Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Чим зайняти дитину на осінніх канікулах

Осінній шкільний відпочинок. Його всі ласкаво називають "осінніми канікулами" й з нетерпінням їх чекають. Чекають усі дорослі: мами й тата, бабусі й дідусі, які скучили за два довгих місяці за веселими витівками онуків, втомлені вчителі. Але більше за всіх їх чекають учні, підраховуючи вже не просто дні, а години. У кожного з них вже визрівають плани проведення цього довгоочікуваного перепочинку. У батьків - як з конкретною користю для дитини організувати відпочинок, у бабусь і дідусів - як наповнити його радістю й смакотою, у дітей - як відпочити та на якийсь час забути про шкільний гамір. І ось саме зараз дорослим слід обміркувати й передбачити всі варіанти організації дитячого дозвілля. Від якості цієї наповненості залежить, багато в чому, і результат подальшого навчання після канікул. При плануванні необхідно врахувати, що, якщо докорінно змінити звичний ритм життя дитини, то це загрожує не тільки порушенням необхідного життєвого тонусу, але й погіршенням здоров''я.

Що ж входить до поняття "звичний ритм"? Це:

  1. Обов''язкове дотримання режиму дня: дитина лягає спати й піднімається в звичний для неї час, приймає їжу в призначені години, проводить обов''язкові гігієнічні процедури.
  2. Повноцінне харчування. Жодних "канікулярних" солодощів: лимонадів, цукерок, печива, шоколадок. Осінь - пора горіхів, але обережно з їхньою кількістю, щоб уникнути алергії.
  3. Зробіть основний акцент на вживанні здорової їжі: фрукти й овочі, різноманітність м''ясних і рибних страв допоможуть дитині поповнити необхідний запас вітамінів і мікроелементів. Переконайте вашого малюка, що основний напій - це вода, а вже бажаний і звичний бутерброд можна зробити кориснішим, якщо замість ковбаси покласти на нього авокадо.
  4. Не звертайте увагу на погану погоду: більше часу проводьте з дитиною на повітрі. Дощ, злива, вітер, сніг – неважливо. Вчіть дитину дружити з погодою. Вважають, що, бігаючи, стрибаючи та "провітрюючи мізки", дитина відпочиває, загартовується, запасається здоровям. Заохочуйте її інтерес до спорту, до походу на природу. Хоча основне завдання школяра на канікулах - виспатися й відпочити, але про довгі прогулянки пішки й на велосипедах, плаванні в басейнах не варто забувати.
  5. Мотивуйте дитину розширювати свій кругозір. Окрім списку "на канікули", корисно почитати книжки й журнали на улюблені теми, повирішувати кросворди, пограти в настільні ігри, позмагатися з Дідом Соробаном у рішенні найцікавіших завдань, відчути смак перемоги при вирішенні соробанівських прикладів. Різноманітність не тільки фізичних, а й пізнавальних навантажень забезпечить вашій дитині розумовий комфорт.
В ідеалі це звучить спокусливо. Але не всі батьки можуть стати «тимчасовими» відпускниками. Де ж і як можна організувати канікули? Ось тут і пора:
  • Наскочити до бабусь і дідусів, що давно сумують за онуками. Тут про харчування дбати не доведеться, адже ласі шматочки вже заплановані й чекають не дочекаються дорогого гостя. Проблема тільки в організації дозвілля та в стійкості бабусі втриматися перед проханнями «трішечки» пограти на комп''ютері.
  • До родичів, які теж можуть допомогти доглянути за дитиною та організувати її відпочинок.
  • Відвідувати шкільний табір (якщо такий організований).
  • Піти з вчителями або тренерами в похід, заночувати в наметах або на турбазі, готувати їжу на багатті в казанку, потрапити під різнобарвну чарівність осінньої природи. Свіже повітря, запах перших осінніх приморозків додасть багато сил і енергії, наситить враженнями й гарним настроєм, бадьорістю та щастям, допоможе краще пізнати своїх однокласників і самого себе.
  • Продовжити свій розвиток на уроках у Школі Соробан, що захоплюють.
Але якщо все ж таки вам не вдалося вирішити проблему "де прилаштувати дитину на канікулах", і вона залишається сама вдома, тоді дуже важливо прислухатися до наступних порад:
  • Зробіть вашу квартиру безпечною для неї. Усуньте всі небезпечні місця на вікнах, підвіконнях, балконах. Навчіть дитину не відкривати двері нікому, адже у батьків є свої ключі.Частіше телефонуйте їй і привчіть її вирішувати незнайомі ситуації тільки після дзвінка рідним.
  • Ненав''язливо намагайтеся разом організовувати її самостійне перебування вдома. Підкажіть цікаві заняття з малювання, ліплення, аплікації, мотивуйте її до читання, а потім обговоріть прочитане з позиції рівноправності. Розвивайте дрібну моторику, запропонувавши конструктор, складання бус і бісеру, мозаїку, ліплення з пластиліну, штрихування й розфарбовування малюнків.
  • Не піддавайтеся спокусі дозволити дитині безконтрольно грати смартфоном, іграми-стрілялками на компютері. На думку вчених, навіть 30 хвилин, проведених біля екрана, на 49% підвищують ризик затримки розвитку мовлення. Дитина не в змозі зрозуміти зв''язок двовимірного світу, який вона бачить на екрані, і тривимірного справжнього. Символічне мислення та гнучкість пам''яті - це те, що не можуть охопити додатки, якими б інтерактивними вони не були. А безконтрольність часу гри - це велика шкода й для зору, для постави, для внутрішніх органів.
Дуже корисно ці 15-20 хвилин дозволеного часу використовувати для онлайн-тренування мозку в програмі "Дід Соробан".

