працьовитості можна тільки порадіти.
По-четверте, визначтесь, чи хочете та, головне, чи готові ви допомогти вашій дитині подолати труднощі й виробити в собі необхідні якості гармонійно розвиненої особистості.

Роль ментальної арифметики у вихованні дітей з різними видами темпераменту

Роль ментальної арифметики у вихованні дітей з різними видами темпераментуЗнаючи, які саме якості переважають у малюка, батьки можуть навчитися правильної взаємодії з ним. Виховання дитини з урахуванням темпераменту полягає в м''якій корекції негативних рис характеру й розвитку якостей, яких не вистачає дитині для гармонійного розвитку особистості. Щоб отримати максимальний ефект, необхідно не тільки враховувати тип темпераменту, але й правильно вибирати час впливу та особливий підхід. Особистість дитини формується в період активного розвитку інтелекту, тому найбільш важливе виховання характеру у малюків 5-6 років та у школярів - дітей 6-11 років. Саме такими унікальними можливостями характеризується методика усного рахунку Соробан, спрямована на інтелектуальний розвиток. Вона однаково ефективна в навчанні дітей з різними типами темпераменту:
  • Холерику вона створює умови, в яких невгамовна енергія дитини витрачається з максимальною користю: ​​активні ігри, змагання, спрямовані на розвиток посидючості, уваги, пам''яті.
  • У сангвініків здібності (терпіння, цілеспрямованість), що відсутні, Соробан легко виховує та розвиває під час командних ігор, систематичних домашніх тренувань.
  • Меланхолікам ідеально підходить атмосфера на заняттях в Соробан: довірливі відносини з дорослими та іншими дітьми, слова підтримки, заохочення ініціативи. Сором''язливим меланхолікам ментальна арифметика допомагає подолати страх і навчитися знаходити спільну мову з людьми, сприяє розвитку пам''яті, зміцненню волі до знань.
  • Флегматиків навчить демонструвати позитивні емоції, працювати над швидкістю реакції, перемикати увагу, розвивати допитливість. Завдяки ментальному рахунку, флегматик починає мислити й реагувати швидше, розвиває всі грані свого інтелекту.
Відмінна пам''ять і уява, феноменальні здібності до навчання й посидючість, жвавість розуму та інтерес до всього нового, воля до перемоги й комунікабельність - усіх цих якостей дитина набуває на курсах ментальної арифметики, незалежно від вродженого характеру й природної швидкості мислення. Записатись в школу Соробан   Читати ще:

Секрети швидкісного рахування «Соробан»

Ментальна арифметика як вона працює і для чого потрібна?

Користь ментальної арифметики для дитини

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.