Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як засвоїти методику ментальної арифметики?

Математичні завдання, зокрема, усний рахунок, є одними з найбільш ефективних інструментів інтелектуального розвитку. Навіть коли ви з малюком рахуєте пальчики на його руці, тренується дитяча пам''ять, розвивається мислення, мозок починає працювати швидше. Навчати дитину рахування в умі потрібно з раннього віку, ідеально - у 5-6 років, коли малюк ще сприймає будь-яке нове заняття, як гру, але осягає науку усвідомлено. Найвищі результати в навчанні усного рахування показала ментальна арифметика - система вправ з рахівницями абак, яка успішно застосовується розвивальними центрами в 56 країнах світу, а в Японії (на батьківщині методики) є обов''язковою до вивчення в початкових класах загальноосвітньої школи.

Основні принципи ментальної арифметики

Мета вдосконаленої методики ментальної арифметики Соробан - навчити дітей швидко виконувати арифметичні обчислення й створити сприятливі умови для гармонійного розвитку півкуль мозку.

Половинки мозку розвиваються нерівномірно й після 6-7 років одна з них (частіше ліва) починає домінувати. Щоб цього не сталося, потрібно тренувати обидві півкулі (і ліву, і праву), що й робить ментальна математика. Для навчання усного рахування Соробан використовується абакус - японські рахівниці. Чому навчання дітей на рахівницях дає такі приголомшливі результати? На те є кілька причин: Наочність прикладів. Діти не можуть працювати з абстрактними числами, сприймаючи інформацію у вигляді образів. У цьому їм допомагають рахункові кісточки соробан. Розвиток дрібної моторики. Коли ми тренуємо пальці на руках, стають активними нейронні центри в обох півкулях мозку, запускається процес розвитку функціональних нейронних зв''язків. Регулярні заняття. Щоденні нетривалі заняття з ментального рахування розвивають здібності, якими дитина буде користуватися надалі на протязі всього життя.

З чого почати?

Перш, ніж приступити до навчання дитини ментальної арифметики, необхідно її підготувати. Діяти потрібно послідовно, не намагатися випередити природний процес інтелектуального розвитку малюка. Основні вимоги: Навчання від простого. Спочатку рахування до 10. Після цього можна переходити до зворотного рахування. Рахувати з малюком можна починати після двох років, але знайомство з цифрами доречне тільки після 4 років, коли дитина вже здатна самостійно визначити кількість предметів перед нею. Навчання має проходити в процесі гри. Якість навчання пропорційна зацікавленості дитини. Ускладнюйте завдання. Дитяча допитливість, інтерес до всього нового допоможе малюкові впоратися з труднощами. Вивчіть поняття «більше», «менше», «дорівнює».

Вчимося рахувати в умі разом з Соробан

Школа ментальної арифметики Соробан допомагає батькам в інтелектуальному вихованні дітей. Вона враховує індивідуальні особливості кожної дитини та фізичну здатність до сприйняття у малят різного віку. З цієї причини заняття в Школі ментальної арифметики проходять окремо в групах для:

  • малюків 5-6 років (старших дошкільників);
  • дітей 6-11 років (школярів).
Схема навчання проста - відвідування школи один раз на тиждень і щоденні тренування вдома в комп''ютерній ігровій програмі. Спосіб викладання не тільки сприяє розкриттю інтелектуального потенціалу, розвитку творчих здібностей, а й допомагає виховати кожну дитину самостійною, цілеспрямованою, впевненою в собі людиною, готовою підкорювати великі вершини.

Читати ще:

Ментальна арифметика для початківців

Як допомогти школяреві вчитися?

Сучасна методика розвитку для дошкільнят

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.