Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Розвиваємо дитячу пам''ять зі Школою Соробан

Пам''ять - один з найважливіших факторів, що формують особистість. Завдяки їй дитина поступово пізнає навколишній світ, осягає власний внутрішній світ, набуває загальне уявлення про життя, людей, про себе. Ось чому розвиток дитячої пам''яті є одним з ключових питань інтелектуального виховання.

Особливості дитячої пам''яті

короткочасну й довготривалу;

механічну, логічну або оперативну; довільну або мимовільну; опосередковану або неопосередковану. Усі ці види пам''яті невіддільні одна від одної. Фахівці називають таку властивість нейропластичністю. Особливо яскраво вона проявляється у малюків 5-6 років. Діти 6-11 років при відсутності навичок управління пам''яттю все частіше використовують такий неефективний спосіб запам''ятовування, як заучування. Малюки сприймають, запам''ятовують інформацію, граючи, пропускаючи її через свої емоції, відчуття. Будь-яке пережите враження (побачене, почуте, відчуте) залишає відбиток у головному мозку. Ще одна дивна особливість пам''яті у дітей - вона, одночасно, є й метою раннього розвитку, і ефективним засобом навчання. Таким чином, коли ми розвиваємо цю властивість розуму, тоді, водночас, допомагаємо формуванню здатності легко засвоювати знання.

Як розвивати пам''ять у дітей?

Все нове, незрозуміле, складне викликає у малюків величезний інтерес. Розвивати пам''ять необхідно за тим же принципом - пропонувати дітям широке поле для саморозвитку, враховуючи при цьому всі способи дитячого сприйняття:

  • і зорове;
  • і слухове;
  • і сенсорне;
  • і емоційне.
Основою швидкого запам''ятовування у дитини є перетворення інформації в образи. Будь-який текст, подія, слово вона запам''ятає швидше, якщо зуміє його собі уявити. Другий важливий фактор - усвідомлене навчання. Малюк засвоїть матеріал краще, якщо буде розуміти суть предмета. Звідси вимоги до навчання: ми, у першу чергу, маємо розвивати у дітей
  • уяву, фантазію;
  • асоціативне мислення (здатність візуалізувати);
  • уважність;
  • мислення.

Розвиток дитячої пам''яті в Школі Соробан

Техніка візуалізації, асоціації успішно застосовується в різних програмах інтелектуального розвитку. Ментальна арифметика є ідеальним способом розвитку дитячої пам''яті з кількох причин:
  • вправи на рахівницях соробан розвивають дрібну моторику та, разом з тим, уяву й сенсорну пам''ять;
  • візуалізація рахівниць являє собою не що інше, як гру в асоціації, яка розвиває фотографічну пам''ять;
  • умова задачі відтворюється вголос і на екрані комп''ютера, а дитина вирішує її, пересуваючи пальцями кісточки абака, що дозволяє домогтися гармонійного розвитку різних способів запам''ятовування;
  • урок в Школі Соробан - це гра, що захоплює, у якій є місце й змаганням, і спілкуванню, і позитивним емоціям, що підсилює ефект розвивальних вправ.
Легке, швидке запам''ятовування інформації - найкраща допомога дитині у навчанні. Але вона працює тільки в поєднанні з такими інтелектуальними здібностями, як самостійне мислення, логіка, уміння аналізувати, інтуїція, творчий підхід. І якщо ви думаєте, як розвивати дитячу пам''ять і при цьому навчити дитину використовувати весь спектр можливостей розуму, усне рахування Соробан - ваш кращий вибір. Читайте ще:
Розкрийте потенціал вашої дитини зі Школою Соробан
Креативність – до чого тут ментальна арифметика?
Розвиваємо IQ дитини за допомогою ментальної арифметики
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.