Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Формуємо мотивацію до навчання

Розвиваємо мотивацію в Школі СоробанСучасні батьки, завдяки інтернету, спеціальній літературі, добре підковані в питанні навчання та раннього розвитку дітей. Ні для кого не секрет, що успіхи в навчанні залежать не лише від здібностей дитини, але й від її бажання вчитися. Така проблема, як відсутність мотивації до навчання у школярів мало не з перших днів занять знайома багатьом мамам і татам. Найчастіше батьки списують дитячу незацікавленість у знаннях на застарілу програму навчання, непрофесіоналізм вчителів. Насправді ж питання, як викликати у дитини інтерес до навчального процесу, стосується саме сімейного виховання, яке включає особистий приклад, формування правильного ставлення до школи, знань і вчителя.

Мотивація до навчання - що це таке?

Головна помилка, якої припускається абсолютна більшість батьків – невірно розставлені пріоритети. Коли дитину лають за погані оцінки, її метою в навчанні стає отримання високого бала будь-якою ціною. Те ж саме відбувається, коли мама й тато «підігрівають» бажання вчитися грошовими винагородами за кожен високий результат. При такому стані речей діти навчаються, щоб БАТЬКИ були задоволені, щоб ОТРИМАТИ ВИНАГОРОДУ. Але єдина правильна мета навчання в Школі - щоб ЗНАТИ. І рушійною силою, яка призведе до заданої мети, є інтерес до знань, бажання їх здобувати, старанність і працьовитість, цілеспрямованість, самодисципліна. Якщо дитина хоче пізнавати світ, прагне до нових знань, їй подобається те, чим вона займається, навчальний процес ніколи не стане для неї обтяжливим або нудним. Саме такий вид мотивації мають застосовувати батьки у вихованні дитини.

Як розвивати навчальну мотивацію у дитини?

Жага знань у дітей велика від природи. Щоб зберегти цю цінну якість на все життя, батькам потрібно заздалегідь підготувати дитину до школи, познайомити з правилами шкільного навчання і розпорядку й сформувати позитивне ставлення до процесу отримання знань. Як це зробити?
  1. Розвивати здібності до навчання та навички саморозвитку. Тобто, дитину потрібно вчити в першу чергу не наукам, а навичкам самостійного вивчення матеріалу – вмінню знаходити, запам''ятовувати, застосовувати знання.
  2. Вчити не зупинятися на досягнутому, не пасувати перед труднощами.
  3. Підтримувати у складних ситуаціях, хвалити за результати й докладені зусилля, цікавитися справами дітей – для них це дуже важливо, особливо в момент, коли вони тільки вчаться бути самостійними.
  4. Давати дітям навантаження з урахуванням особливостей розвитку в даному віці. Занадто високі вимоги або їх відсутність блокують дитячу ініціативу, бажання вчитися.
  5. Зробити навчання цікавим, таким, що захоплює.
  6. Розвивати самостійність, працьовитість. Дитина має знати, що її оцінки, знання, успіхи та поразки цілком залежать від неї самої, від її старанності й докладених зусиль.

Розвиваємо мотивацію в Школі Соробан

Якщо використовувати ментальну арифметику в розвитку дітей, можна на 99% бути впевненими, що дитина буде вчитися добре. Річ у тому, що Школа Соробан використовує в навчанні комплексний підхід, де формування правильної мотивації до навчання стоїть в одному ряду з розвитком інтелектуальних і комунікативних здібностей, розвитком лідерських якостей. Завдяки урокам ментального рахунку діти вчаться швидко засвоювати матеріал, працювати в команді, досягати поставлених цілей, а головне - вони знають, навіщо вчаться, та як правильно це робити. Читайте також:
7 років: маленький школяр і проблеми у навчанні
Дитячі таланти. Як виявити?
Чому важливо розвивати у дітей правильні звички?
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.