Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Вікові особливості дітей 7 років

У розвитку дитини є етапи більш-менш спокійні і кризові. До останніх відносять вік 3-х і 7 років. На розвиток кризи у найменших школярів впливають вікові особливості дитини 7 років, а також зростаючі розумові, психологічні і фізичні навантаження, пов''язані зі школою. З урахуванням змін у дитячій свідомості і зовнішніх умов розвитку малюкові доводиться звикати до самостійності і відповідальності, освоювати навички колективної роботи і багато чому вчитися.

Характерні вікові особливості розвитку дітей 7-8 років

У 7 років малюк має стільки енергії, що за ним потрібне око та око. Ця енергія може стати перешкодою на уроках, привести до травми, так як дитина ще не навчилася її направляти в потрібне русло. Незважаючи на високий потенціал від довгої монотонної роботи,  маленький школяр швидко втомлюється. Для правильного розвитку, здоров''я і навіть для створення між батьками і дитиною довіри, потрібно добре знати вікові особливості дітей 7 року життя:
  1. Вона ще погано контролює свої емоції. На цьому грунті псується характер і поведінка молодшого школяра - виникає впертість, капризи, спалахи гніву.
  2. Для дітей у віці 6-8 років характерно велике прагнення до всього яскравого, цікавого, нового. Вони миттєво спалахують черговою витівкою, але потім швидко згасають, не довівши до кінця розпочате.
  3. Вікові психологічні особливості дітей 7-8 років пов''язані із залежністю від думки дорослих. Вони хочуть від інших отримувати підтвердження значущості своїх вчинків.
  4. Дитина семи років вимагає більше свободи. Їй подобається проявляти самостійність.
  5. Сам себе обслуговувати малюк поки навчився не до кінця. Він ще потребує допомоги при організації свого розпорядку, режиму і гігієни.
  6. Для семирічки дорослі мають безумовний авторитет, тому малюки намагаються бути на них схожі.
  7. Соціальне коло дитини росте, а досвіду і навичок спілкування для комфортної адаптації ще дуже мало. З цим пов''язані часті конфлікти з однолітками.
  8. Найцікавіша вікова особливість дітей в 6, 7, 8 років - це готовність слідувати проханню дорослих, робити будь-яку роботу, якщо батьки показали, що це заняття цікаве.

Правила виховання дітей 7 років

Щоб надавати позитивний вплив на розвиток маленького школяра, потрібно розуміти головні вікові особливості дітей 7-8 років. Корисні поради (по кожному пункту в списку особливостей віку):
  1. Будьте терпимі. Покарання - табу. Якщо малюк показав характер, постарайтеся його увагу (енергію) направити в інше, більш корисне русло.
  2. Використовуйте метод чергування активних ігор і спокійних занять. В іграх має бути багато місця для вигадки і незвичайних ідей.
  3. Заслужити довіру дитини просто, якщо спілкуватися з нею на рівні його зросту і віку. Як тільки ви встанете, вона і сама  зрозуміє, що тепер ви знову головний.
  4. Відповідальність - одна з вікових особливостей у дітей 7 років. Не бійтеся давати їм маленькі доручення, довіряти різні справи.
  5. Допомагайте малюкові правильно стежити за собою, дотримуватися розпорядку дня і порядку в його кімнаті. Розвивайте корисну звичку - акуратність у всьому.
  6. У своїх словах, справах, звичках, способі життя і ставленні до людей станьте для дитини зразковим прикладом. Саме з вас вона  змалює  і хороші, і погані якості.
  7. Нездатність вирішувати спірні ситуації у дітей в 7 років призводить до частих сварок з друзями і навіть до бійок. Не поспішайте застосовувати покарання. Тут потрібно не карати, а навчати малюка поважати думку інших людей, слухати їхні аргументи, висловлювати свою точку зору без кулаків і шукати компроміси.
  8. Кращий спосіб виховувати і розвивати дитину 6, 7, 8 років - це гарний настрій і гра. Вони допоможуть вам стати ближче до неї, навчать її жити і вчитися з інтересом.

Вікові психологічні особливості дітей 7 років

Психічні і розумові функції головного мозку у дітей 7 років розвиваються синхронно і тісно пов''язані один з одним. Вікові особливості розвитку дітей 7 років:
  • зміни в роботі центральної нервової системи (перехід від переважання збудження до більш вираженого гальмування);
  • при високому інтересі до предмета дитина може на час зафіксувати на ньому свою увагу;
  • швидко розвиваються всі види пам''яті, здатність сприймати знання будь-якими способами (особливо яскраво розвивається зорова і слухова увагу, пам''ять);
  • відбувається перехід від образного мислення до логічного;
  • розвиваються навички роботи з інформацією (аналіз, порівняння, вибір пріоритетів і ін.);
  • малюк вчиться і мислить усвідомлено;
  • зростає словниковий запас - в 7 років діти вже в середньому використовують 7 000 слів;
  • в мові з''являються складні звороти, гра слів, але ще не розвинене абстрактне мислення;
  • уява стає більш реалістичною, так як дитина в своїх фантазіях більше використовує реальні знання, досвід.
Вікові особливості дітей 7, 8 років пов''язані з серйозною  зміною дитячого мислення. Цей фактор у  зв''язці зі шкільними навантаженнями, великою відповідальністю призводить до напруження між дітьми і їх батьками. Це і є криза 7 років. Але боятися її  не потрібно. Якщо ви знайомі з проблемами розвитку малюка 7 років, то зможете його зрозуміти і знайти правильні методи виховання на даному етапі. Читати також: Развитие мелкой моторики рук у дошкольников 5-6 лет Развитие зрительного и слухового внимания у детей Развитие внимания детей дошкольного возраста и учащихся младших и средних классов Відео: https://youtu.be/jclCmi-pCyY записатися

Записатися в Школу Соробан® у вашому місті

https://youtu.be/8nd8F2OAgxc https://youtu.be/LwGMwuAMDeI
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.