Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Секрети швидкісного рахування «Соробан»

Труднощі з арифметичним рахуванням виникають у багатьох школярів і, навіть стаючи дорослими, вони так і не знаходять можливості подружитися з числами. Це, на думку вчених, є однією з основних причин негативного ставлення дітей до математики. Є багато спеціальних прийомів, що призначені для спрощення арифметичних обчислень, але не кожен здатний зрозуміти їх принципи та засвоїти швидке усне рахування. Ментальна арифметика стала універсальною методикою, завдяки якій рішення арифметичних задач без калькулятора з розряду феноменальних здібностей людського інтелекту стало цілком доступною навичкою для кожної дитини. Що ж дає дітям швидке рахування в умі, як воно допомагає в навчанні та в житті, яким чином ментальна арифметика надає такий колосальний вплив на розум людини?

Секрети усного рахування Соробан

Секрети усного рахування СоробанСекрету жодного немає, але є такі особливості методики ментальної арифметики, що дозволяють домогтися високих результатів у розвитку в дітей геніальних здібностей, як:
  • правильні цілі - розвиток уміння вчитися й здібностей до отримання знань;
  • способи навчання - систематичні тренування;
  • використання унікальної здатності дитячого розуму вчитися й розвиватися;
  • сукупний розвиток інтелектуальних здібностей.
Що ми робимо, коли стежимо за фігурою й прагнемо досягти ідеальних форм? Правильно, регулярно займаємося спортом, забезпечуючи навантаженнями різні групи м''язів і живлячи організм якісною збалансованою їжею. На перших порах буває важко, але з часом здоровий спосіб життя, тренування перетворюються на звичку та стають необхідністю. Мозок людини - теж частина тіла, тому для його розвитку розумно використовувати такий самий підхід. Рахунок в умі є розминкою для мозку, яка поступово виробляє розумову силу, гнучкість, а потім інтерес і звичку до постійної розумової роботи, вирішення складних завдань.

Алгоритм навчання усного рахування Соробан

Алгоритм навчання усному рахуванню СоробанЯк навчитися рахувати в умі? Ментальна арифметика послідовно нарощує рівень можливостей дитячого розуму, додержуючись формули: образне мислення + раціональність = геніальний інтелект. Вона не тільки тренує півкулі мозку в дитини, але й сприяє створенню міцних міжпівкульних зв''язків. У результаті для обробки інформації, пошуку правильних рішень діти використовують різні форми сприйняття:
  • аналіз і творчий підхід;
  • логіку та уяву;
  • прагматичний розрахунок і інтуїцію.
Як тренажери використовуються рахівниці соробан (абакус). Рахункові кісточки соробан розташовуються по 5 штук на 13 вертикальних спицях. Для виконання арифметичних операцій на рахівницях діти користуються великими та вказівними пальцями обох рук. Подібні вправи стимулюють зорові центри сприйняття, розвивають логіку та уяву, пам''ять і спостережливість, концентрацію уваги й мислення, допомагають зрозуміти числа та їхній склад, принципи додавання, віднімання й множення. Придбані на уроках ментальної математики можливості надалі допомагають дитині вирішувати приклади без абака, подумки складаючи кісточки рахівниць.

Основні вимоги ментальної арифметики Соробан:

  • учнями Школи можуть стати лише малюки 5-6 років і діти 7-11 років (школярі);
  • батьки повинні підтримувати малюка, створити умови для комфортних занять вдома.
Техніка швидкого рахування  виробляється при регулярних тренуваннях, в міру набуття досвіду в ментальній арифметиці, а разом з нею у дитини проявляються й унікальні, необмежені можливості і таланти. Записатись в школу Соробан Читати ще:

Ментальна арифметика як вона працює і для чого потрібна?

Користь ментальної арифметики для дитини

Пора готуватись до школи!

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.