Якими ж іграми-заняттями корисно заповнити канікулярний час?

  1. Дружбою з книгою. Так, саме дружбою, а не обов''язковим обліковим читанням. Зацікавте дитину, підвівши її до евристичного рішення знайти потрібну відповідь на питання, що виникло при розмові, саме в книзі. Тоді у вас не буде необхідності контролювати читання, тому що дитина сама вирішить обговорити прочитане з вами. Ні в якому разі не відмахуйтеся від обговорення: ви саме той, кому вона сміливо може висловити свою думку, не ризикуючи бути висміяною. Заохочуйте походи до бібліотеки, на книжкові виставки та презентації, зустрічі з письменниками й т.д.
  2. Розширенням природознавчих знань. Цьому допоможуть відвідування музеїв і виставок, екскурсії історичними місцями. Там дитина отримає не тільки масу нових вражень і знань, а й знайде нове захоплення.
  3. Відновленням і поповненням емоційної та естетичної сфери. Художні виставки, театральні постановки, концерти - все це наситить дитину позитивом, поповнить її естетичні знання, виробить навички, вміння й бажання бачити та створювати прекрасне.
  4. Розвитком інтелектуальних і математичних здібностей. Для молодших школярів надзвичайно корисні ігри, що розвивають математичні здібності. У свою чергу, заняття з математичним нахилом активізують розумовий розвиток, тому що мозок продовжує працювати в посиленому режимі. Шахи й шашки, головоломки, лото допоможуть в цьому. Ідеально поєднати розвиток інтелектуальних здібностей та відпочинку допоможуть заняття саме в Школі Соробан. Саме тут, у цій дивовижній Школі, ви знайдете надійного помічника, впевненого та знаючого свою справу партнера. На безкоштовних пробних уроках ви й ваша дитина познайомитеся з унікальною методикою розвитку розуму й інтелекту. Поспішайте дізнатися про такі уроки у вашому місті за телефонами на сайті soroban.ua в розділі КОНТАКТИ.
  5. Удосконаленням мовлення та логіки. Більше проводьте часу з дитиною, розмовляйте з нею, обговорюйте все, що цікавить і вас, і дитину. Прохайте пояснити, прокоментувати. Грайте в "розмовні" ігри, заохочуйте дитячі монологи.
  6. Зменшенням труднощів при виконанні шкільних завдань на канікули. Пам''ятайте: відразу виконувати їх не слід. Розподіліть їх на всі канікули, вибравши для їх виконання найефективніший час - 11 -12 годину дня. Створіть максимум умов, щоб ваша дитина отримала радість від осінніх канікул!

Читайте ще:

 Як освоїти методику ментальної арифметики?

Ментальна арифметика для початківців

Унікальні розвивальні заняття для дітей в школі Соробан

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.