Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Нова ментальна арифметика Соробан® та її класичний прототип. Основні відмінності

Ментальна арифметика  прийшла до нас в Україну зі східних країн. В ній дивним чином переплелися прогресивні  методи навчання та стародавні перевірені засоби рахування на абакусі. novaya mentalnaya arifmetika soroban

Коротка історія “mental arithmetic”

Стародавня Греція, Рим, Китай, а потім і Японія використовували для математичного розрахунку спеціальні рахівнички, які називали абак, абакус, а в Японії – соробан. Розумні японці ще на початку 20 ст. побачили користь від такого способу рахування і світу відкрилась методика класичної “mental arithmetic”, що перекладається як «усне  рахування ». В класичній ментальній арифметиці є своя чітка структура: вивчи спочатку теорію, потім  приступай до практики. Такий підхід сприяє успіху у 25% дітей, що мають унікальні здібності та вмотивовані на успіх. В країнах Азії такі діти в майбутньому входять до інтелектуальної  еліти, що працює на благо та розвиток  країни. В Україну ментальна арифметика прийшла у 2013 році.  Прийшла  в новому, вдосконаленому вигляді. Адже класична методика вочевидь потребувала кардинальних змін. Чи можна було змінити результат  і довести методику класичної ментальної арифметики до 100%  рівня пізнання? Чи можливо було адаптувати ментальну арифметику до вимог сучасних дітей, що прагнуть вміти все і знати? Так!  І це зробив засновник Школи нової ментальної арифметики   Юрій Новосьолов. Зібравши команду методистів, дитячих психологів та спеціалістів айті він взяв за основу класичну ментальну арифметику і змінив повністю весь підхід,  змінив методику, запровадив передові розробки айті, вдосконалив всю програму навчання і досяг  результативності серед дітей до 100%. Так на світ зявилася методика НОВОЇ МЕНТАЛЬНОЇ АРИФМЕТИКИ Соробан®. kratkaya istoriya mental arithmetic

Як змінилась же  ситуація?

Сьогодні  Школа усного рахування Соробан - це велика міжнародна школа:
  • 7 країн світу,
  • 170 міст,
  • більше 20 000 студентів,
  • 400  тренерів.
Нова ментальна арифметика Соробан® довела, що навчання може бути цікавим, веселим, корисним та ще й з 100% гарантією якості. Зміни, що привели до успіху.

Що  ж було змінено у класичному варіанті методики, щоб успішність нової ментальної арифметики була піднята  із 25% до 90%?

  1. Перше: з першого ж  уроку діти вивчають і теорію, і практику.
  2. Друге: для кращого закріплення вмінь було створено компютерний додаток «Ігри діда Соробан» із унікальними  послідовностями і алгоритмами, тренування за якими проходять   щоденно по 15-20 хв, що  дає дивовижний і вражаючий для дорослих   результат.
  3. Третє: мотивація до навчання. Тренери школи використовують  спеціально розроблені  методичні та психологічні підходи на уроках  для якнайкращого засвоєння матеріалу і мотивації студентів до успіху.
  4. Четверте: у школі нової ментальної арифметики продумана своя система заохочень. Зірки, браслети, футболки та кубки, фірмові значки чи приємні брендові канцелярські штучки – це все  дитина може отримати, коли гарно попрацює  вдома та на уроці. Таким чином, закріплюється зв''язок між «попрацював – отримав результат», «не доклав зусиль – працюй ще, старайся і все у тебе вийде».
Ще одна зміна у класичному варіанті, яка привела до максимального успіху, -  це  передова унікальна розробка   інтелектуального  домашнього  завдання,  яке  реалізувало індивідуальний підхід до кожного учня. І хоча «розумне» Д.З.  було створено через декілька років після запуску школи, воно підняло методику  ментальної арифметики на новий рівень. Інтелектуальне домашнє завдання у методиці нової ментальної арифметики створюється  для   кожного студента  індивідуально із врахуванням рівня  його досягнень. Дитина йде за своїм курсом. Порахував, потренувався – йди на рівень вище. Не вдалось, щось забув чи не той настрій -  Дідусь Соробан дасть новий приклад з іншою швидкістю або кількістю дій на рівень нижче. Розумна програма буде давати ті завдання, які дозволять не тільки закріпити вивчену на уроці нову тема, а й допоможуть закріпити вивчені раніше. На тренуваннях не  має неправильних відповідей. Є тільки дитина та Дідусь Соробан, який дає різні типи завдань: скоріше, якщо встиг, або повільніше, якщо відповідь неправильна. І якщо раніше тренер сам контролював домашні завдання, перевіряв і давав необхідний рівень, то тепер все це робить розумний інтелектуальний помічник. Тренеру достатньо відкрити статистику і він бачить на якому рівні зупинився студент, які помилки допустив, яку тему вивчив гарно, а яку треба підтягнути. polza novoj mentalnoj arifmetiki

Користь нової ментальної арифметики Соробан®

Методика Соробан® довела свою користь у розвитку дитини. Тисячі відгуків про зміни, що відбулися у дітей, можна переглянути на нашому сайті та в соціальних мережах за посиланнями: сайт: soroban.ua  ФБ: www.facebook.com/soroban.com.ua

Результати, які  чекають батьків та учнів, що прийшли у школу нової ментальної арифметики:

