Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Дитина здулася. Примхи, небажання робити домашку... Про що це? І що робити? (Частина 2)

Автор: нейропсихолог Лариса Деменко, Нижній Новгород

  Із  першою частиною теми можна ознайомитися тут: Я не хочу робити домашнє завдання! Як підтримати дитину в навчанні. Це про те, що дитина пройшла період включення в нову систему і побачила  свою «стелю». Стеля у кожного своя: хтось, займаючись по японській методиці усного рахунку Соробан, відчув напругу на швидкості рахунку 1,4, хтось - на 0,8. Тут важливо зрозуміти, що:
  • досягає стелі дитина досить швидко;
  • розуміння обмеження своїх можливостей закономірне і корисне!
Уявіть собі, що перед вами сходи багатоповерхового будинку. Вам належить рух вгору на час. Перші кілька прольотів ви здолаєте без  зусиль, перестрибуючи через дві сходинки, не зупиняючись на проміжних площадках для відпочинку. Це початок шляху. Через якийсь час ви відчуєте тяжкість, можливо, біль  у м''язах, зменшите швидкість і будете робити невелику паузу на майданчику між прольотами. Це етап навантаження,  коли первинний ресурс закінчився і, щоб продовжити рух, необхідно зусилля. У якийсь момент ви зрозумієте, що просто не можете утримувати темп і кожен рух дається вже через зусилля зусиль. Це етап усвідомлення «стелі». Комусь  легко далося 5 прольотів. Комусь - 7 ... Саме тут важлива підтримка. Тому то і велика спокуса зійти з дистанції. Особливо тоді, коли друзі / сім''я кажуть: «Тобі складно, ти видихнувся , досить!» Головне, правильно мотивувати дитину вчитися. Але ж є й інший розклад: попий води, віддихайся, подивися на світ із цієї взятої висоти і відзнач свій творчий хист. Це твоя висота. Твоя висота СЬОГОДНІ! Тобто, рух вгору можна продовжити.

І це вже буде рух ОСОБИСТОСТІ!

Одного разу ви зрозумієте, що стоїте на вершині! І у вас за спиною - Воля, Віра в себе, Усвідомлення себе, Розуміння і підтримка ваших близьких - те, що буде супроводжувати вас відтепер завжди. Вступаючи до школи усного рахунку Соробан, Ваша дитина проходить всі етапи особистісного зростання. Це ширше, ніж вміння рахувати, це глибше, ніж первинний результат швидкості і точності. Стеля - не межа! Ось чому вчиться з нами Ваша  Дитина! Допоможіть нам у цьому!  

А сьогодні нехай прийде Розуміння!

На цьому розумінні будуються нові вміння: вміння ставити нову мету, концентруватися на ній і досягати результату. Воля, характер, подолання - все це з однієї упаковки. Замість того, щоб здаватися на етапі труднощів, наповніть своєю вірою дитину. Намалюйте на плакаті сходинки, покажіть їй, де вона  зараз, позначивши кращу швидкість і розрядність, і весело запропонуйте: «А давай цю проміжну вершину відзначимо по-справжньому, це ж уже зараз справжнє досягнення!» Це перекроює не тільки мислення дитини, але і ваше теж! Адже ви розумієте і чесний базовий рівень своєї дитини, і ступінь його зусилля для досягнення результату. Ви починаєте поважати власні матеріальні ресурси, вкладені в це навчання, час і ту висоту, яку осягає ваша дитина. Ви починаєте надавати дитині підтримку! Щиро реагуєте на успіх! Пам''ятайте, за кожним чемпіоном стоять тренер і батьки! Мудрості вам і усвідомленого руху. Вперед! Вгору!   Читати також: Що робити якщо не розумієш математику? Чим зайняти дитину в 5 років вдома? Чим зайняти дитину в 4 роки вдома? Відео: https://youtu.be/8nd8F2OAgxc https://youtu.be/LwGMwuAMDeI записатися

Записатися в Школу Соробан® у вашому місті

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.