Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан як спосіб боротьби з забудькуватістю

Гарна пам''ять потрібна дитині, щоб добре вчитися і накопичувати знання, досвід, які можна буде використовувати в майбутньому. Саме тому розвиток пам''яті займає важливу нішу в розвитку дитячого інтелекту. Вчені нам кажуть, що пам''ять малюків має необмежений потенціал, тому, коли дитина скаржиться на погану пам''ять вже в дошкільному віці, це викликає тривогу у мами і тата. Забудькуватість дитини - нормальне явище чи порушення мозкової діяльності? Чи треба лікувати дитячу неуважність або ця особливість пройде з віком? У рішенні будь-якої проблеми починати слід із з''ясування її причин. Це ми і зробимо.

Чому у дитини погана пам''ять? Внутрішні і зовнішні причини

Коли у дитини погана пам''ять, вона залишає вдома потрібні на уроках зошити, забуває виконати домашнє завдання і доручення батьків. Дорослі часто приймають таку забудькуватість за лінь. Але марно. Навіть при дуже хорошій пам''яті малюк може бути неуважним, тому і пропускає важливу інформацію повз вуха.

Які бувають причини поганої пам''яті у дітей?

  1. Внутрішні - пов''язані з особливостями розвитку головного мозку, нервової системи.
  2. Зовнішні - помилки виховання і навчання.

Природні причини поганої пам''яті у дитини

школа соробан фото.Причина перша - спадковість. Уникнути цього фактора не можна, але дитячий мозок - система дуже складна і гнучка. Якщо його правильно тренувати, можна розвинути і пам''ять, і мислення, і інші когнітивні здібності. Причина друга - СДУГ (синдром гіперактивності та дефіциту уваги). Дане відхилення в роботі нервової системи настільки очевидне, що невролог легко встановить діагноз при огляді малюка. Діти з такою особливістю центральної нервової системи дуже непосидючі. Вони не можуть довго зосередитися на одній справі, постійно відволікаються. Погана пам''ять гіперактивних дітей пов''язана саме з недоліком концентрації. Лікувати дане порушення в традиційному сенсі не потрібно, але батькам потрібно проявити велике терпіння, любов, щоб скорегувати дитячу поведінку, допомогти малюкові приборкати невгамовну енергію та натренувати необхідні когнітивні навички.

Як розвивати пам''ять у учнів з СДУГ? Що робити?

Слід:
  • компенсувати дефіцит уваги - спілкуватися, організовувати спільні розвиваючі ігри;
  • привчати до порядку і самодисципліни, починаючи з дотримання розпорядку дня і закінчуючи організацією діяльності дитини;
  • записати дитину на спортивні заняття;
  • тренувати увагу, розвивати пам''ять.
Причина третя - ще одне порушення роботи мозку. Погана пам''ять, неуважність є наслідком розвитку неврозу. Проблема стає явною вже в ранньому віці. Чим раніше батьки звернуть на неї увагу, тим простіше рішення проблеми. Як правило, малюкам призначають комплекс вправ для розвитку розумової діяльності. Дітям трохи старше (5, 6, 7 років) додатково лікар може прописати аптечні препарати.

Причини забудькуватості, не пов''язані з природним ходом розвитку дитини

причины забывчивостиБагато школярів мають проблеми із запам''ятовуванням. Після повернення додому зі школи, вони навіть не пам''ятають, які уроки були, не те, що пройдені теми. Лаяти дитини за це не має сенсу, оскільки в більшості випадків неуважність і забудькуватість у дитини - не її вина.

Причини:

  1. Можливо, школяр погано себе почуває. Але частіше буває, що діти втомлюються від великих навантажень навчальної програми в поєднанні з перенасиченим планом позашкільних занять. Стреси, високі розумові навантаження змушують організм працювати на межі можливостей. Організм пручається і переходить в режим дбайливої витрати енергії.
  2. Заняття не цікаві дитині. Така особливість людського мозку (не тільки дитячого) - цікава інформація привертає увагу і легко відкладається в пам''яті, а нудна сприймається поверхово.
  3. Немає розвиваючих занять. Дитячий мозок має дуже великий потенціал, але для його розвитку потрібно постійно займатися з малюком, розвивати його всебічно.
  4. Дитина систематично не висипається.
  5. Харчування не заповнює потребу організму в мікроелементах, вітамінах.
  6. Занадто ранній або інтенсивний розвиток. Навіть у сучасних мега кмітливих малюків є межі можливостей, обмежені віковими особливостями розвитку розуму.
  7. Малорухливий спосіб життя. Фізична активність - основа для активної роботи всіх систем і органів організму, в тому числі, і головного мозку.
  8. Учень отримує більше інформації, ніж може засвоїти.