  • поліпшиться успішність у звичайній школі;
  • підвищиться результативність позашкільної творчої та інтелектуальної діяльності;
  • розвиватиметься  самостійне, неординарне мислення;
  • вдосконалюватиметься   спостережливість, пам’ять, концентрація та інші когнітивні здібності;
  • дитина отримає навички роботи з інформацією;
  • почне активно розвиватися образне мислення, фантазія та уява;
  • розвиватимуться навички роботи в багатозадачності без втрати   при цьому концентрації;
  • дитина навчиться  виконувати декілька справ одночасно;
  • закріпляться   вміння швидко переключатися з однієї справи на іншу;
  • розвиватимуться лідерські якості та впевненість у власних силах.
Ці та інші придбані вміння на навички принесуть користь дитині  не тільки у майбутньому,адже   вже починаючи з сьогодення і протягом усього життя вони сприятимуть розвитку творчої, глибоко розвиненої, розумної, інтелектуально сильної, успішної людини. Якщо перед вами стане вибір, чи йти у звичайний гурток ментальної арифметики, чи віддати дитину у Соробан®, перегляньте нашу таблицю і зробіть свій правильний вибір.

Ментальна Арифметика

Школа усного рахунку Соробан®

Назва

Транслітерація англійських слів mental arithmetic, в перекладі - «усна лічба».

"Соробан" - інша назва японської рахівниці "абак"; перекладається, як "дошка для лічби".

Ціль навчання

Навчити швидкій усній лічбі на рахівниці абак (соробан); розвивати мозок.

Розвивати мозок за допомогою усної лічби на рахівниці абак (соробан).

Методика навчання

Заснована 25 років тому, в Японії. Дає відмінні результати у обдарованих дітей. Результативність 25%.

Заснована у 2013 році, в Україні. Дає відмінні результати практично у всіх дітей. Результативність більш ніж 90%.

Принцип тренувань і програма

В основі лежить теорія. Вивчити, запам''ятати. Лише потім практика. Комп''ютерне програмне забезпечення засноване на додаванні випадкових чисел, генерації прикладів з різними варіаціями використання, але без алгоритмів. Декілька рівнів складності гри: -- два приклади на екрані, -- приклади в різних частинах екрана. Тренер налаштовує ДЗ для групи. По школам ментальної арифметики правила виконання домашніх завдань різні: щодня, через день, без обов''язкового виконання.

В основі лежить система ментальної арифметики, значно змінена і вдосконалена. Теорія з''єднана з практикою з першого уроку. Комп''ютерне програмне забезпечення "Дід Соробан" і додатки для різних гаджетів, за допомогою яких діти повторюють отримані знання, формуючи вміння та навички. -- Приклади диктуються за встановленим алгоритмом, налаштованим від простого вирішення до складного, з нарощуванням темпу лічби і збільшенням кількості образів, активізуючи роботу мозку. -- Приклади прив''язані до вивченої теми. -- Автоматичне ІНТЕЛЕКТУАЛЬНЕ домашнє завдання, індивідуальне для кожної дитини. Програма запам''ятовує і аналізує успішність засвоєння учнем тієї чи іншої теми і підбирає домашнє завдання відповідно до рівня успішності, поступово ускладнюючи завдання.  Це допомагає учневі закріплювати отримані знання і "підтягувати" теми, в яких є прогалини. Таким чином не втрачається мотивація дитини до навчання.

Чому сприяє

У випадку гарного засвоєння: розвиток пам''яті, логіки, концентрації уваги, образність мислення; покращення розумових процесів. Сприяє встановленню і зміцненню нейронних ланцюжків. Розвиток навичок швидкої усної лічби.

У всіх студентів - розвиток пам''яті, логіки, концентрації уваги, образність мислення; покращення розумових процесів. Сприяє встановленню і зміцненню нейронних ланцюжків. Розвиток навичок швидкої усної лічби.

Терміни навчання

Варіюються від 7-8 місяців до 2-5 років. Уроки від 1 до 2 годин на тиждень.

Строго регламентується: -- 2-2,5 роки; -- 2 уроки по 30-35 хв (діти 5-6 років) і 45 хв (діти 7-11 років), один раз на тиждень в школі; -- обов''язкове виконання домашнього завдання і тренування щодня по 15-20 хвилин в день.

Спеціалізація

Різні школи пропонують всілякі курси навчанню не тільки ментальній арифметиці, а й інших розвиваючих занять. Таке навчання схоже зі звичайними дитячими центрами. Деякі школи пропонують паралельно курси, які  можуть нашкодити концентрації, як швидкісне читання, що може принести  істотну шкоду успішності.

Виключно усна лічба протягом року. Науковий потенціал школи спрямований на постійне вдосконалення методики розвитку мозку. Методика "Соробан" вчора і сьогодні - дві різні програми. Кожне наступне вдосконалення робить методику успішнішою. В літній період вводяться місячні курси спідкубінгу (збір кубика Рубика на швидкість).

Вік учнів

Працює тільки на дітях 5-17 років.

Працює на дітях 5-11 років і на всіх інших вікових категоріях, що доведено на групах 55+.

Читати також: Чому варто записатися на літній курс спідкубінга в Соробані Чому варто записатися на Літній інтенсив в Соробан? Допоможіть дитині піднятися Відео: https://www.youtube.com/watch?v=eRRVbSXDVt0 https://www.youtube.com/watch?v=dz4ur3AxHkA https://www.youtube.com/watch?v=vCrdbZVCGCI

 Записати

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.