Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Що робити, якщо не розумієш математику?

Дитина зовсім не дружить з математикою. Цей висновок для багатьох батьків звучить, як вирок, особливо,  якщо вони і самі в дитинстві мали труднощі з вивченням самої логічної, точної та послідовної із наук. Для них самих загадка, що робити в ситуації, якщо не розумієш математику навіть на самому елементарному рівні, не кажучи вже про інтеграли, рівняння  з двома невідомими. Діти, які не здатні вирішити прості завдання, є в кожному класі. Їх труднощі, як правило, стають проблемою всієї сім`ї. У спробах,  хоча б якось вирівняти оцінки,  мами і тата активно включаються в процес вирішення домашніх завдань, годинами розбирають одні й ті ж завдання, наймають репетиторів ... Але далеко не завжди вдається досягнути бажаних результатів. Що робити, якщо дитина не розуміє математику?

Кожен вибирає свій шлях. Хтось, махнувши рукою, приймає дитячу нездатність зрозуміти математику за норму і радіє, що в інших дисциплінах у школяра все нормально. Інші батьки не перестають боротися і наполегливо намагаються розвинути у дитини математичні здібності всіма доступними способами. Але є і третя група людей, які вважають, що математику взагалі потрібно виключити зі шкільної програми. Невже і справді ми прийшли до того, що потреба у вивченні цариці наук відпала? «Ну а що робити, якщо зовсім не тямиш в  математиці?» - скаже типовий гуманітарій, який свого часу здорово з нею намучився. І таких людей дуже багато. На противагу цій  думці  приведу слова А. Д. Александрова: «Математика вчить точності думки, підпорядкуванню  логіці доказів, поняттю суворо  обґрунтованої істини, а все це формує особистість, мабуть, більше, ніж музика». Навіть філологи визнавали, що їм не вистачає логічності суджень, щоб правильно робити аналіз, систематизувати інформацію, робити правильні обґрунтовані висновки. Значить, виключення  науки зі шкільної програми все-таки може стати причиною серйозної  прогалини  в розвитку дитячого інтелекту.

Чи можливо взагалі зрозуміти математику?

Будь-який математик вам скаже, що більш простішої у вивченні науки, ніж математика, не існує в природі. Чому?

  1. Якщо ви зрозуміли принцип утворення формули, вам не доведеться її вчити напам\`\`ять.
  2. Математичний курс - самий зв\`\`язний і логічний.
  3. Математика не дає можливості дати неточну або незв\`\`язну відповідь.
  4. Всі, кому вдалося відкрити для себе світ чисел, формул, рівнянь, вважають царицю наук самою стрункою, красивою і витонченою.

А тепер повернемося до проблеми, що робити, якщо взагалі не розумієш математику. Давайте проведемо невелике дослідження, яке полягає в єдиному питанні: «Дитина з усіх предметів відстає, чи  такої честі удостоїлася лише   математика?» Відповідь цілком передбачувана. Мізерні здатності показують одиниці. І, як правило, це випадки серйозних порушень розвитку. В основному ж,  діти цілком встигають і в гуманітарних науках, і у  вивченні іноземних мов. А  англійська  мова, що має сувору  логічну структуру, набагато важча  для розуміння, ніж математика. І якщо дитина має хороші результати тут, то причина точно не в здібностях.

Розвиток здібностей по унікальній методиці в ігровій формі

Чому дитина не розуміє математику?

Погодитися з тим, що дитина не має до математики здібностей, найлегше. Але мало хто намагається з\`\`ясувати, що ж за цим стоїть. Психологи, провівши ряд досліджень, вивели кілька причин розвитку труднощів з вивченням точної науки:

  1. Дитина не розуміє не науку, а умови завдання, оскільки ще не дуже добре читає (це стосується молодших школярів). Якщо не помічати цей факт зараз, в подальшому проблеми з математикою будуть тільки рости, тому що кожна нова тема є продовженням попередньої.
  2. У математиці є такі поняття, як «потрібно», «умова», «доказ», «необхідно». Все це слова жорсткі, наказові і можуть викликати неприємні емоції на підсвідомому рівні. Так блокується сприйняття інформації. У підсумку, дитина не розуміє математику, а батьки намагаються вирішити одвічне питання: «що робити?»
  3. Малюкові заважає невпевненість. Навіть серед дорослих є люди, які з легкістю беруться за вирішення важких завдань, і є такі, що намагаються уникати будь-яких труднощів. Відсутність здібностей до математики у дітей часто пов\`\`язана зі страхом зазнати поразки.
  4. Обраний невірний підхід - замість цікавого викладання, що розкриває всю красу великої науки, дитині пропонують просто вивчити навчальний матеріал.
  5. Дорослі (вчителі та батьки) самі переконали малюка в його неспроможності. Вони могли прямо говорити про його обмеженість в даній сфері або ж просто вчасно не підтримали спроби дитини зрозуміти і полюбити царицю наук.

Що робити,  якщо дитина не розуміє математику?

Поради:

Завдання батьків і педагогів - пробудити в дітях живий інтерес до математики, показати можливості, які вона відкрила перед людьми.

Порада перша:

Озирніться навколо. Все в природі знаходить своє відображення в числах або формулах. Коли малюк зрозуміє це, він побачить сенс в навчанні і захоче заглянути глибше.

Порада друга, традиційна:

Заохочуйте дитячий інтерес, хваліть за старанність і  вирішені    завдання, вчіть сприймати помилки, як основу для пошуку правильних рішень.

Порада третя, найголовніша:

Стандартна шкільна форма викладання, на жаль, підходить не всім дітям. Знайдіть хорошого вчителя - такого викладача, який сам любить науку і може навчити її вашу дитину.

Читати також:
Чем занять ребенка в 5 лет дома
Чем занять ребенка в 4 года дома
Развитие внимания детей дошкольного возраста и учащихся младших и средних классов


Відео: 

 

 

 

 

Записатися в Школу Соробан® у вашому місті

 

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.