Що робити, якщо у дитини погана пам''ять?

соробан лiтнiй iнтенсивПерший крок - виключаємо можливі порушення розвитку мозку. Потім робимо ревізію сфери фізичного виховання. Завдання батьків - подбати про те, щоб малюк завжди вчасно лягав спати і прокидався (час на сон-8-10 годин), досить гуляв на свіжому повітрі, грав у рухливі ігри, мав збалансований раціон харчування. Здоровий спосіб життя - це не тільки корисна звичка, але і міцний фундамент для повноцінного розвитку дитини в інших сферах. Коли школяр добре себе почуває, йому простіше сконцентруватися на навчанні, він спокійний і більш впевнений в собі. Наступний крок - знайомство з принципами ефективного запам''ятовування. На рівні роботи мозку пам''ять - це складне поєднання психічних функцій, когнітивних здібностей, які мозок використовує для пошуку, аналізу, накопичення знань. Простою людською мовою, пам''ять являє собою сховище пережитого людиною досвіду, емоцій, вражень. І якщо провести експеримент на запам''ятовування однакової інформації шляхом механічного заучування (по книзі) і переживання в природному середовищі (у грі з друзями), більш ефективним виявиться другий спосіб. Секрет в тому, що в другому варіанті дитина отримує інформацію, обгорнуту в яскраву упаковку власних емоцій (використовується уяву), переплетену з приємними подіями (використовується асоціація).

Тренування пам''яті для дітей

Щоб домогтися швидкого і грунтовного запам''ятовування інформації, потрібно:
  • тренувати пам''ять і навички концентрації;
  • багато разів повторювати вивчене.
Дошколятам, школярам 7, 8, 9, 10 років корисно і цікаво виконувати вправи для розуму в ігровій формі. Щоб домогтися максимального ефекту, необхідно стимулювати зони мозку, відповідальні за слухове, сенсорне, зорове сприйняття. Особливо важливий сенсорний розвиток. Про це ще писав Сухомлинський у книзі «Розум на кінчиках пальців». Розвиваючи моторику малюка, ми допомагаємо йому гармонійно розвивати багато розумових здібностей. Паралельно розвитку можна трохи полегшити учневі запам''ятовування важливих заходів, завдань. Для цього привчить дитину вести щоденник. Так вона не пропустить важливі справи, навчиться реалізовувати намічені цілі, стане більш зібраною, організованою і впевненою.

Забудькуватість дитини: шляхи вирішення проблеми в Школі усного рахунку Соробан®

Дотримуючись принципів розвитку пам''яті, Школа ментальної арифметики Соробан® в Україні чітко виконує необхідні умови:
  1. Дає дітям завдання, які тренують пам''ять, увагу, мислення і ще багато інших функцій головного мозку.
  2. Будує курс навчання на повторенні вивчених дій соробаном (множення, додавання, віднімання), але поступово ускладнює завдання, щоб не просто закріпити, а й відточити набуті навички до досконалості.
Повторення - мати навчання. Це безпосередньо стосується розвитку пам''яті. Швидкісний усний рахунок ідеально справляється з цим завданням. Коли дитина набуває нових навичок, для їх засвоєння нейрони мозку утворюють між собою зв''язки. Так як мозок не любить даремно витрачати енергію, невикористовувані зв''язки з часом руйнуються. Повторення вивчених дій (знань, навичок) зміцнює ці синапси настільки, що навик стає звичкою. Хороша пам''ять - це теж результат ефективної взаємодії нейронів. Концентруватися на завданні, швидко засвоювати матеріал на слух, візуально і механічно, логічно і абстрактно мислити діти вчаться на уроках ментальної арифметики. Невимушена атмосфера на заняттях, ігри, змагання та невеличкі сувеніри за захист кожної теми роблять навчання цікавим і незабутнім. Коли у дитини погана пам''ять, їй важко справлятися з навчальними завданнями. Але володіння хорошою пам''яттю при відсутності незалежного різнобічного мислення теж не дасть можливості школяреві досягти великих успіхів. Ментальна арифметика Соробан® розкриває багатогранний інтелектуальний потенціал учнів і допомагає їм реалізувати свої таланти. Читати також: Цікавий декор на Новий рік Найкращий дитячий бренд України! Соробану вручена нагорода - диплом «Кращий бренд для дітей 2018» Відео: https://www.youtube.com/watch?v=tp2lmXA4pNE https://www.youtube.com/watch?v=Sgw0oRRxUI4 https://www.youtube.com/watch?v=50wL_TrtWss
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.