Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Скільки годин потрібно займатися Соробан в тиждень

Скільки годин вчитися на день, щоб навчитися чогось нового, повністю розібратися в темі, яку досліджуєте, і успішно застосувати набуті знання на практиці? Одне з найпоширеніших питань від батьків до тренерів Школи ментальної арифметики Соробан® в Україні – скільки часу на день потрібно витрачати дитині на заняття ментальним рахуванням, щоб все добре виходило. Як казав К. Маркс: "Час – це простір для розвитку здібностей". І для розвитку дитячого інтелекту організація часу занять має велике значення.

Скільки годин вчитися на день маленьким учням Соробана®?

Навчання можна порівняти зі здоровим харчуванням. Ви ж не годуєте малюка два-три рази на тиждень? Так само не можна залишати без їжі хоча б на день допитливий дитячий розум. Не важливо, про яку науку, про які розвивальні заняття йдеться. Головне, щоб на вивчення цього предмету в розкладі дитини кожного дня відводилося хоч трохи часу. Чому вчитися потрібно кожного дня? Тому, що:
  1. Тільки так, шляхом щоденних тренувань, формується звичка до вирішення інтелектуальних завдань.
  2. Чим більше інтелектуальних завдань вирішує дитина, тим ефективніше працює її розум. Навчання – єдиний спосіб розвитку когнітивних здібностей, у тому числі пам''яті, уваги, мислення.
  3. Учень набуває навички навчання – вчиться працювати з інформацією, аналізувати, робити самостійні висновки, шукати нестандартні рішення, реалізовувати свої цілі.
  4. Інтелектуальні навантаження вчать думати, міркувати, висловлювати свої думки й знаходити аргументи на підтвердження своєї точки зору.
  5. Розумові навантаження впливають на активність розумової діяльності. Активний розум до старості зберігає здатність до вирішення складних розумових завдань.
  6. Заняття щодня, як і спортивні тренування, виховують у дітей самодисципліну, відповідальність, розвивають навички самоорганізації.
Щоденні домашні тренування з ментального рахування – обов''язкова частина програми школи Соробан®. У середньому вони розраховані на 20-30 хвилин, але на практиці учні витрачають різний час на виконання домашніх завдань. Від батьків потрібно:
  • дотримуватися індивідуального графіка розвитку дитини;
  • організувати їй комфортний простір для навчання;
  • стимулювати в учня інтерес до навчання, використовуючи різні засоби (наприклад, ігри);
  • допомогти дитині в плануванні часу, стежити за тим, щоб вона не перевтомилася, робити перерви в заняттях, коли учневі стає важко утримувати увагу на виконанні завдань.

Скільки потрібно вчитися на тиждень, щоб досягти успіху? Правило 5 годин

Дитячий розум дуже гнучкий. Вчитися для дитини так само природно й просто, як їсти морозиво. Ті батьки, які використовують і розвивають розумовий потенціал своїх дітей, фактично закладають для них фундамент майбутніх успіхів у навчанні, кар''єрі, творчій та інтелектуальній самореалізації. Чи означає це, що потрібно з раннього віку завантажити малюка уроками, склавши розклад занять на різних розвивальних курсах? Зовсім ні. У розвитку інтелекту важлива не стільки кількість витраченого часу, скільки його якість і регулярність занять. Найуспішніші люди в світі дотримуються правила 5 годин. Що це означає? Кожного дня вони приділяють час саморозвитку – читанню, роздумам, навчанню. Протягом тижня вони витрачають на вдосконалення інтелекту, отримання нових знань не менше 5 годин. Це необхідно для підтримки розуму в тонусі, підвищення продуктивності роботи мозку, розвитку креативного мислення. Як вважає Рандал Л. Стівенсон (ген. директор найбільшої в світі телекомунікаційної компанії AT & T Inc.), якщо не вчитися на тиждень 5-10 годин, можна застаріти, як і багато технологій. Учні школи Соробан® – це діти 5-11 років. У роботі з ними ми бачимо – великих успіхів у ментальному рахуванні домагаються ті студенти, які кожного дня на 100% виконують домашні завдання. А батьки наших учнів діляться з нами успіхами малюків поза програмою ментальної арифметики. Вони відмічають, що систематичні тренування допомагають дітям стати лідерами в звичайній школі, що багато однокласників справляються з виконанням шкільних завдань набагато повільніше, ніж соробанята.

Скільки потрібно вчитися на день, щоб виробити звичку думати?

Сучасні центри розвитку пропонують приблизно однаковий графік занять: для дошкільнят – відвідування комплексу уроків в один (як правило, вихідний) день, а для школярів – не тривалі уроки 2-3 рази на тиждень. З огляду на особливості дитячої пам''яті, нестійкість дитячої уваги, такий план навчання недостатньо ефективний. Щоб знання (навички) міцно відклалося в пам''яті, необхідно щодня повторювати його, причому не просто як терміни, а використовуючи у вирішенні реальних завдань. Ось чому школа Соробан®  передбачила в своєму плані не тривалі, але щоденні домашні тренування. Завдяки їм, наші учні маленькими кроками рухаються до великих успіхів не тільки в ментальному рахуванні, а й в інших сферах інтелектуальної діяльності. Щоб підвищити ефективність щоденних занять, краще проводити їх в певний час. Це допоможе дитині:
  • відчути межу особистого часу і часу на виконання обов''язкових справ;
  • зосередитися на навчанні;
  • розвинути навички планування, самоорганізації;
  • стати більш дисциплінованою, зібраною, відповідальною;
  • виробити звичку до послідовного вирішення завдань.

Скільки годин витрачає на день на навчання ваша дитина? Вплив мотивації на результати навчання

Фахівці, що займаються дослідженням ефективності педагогічних методик, за результатами успішності студентів різних ВУЗів зробили висновок – якнайкраще справляються з труднощами учні, що мають інтерес до занять, вміють організувати своє навчання. Вони хочуть вчитися і самі знаходять для цього можливості кожного дня. Мотивація, розвиток у дітей бажання вчитися, вдосконалювати свої навчальні навички – одне з головних завдань школи Соробан®. Ми не ставимо учнів в жорсткі рамки і дозволяємо їм розвиватися комфортними темпами. Тренери школи імпровізують навіть у рамках підготовленого плану уроку, підлаштовуючись під настрій, фізичну та інтелектуальну активність студентів. І такий підхід приносить чудові результати: багато учнів вже після курсів ментальної арифметики продовжують щодня самостійно практикуватися в швидкісному рахуванні.   Читати також:

Як мотивувати дитину ходити в Соробан

Подорож у світ знань з Тетяною Чернігівської

Найкращий дитячий бренд України! Відео: https://youtu.be/fCjSrWT0yyA Школа усного рахунку Соробан в Новій Каховці. https://youtu.be/S4xYPDcte3U м. Запоріжжя, старша група двозначний перехід через 100 https://youtu.be/vci63cK0JBs?list=PLMCGm2CpkBxhq3tSDdGD8fFOmLAiN-jWn

Школа усного рахунку Соробан Одеса

   
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.