Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

E-SOROBAN — відкриття світового рівня в Україні! У Соробан®!

Коли ми говоримо про першість школи Соробан, про лідерство в інноваціях і розвитку, ми не залишаємося голослівними. Кожне слово про те, що ми попереду всіх інших шкіл, гуртків, «розвивашок», які пропонують ментальну арифметику, ми підтверджуємо діями.

Чому Соробан — школа №1 ментальної арифметики

  1. Наприклад, 2013 рік — рік відкриття школи і поширення інформації про неї в Україні.
  2. Ми першими привезли ментальну арифметику в Україну. Ми першими зрозуміли, що звичайна класична МА працює тільки на 25% результату, і вдосконалили її, домігшись стабільних 90%.
  3. Ми першими створили унікальний онлайн-тренажер дід Соробан, який допомагає дітям закріплювати навички ментального рахування, тренуючись вдома  щодня.
  4. У 2014-2015 роках - першими відкриваємо школи в найбільших містах України і доводимо батькам, що наша методика працює.
  5. З 2015 року Ми першими в Україні виходимо за її межі і відкриваємо школи в інших країнах, навчаючи і тренуючи дитячий мозок.
  6. Починаючи з 2016 року, Ми семимильними кроками вдосконалюємо методику, створюючи нові алгоритми, відточуємо практику і покращуємо програму. Першими створюємо додаток для гаджетів, щоб тренуватися можна було в будь-якому куточку світу.
  7. Саме Ми взяли першість у навчанні ментальному рахуванню  людей віку 55+. До цього НІХТО в СВІТІ цього не робив.
  8. Особливе і одне з найяскравіших наших досягнень - програма штучного інтелекту для домашніх тренувань. Ось де був цілком реалізований індивідуальний підхід. І в цьому Ми теж стали першими.
За вікном 2019 рік. І знову Ми в черговий раз доводимо, що Соробан® - лідер!

Участь у Виставці IT-технологій для Освіти

EDIX-2019 is Japan''s Largest IT Show for Educational Field в Японії, Токіо, розставила остаточні крапки над "і" в темі першості в інноваціях та якості нашого навчання. Соробан® представила Миру електронні рахівниці  соробан - E-SOROBAN. E-SOROBAN - це єдина в своєму роді технологічна новинка, яка покликана допомогти кожній дитині в навчанні і в тренуваннях розуму та інтелекту. https://youtu.be/8Uvnl-9F6XY

Трохи передісторії

В Японії рахуванню  на соробані  вчать з дитинства на традиційних рахівницях соробан. У 2013 році ми привезли ці рахівниці  в Україну і розробили власну методику на основі класичної японської для розвитку швидкості мислення дітей. Основним інструментом у нашій методиці, як і в японській, є рахівниці  соробан (в Японії їх називають соробан, в Китаї - АБАКУС, в деяких інших країнах - АБАК). Але ми працюємо на таких же рахівницях , по заданому нами ж алгоритму, у  зв''язці з прикладами, контрольними точками, щоденними тренуваннями. Це і дає потрібний результат з розвитку правої і лівої  півкуль. Засновник школи Соробан Юрій Новосьолов не тільки удосконалив методику, а й створив електронний варіант соробан E-SOROBAN.

Що таке E-SOROBAN і як він працює

E-SOROBAN - електронні рахівниці із кісточками, які світяться, з підключенням до комп''ютерної програми, з фіксацією правильного і неправильного результату і щосекундною  статистикою по кожній дії. Тренер задає приклад, тему і сервер генерує цей приклад на рахівницю. Під час пересування кісточок на e-soroban, кожен їхній рух передається на комп''ютер, механізм якого вже знає, як правильно дитина повинна їх пересувати, щоб отримати потрібну відповідь. Дитина починає рахувати, відкладаючи кожен крок прикладу на рахівниці. Миттєво всі дії синхронізуються з комп''ютером, який тут же перевіряє правильність. При кожному точному пересуванні e-soroban світяться зеленим кольором, якщо допущена помилка - кісточки підморгують помаранчевим, показуючи, що потрібно виправити. Якщо дитина не зрозуміла, яке положення кісточок правильне, то e-soroban його відразу ж покаже. У свою чергу, на екрані комп''ютера вчитель бачить не тільки кінцевий результат тренування, але і весь процес вирішення прикладу. Бачить і визначає, які теми дитина знає добре, а над якими треба попрацювати. І так для кожної дитини в групі. Індивідуально. Персонально. Вже у сусіда відповідь не підглянути та й просто просидіти заняття не вийде. Потрібно буде працювати самому. Тепер твою роботу видно на кожному кроці навчання.

