Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

А ви готові до школи?

Сучасна шкільна програма пов''язана з великими розумовими, фізичними і психічними навантаженнями для дітей. Навіть стати першокласником - непроста справа. Малюкам потрібно пройти випробувальні тести, щоб перевірити базові навички, а саме письмо, читання і лічбу. Готовимся к школе Як підготувати майбутнього першокласника до школи? Батьки, стурбовані майбутнім сина чи доньки, грунтовно беруть розвивати розумові здібності дитини з самого раннього дитинства. До 6 років в таких дітей збирається великий багаж знань, але вже після перших тижнів навчання стає очевидним той факт, що впевнене читання, додавання та віднімання чисел, не є ознаками готовності дитини до школи. Які нюанси дошкільного виховання заслуговують особливої уваги? Як підготувати дитину до школи, щоб навчання стало для неї захопливим, легким заняттям? Ми вже розповідали, що потрібно придбати першокласнику до школи, в цій статті мова піде про геть іншу підготовку..

Як правильно організувати заняття для дітей?

  За основу правильної підготовки до школи потрібно взяти слова однієї дитячої пісеньки: “вчитися треба весело, щоб добре вчитися”. Подготовка к школе
  1. Перші кроки навчання повинні бути непомітними, органічною частиною спілкування, гри. Тоді й в майбутньому дитина з задоволенням буде читати книжки, вирішувати приклади.
  2. У дошкільнят все ще сильніше розвинене очно-дієве мислення, тому рекомендується проводити активні заняття.
  3. Оптимальна тривалість уроку - максимум 30 хвилин, оскільки дитина ще фізично не здатна довго концентруватися на предметі.
  4. Ідеальний сценарій навчання– сюжетно-рольові ігри, що сприяють розвитку комунікативних навичок, засвоєнню загальноприйнятих соціальних норм.

Розвиваємо пізнавальні здібності

Так, на першому місці не букви чи іноземні слова, а налаштування пізнавальних процесів зростаючого дитячого мозку:
  • свідомий підхід до вирішення завдань (розуміння змісту завдання, вміння вибрати і застосувати різні варіанти вирішення);
  • здатність спостерігати, робити висновки, сприймати, запам''ятовувати інформацію візуально і на слух;
  • Подготовка к школе
  • здатність ставити і реалізовувати цілі;
  • соціальна орієнтація – вміння розпізнавати реакції оточуючих, спілкуватися з однолітками і дорослими;
  • усвідомлення свого “Я”, розуміння своїх бажань, потреб та обов''язків, здатність керувати своїми емоціями, думками, поведінкою.

Як підготуватися до школи?

Правильно налаштувати дитину на навчання – приділити увагу кожній сфері її розвитку. Якими вже говорили, певний інтелектуальний рівень є першим яскравим показником. Зокрема, найціннішими є усвідомлені, прикладні знання ( здобуті завдяки спілкуванню з батьками, особистому досвіду, здобутому в спілкуванні з оточуючим світом). Подготовка первоклассника к школе Наступний момент – навички самоорганізації, самоконтролю. Що потрібно зробити батькам перед школою, так це навчити дитину дотримуватися певних правил, розставляти пріоритети, розуміти важливість навчання. Це сформує у малюка правильне відношення до предметів, що вивчаються, незалежно від власного зацікавлення. Третій ключовий фактор – глибока внутрішня мотивація – рухома сила успіху. Якщо дитина прагне отримати багато знань, розуміє сенс навчання, їй буде цікавим і сам процес. Завдання батьків – всіляко підтримувати дитячу допитливість, формувати позитивне відношення до школи, вчителя, можливості розвиватися, розширювати свій світогляд. Коли ви помітили, що дитина відповідає всім перерахованим пунктам – можете бути впевнені – їй потрібно в школу. Більшість малюків чекає початку шкільного життя з радісним нетерпінням. Будь-яка дрібниця може зруйнувати чарівне передчутя чогось нового, невідомого. З цієї причини батьки повинні потурбуватися про збереження позитивного налаштування протягом усіх підготовчих етапів і підтримувати цю традицію під час підготовки до нового навчального року в другому, третьому і всіх наступних класах.
Читайте ще: Дитячі таланти, як виявити? Чому важливо розвивати в дітях правильні звички. Дитина- лівша. Перевчати чи ні?
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.