Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Множення в Соробан - просто рахування чи щось більше?

Скажіть, що ви уявляєте при словосполученні «помножте 9 на 7»?))умножение в соробан Більшість з нас швиденько збігає до закутків нашої пам''яті, та лівою півкулею згадає зазубрену ще в школі табличку множення. Деякі, кому пощастило трохи більше з учителем математики, згадає ще пару прикладів, як множити за допомогою пальців або інших прийомів. А пам''ятаєте, як ми, дорослі, коли були молодшими школярами, все літо намагалися вивчити таблицю, надруковану на останній сторінці зошита в клітинку?)) Тому, кому це вдалося, пощастило поміж перших вийти до дошки на уроці математики й, відповівши на запитання вчителя, отримати заслужену оцінку. А ті, хто все літо прогуляв, і кого навіть суворий тато не зміг засадити за зубріння, сиділи тихенько, опустивши голови та, як мантру, повторювали: «Тільки не мене... тільки не мене». Зараз це приємні спогади з дитинства, а тоді це було нудним заняттям. У школі більшість уроків активно розвивали нашу ліву півкулю, тому багато хто з нас  виріс «технарем». Нас уже з дитинства ділили на «технарів» і «гуманітаріїв». Сьогодні, завдяки новим відкриттям, ми можемо повноцінно використовувати можливості правої та лівої півкулі одночасно й більше не вішати на себе ярлики. умножение в соробанУ 2013 році Школа Соробан® на чолі зі своїм засновником Юрієм Новосьоловим відкрила Україні Методику усного рахування  Соробан® і вже 4 роки тренує мозок діток від 5 до 11 років. Школа Соробан не вчить рахувати, її мета не навчити дитину правильно множити, додавати або віднімати. Основні аспекти, за якими приходять до школи Соробан діти, - це:
  • концентрація уваги;
  • швидке прийняття рішення в багатозадачності;
  • швидкість мислення;
  • синхронний розвиток обох півкуль;
  • формування та зміцнення нейронних ланцюжків.
Саме тому, що  школа Соробан не математичний гурток, в ній не вчать "прямої методи" множення та ділення, адже ці знання й вміння дитина отримує в звичайній школі. Другий рік в Соробан присвячений множенню без таблиці. Юрій Новосьолов та його команда переклали метод Трахтенберга на рахівниці  соробан. Тепер перший рік на уроках і в домашніх завданнях діти прагнуть до швидкості виконання, а на множенні включається режим глибокого опрацювання образу, масивів кісточок, картинок-цифр. Етапи тренувань у Соробан легко порівняти з еволюцією автомобіля: перші авто з''явилися в 17 столітті й працювали на пару, потім з''явилися машини з двигуном внутрішнього згоряння на газу та авто з бензиновим двигуном. Основною функцією такого транспорту було перевезення на тривалі відстані людей і вантажів. Спочатку метою в розвитку машинобудування було досягнути самохідності, а тільки потім додалися зовнішній вигляд, розміри, цільове спрямування. Сьогодні авто - це засіб пересування, що допомагає людині у всіх сферах життя. Перші  згадки про Методику усного рахування з''явилися понад 25 років тому в Японії та Китаї. Згодом вміння рахувати за допомогою рахівниць  соробан поширилося по всіх  Східних країнах і дісталося до Європи. Початковою функцією такого способу було вміння рахувати й знання числа та цифри. Було відмічене, що чим частіше людина, а особливо дитина, займається усним рахуванням, тим краща її  мозкова діяльність. Створюючи в уяві рахівниці, проводячи на них розрахунки, діти активно розвивали ліву та праву півкулі свого мозку. Методика рахування на соробан отримала назву "ментальна  арифметика".

У 2013 році Юрій Новосьолов удосконалив класичний її варіант, додав алгоритми, створив тренажер на комп''ютері, прописав методику викладання, і світ побачила сучасна версія Методики усного рахунку Соробан®.

Перший рік йде навчання "+" і "-", відпрацьовується швидкість обчислення, багатозадачність, швидкість концентрації уваги. Кожна наступна тема додає до попередньої свій алгоритм, збільшуючи роботу мозку з обробки інформації та зміцнюючи зв''язок між лівою та правою півкулями. Починаючи множення, до вже вивчених і закріплених  алгоритмів   приєднуються правила для множення без таблиці, використовуючи тільки рахування та вміння оперувати отриманими знаннями в нових темах. Множення в Соробан - НЕ математичний трюк, не  хитрість. Це найвищий ступінь в синхронізації півкуль, у формуванні й зміцненні нейронних з''єднань. Це глобальне опрацювання багатозадачності й концентрації, пам''яті, вміння використовувати весь масив знань з попередніх тем. Якщо порівняти з розвитком авто, то перші теми в Соробан - це парова машина, друге півріччя тем - авто на ДВЗ, множення - сучасний автомобіль, у якому поєдналися не тільки можливість переміщень, але й комфорт з безпекою та стилем. Як і в світі автомобілів є свої марки, престижні авто, так і в світі Ментальної арифметики існує своя градація методик і шкіл. Адже існують жигулі, щи вимирають, класична Волга та сучасні БМВ, Порш. Юрій Новосьолов вже не раз говорив: «Головне, не купити перші за ціною других». Як побачити різницю? Дивіться на результати дітей, на їх вміння й можливості після навчання в Школі Соробан та інших школах КМА. Пам''ятайте: Соробан не вчить рахувати, Методика Соробан тренує мозок, вчить швидко думати! Мовою машин це - з''єднувати комфортне переміщення зі зручністю, безпекою та стилем!

Читати ще: Лист до вчителя!

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.