Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Поради щодо всебічного розвитку дитини

Умови, що визначають розвиток дитини, - це не забезпечення його енциклопедичними знаннями. Малюкам важливо освоїтися в цьому світі, відчути себе компетентними і здібними, а для цього потрібно не так вже й багато - любов і турбота батьків, готовність завжди прийти на допомогу. Але головне - потрібно стати зразковими батьками і жити саме так, як хочете, щоб в майбутньому жив ваш малюк. На прикладі батьків, з відчуттям їх безумовної любові і власної значущості діти досягають великих успіхів. І не тільки в навчанні.

Як створити умови для розвитку дитини? Які здібності розвивати?

Навчання дитини читання Новонароджена дитина дивує і розчулює батьків своїми маленькими успіхами кожну мить свого життя. Кожну мить вона стає трохи сильнішою, здібнішою, розумнішою. Процес розвитку дуже складний і багатогранний. Він зачіпає тіло, розум і душу дитини. Саме від нас, від батьків і вчителів, залежить, яким буде цей процес: нудним або захоплюючим, стомлюючим заняттям або джерелом натхнення та енергії. Перше, що нам потрібно зробити, - це розставити пріоритети, визначити головні завдання розвитку малюка. Найбільш значущий етап всебічного становлення дитини - старший дошкільний вік (5-6 років). У цей період відбувається самоідентифікація дітей, вони починають не просто дізнаватися навколишній світ, а й розуміти його процеси. Розвивається дитячий світогляд, звички, здібності до пізнання, таланти ... А тепер торкнемося особливостей виховання, що стосуються різних сфер життєдіяльності дошкільника.

Фізичний розвиток дітей

Цей пункт перший в списку, оскільки здоров''я організму - це міцна нервова система і запорука нормального емоційно-психологічного формування крихітки. Хороший імунітет = фізична витривалість. Крім того, приділяючи увагу фізичному вихованню, ми допомагаємо дошкільнику стати спритним, гнучким, тренуємо координацію (корисно у всіх сферах життя), дрібну моторику (корисно для письма, мислення, мовлення), витривалість (важливо при великих інтелектуальних навантаженнях). При цьому формується звичка займатися спортом, правильно харчуватися, регулярно відпочивати. Як розвивати і загартовувати дитячий організм?
  1. Регулярні вправи (зарядка вранці, спортивні гуртки, танці, активні ігри).
  2. Щоденні прогулянки на свіжому повітрі.
  3. Більше рухливих ігор.

Соціальний розвиток дитини

У 5 років малюкам вже не просто цікаво, а й корисно грати з однолітками, багато спілкуватися з дітьми старшого віку і дорослими. Психологи не просто так говорять про необхідність багато розмовляти з дошкільнятами, обговорювати з ними різні теми. Комунікативний розвиток дитини починається з її досвіду взаємодії з найріднішими людьми - мамою і татом. Поведінка батьків по відношенню до малюка, один до одного, до оточуючих служить основою для розвитку комунікативних якостей. А ось ідеальним середовищем для набуття практичного досвіду є розвиваючі курси для дітей, де малюки спілкуються, тісно взаємодіють з педагогом, вчаться командній грі і чесному суперництву.

Інтелект

развитие ребенкаЩо повинен уміти майбутній школяр? Вчитися. Тобто, він повинен володіти усіма даними для успішного навчання та вміти ними розпоряджатися. Що для цього можуть зробити батьки:
  • З раннього віку заохочувати дитяче бажання все знати;
  • не обмежуватися розвитком явних талантів, розвивати дитячий розум всебічно (логічні здібності, уяву і творче мислення);
  • стимулювати учня до самостійної розумової роботи (аналізу, порівнянню, пошуку і прийняттю нестандартних рішень);
  • перетворити навчання в корисну звичку.
Навчайте малюків читати. Читайте, обговорюйте з ними цікаві твори. Читання збагачує мову новими словами і зворотами, підвищує грамотність. Розвивайте моторику, тоді учень легко освоїть письмо.

Психологічний розвиток дитини

З 5 років діти прагнуть до самостійності, а завдання дорослих - це прагнення заохочувати. Причому, дітей потрібно привчати не тільки до самостійних вчинків, але і до самостійного мислення, здатності робити самостійні висновки, відповідати за свої вчинки, контролювати свої бажання. Важливий компонент успішного розвитку дошкільника - впевненість. Необхідно дати можливість дитині відчути особистий успіх, щоб вона переконалася в своїх здібностях. Це і є самим сильнодіючим засобом мотивації до досягнення поставлених цілей.

Інструменти і умови, що визначають розвиток дитини

Розвиток дошкільнят має ряд особливостей:
  1. Навчання (незалежно від сфери навчання) більш ефективне, якщо воно проходить в ігровій формі.
  2. Інтерес дитини до заняття ґрунтується на тому, наскільки ця справа відповідає дитячим інтересам і потребам. Якщо зацікавити дитину, вона обов''язково доб''ється в даному занятті успіху.
  3. Організованість допомагає малюкам адаптуватися навіть при дуже завантаженому графіку занять. Привчити майбутнього школяра до самоорганізації допоможе дотримання розпорядку, складання планів справ на день, тиждень.
  4. Діти чутливо реагують на поведінку батьків, тому дорослі завжди повинні дотримуватися встановлених правил щодо заборон і дозволів, заохочень і покарань.
  5. Перед дитиною дошкільного віку потрібно ставити нові завдання і стимулювати до їх вирішення. Чудово, якщо малюк має можливість вирішувати різні завдання разом зі своїми однолітками.

Який вплив на розвиток дітей має школа ментальної арифметики Соробан®?

Методика ментального рахунку створювалася вже з урахуванням всіх перерахованих особливостей розвитку дошкільнят. Над розробкою ефективної програми працювали фахівці різних напрямків: програмісти, математики, педагоги, психологи. Завдяки участі людей, що спеціалізуються на роботі з дітьми, методика Соробан® орієнтована на всебічну підготовку до школи і усунення будь-яких можливих неприємностей, які можуть виникнути у малюка в початковій школі: складнощами з навчанням, запам''ятовуванням, соціальною адаптацією, самоідентифікацією дитини і здатністю підлаштовуватися під шкільний ритм життя. З урахуванням умов навчання дошкільнят методика Соробан® - це ігровий формат занять, похвала за виконану роботу і досягнуті успіхи, доброзичлива обстановка, сприятлива для спілкування, набуття досвіду командної роботи. Багато що в навчанні залежить від старань самої дитини, що привчає до відповідальності і робить досягнуті результати ціннішими. І все це вольове, соціальне, особистісне виховання відбувається паралельно тому, як ментальна арифметика всебічно розвиває дитячий інтелект. Читати також: Соробан як спосіб боротьби з забудькуватістю Цікавий декор на Новий рік Найкращий дитячий бренд України! Відео: https://www.youtube.com/watch?v=fLwFKVFN87A&list=PLMCGm2CpkBxiAwaM0upymRJTV0obIRV8S Школа Соробан. Випуск 2017. Студенти 55+ https://youtu.be/LFF6D_d3fJ4?list=PLMCGm2CpkBxiAwaM0upymRJTV0obIRV8S Пузанов Сергій Михайлович - випускник школи Соробан https://youtu.be/RbkPNoOqlnY?list=PLMCGm2CpkBxiAwaM0upymRJTV0obIRV8S Огородник Віра Иванівна та її онучка Уляна
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.