Що це дає?

Миттєву фіксацію помилки і її виправлення. На звичайних рахівницях  діти розуміють, що помилилися тільки в кінці прикладу, коли вводять відповідь. Де була помилка, в якому алгоритмі теми, на якому етапі потрібно шукати, повторюючи приклад спочатку. На електронних рахівницях  e-soroban помилка світиться відразу і тут же її можна виправити, поставивши правильний варіант розташування. Якщо дитина вчасно не зорієнтувалася, як виправити помилку, рахівниці  e-soroban підкажуть   правильний  варіант. Весь шлях вирішення, кроки учня бачить і контролює тренер, а дитина показує свою відповідь, своє рішення. Це і є робота мозку! Варіант прикладу: 3 + 5 + 7 Потрібно на рахівницях відкласти +3 кісточки до верхньої планки великим пальцем, + 5 - вказівним небесну кісточку опускаємо до планки, + 7 - лівою рукою великим пальцем на другому розряді 1 кісточку вгору до планки і робимо на край ряду мінус 3 кісточки (вниз від планки) і отримуємо 15. Якщо буде помилка, то на електронних рахівницях  e-soroban вона відіб''ється відразу і тут же її можна буде виправити, запам''ятати правильний варіант і йти далі. Відпрацювання нових тем, закріплення старих  - все це з електронними рахівницями e-soroban відбувається у багато разів швидше, ефективніше і краще. Результат навчання і тренування дійде до 100% у всіх дітей. Скоротиться час на пошук помилки. Якщо дитина забула або не зрозуміла, як, наприклад, додати до трійки п''ять, і, неправильно  пересунула кісточки, рахівниці  e-soroban тут же покажуть тренеру, де дитині потрібна допомога і як це виправити. При подальшому повторенні учень запам''ятає, що 3 + 5 - це три кісточки вгору, одну небесну вниз до планки і отримаєш 8. Такого не придумали навіть японці, хоча соробан - це їх найдавніший спосіб навчання рахуванню, складу числа, математичних обчислень. Тепер навчатися на рахівницях  і тренувати мозок стане в рази швидше і результативніше, адже навіть найменшу помилку в розрахунках рахівниці  e-soroban покажуть відразу ж в ході роботи над вирішенням прикладу, а не в кінці, коли вже вийшла  неправильна відповідь. Тренер, навіть працюючи з групою, готує і проводить тренування індивідуально з кожною дитиною і при цьому фіксує результат кожного учня. Ми вчимо дітей проявляти себе, бути креативними, тренуємо їх мозок для швидкості мислення, зміцнюємо пам''ять, покращуємо концентрацію. Розвиваючи дітей до таких висот, ми самі намагаємося бути на висоті, тому тримаємо першість у всьому:
  • в результативності учнів,
  • в IT розробках,
  • у впровадженні нового і прогресивного в навчання,
  • в технологіях розвитку інтелекту.
E-SOROBAN - грандіозне відкриття Світового рівня і сьогодні ми показали його всьому Світу в Японії. Уже завтра тренувати мозок з його допомогою зможуть ваші діти! Соробан® - законодавець технологій розвитку інтелекту! А ви з нами? Читати також: Скільки годин потрібно займатися Соробан на тиждень

Як мотивувати дитину ходити в Соробан

Подорож у світ знань з Тетяною Чернігівської

Відео: https://youtu.be/fCjSrWT0yyA Школа усного рахунку Соробан в Новій Каховці. https://youtu.be/S4xYPDcte3U м. Запоріжжя, старша група двозначний перехід через 100 https://youtu.be/vci63cK0JBs?list=PLMCGm2CpkBxhq3tSDdGD8fFOmLAiN-jWn

Школа усного рахунку Соробан Одеса

   
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.