Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як поєднувати канікули й навчання?

Канікули. Діти в захваті від однієї лише думки про літо, тому що це майже 100 днів відпочинку від школи, уроків, ранніх ранкових підйомів. Але батьки сумніваються – чи можна давати дитині повну свободу, чи все ж таки закріпити за нею обов''язок щоденного повторення пройденого матеріалу, щоб знання не «вивітрилися» за такий тривалий час безділля? Якщо вчитися необхідно, то як поєднувати навчання і відпочинок?

Канікули й навчання

Як би ви хотіли використати час і свободу, що з''явились під час відпустки? Більшість дорослих мріють присвятити себе улюбленому заняттю, поїхати до моря, реалізувати, нарешті, давні плани, на які завжди не вистачає часу, та просто скинути з себе тягар проблем. Діти в цьому мало чим відрізняються від дорослих. Вони ще більше потребують перепочинку після навчального року, наполегливої розумової праці, суворого режиму дня. Все, чого не вистачає дітям у школі – це читання улюблених книжок, можливості висипатися, часу помріяти, активних ігор на свіжому повітрі в компанії друзів. Навчання в звичайному розумінні цього слова, тобто, академічні уроки абсолютно не доречні в розпал щасливої та безтурботної пори канікул. Водночас, свобода від занять у школі відкриває нові перспективи:
  • можна навчити малюка чогось нового, розширити його світогляд;
  • є час, щоб надолужити згаяне за навчальний рік;
  • керуючись лише бажаннями дитини, дозволяючи їй самостійно обирати час для уроків, вид пізнавальної діяльності, батьки підкріплюють потребу малюка в знаннях і вчать його вчитися із задоволенням.
Такий підхід до організації навчання влітку ніяк не зашкодить і не завадить маленькому учневі насолодитися відпочинком. Кілька простих правил навчання на канікулах Щодо дітей в будь-якій ситуації діє закон: ніяких вимог і наказів. Якщо ви бажаєте чогось домогтися від малюка, потрібно щоб він сам захотів це виконати. Тому з настанням канікул не можна відразу починати програму підготовки генія до наступного навчального року.

Як поєднувати канікули й навчання?

Пропонуємо маленький план, побудований на позитивному досвіді батьків і рекомендаціях дитячих психологів:

  1. У перші дні після школи надайте дитині можливість на повну котушку використати своє законне право байдикувати. Повірте, це не затягнеться довше, ніж на тиждень - 10 днів. Вже через 3-4 дні дитина захоче намалювати малюнок, трохи згодом – прочитати цікаву книгу, сама візьме до рук гітару та розучить нову пісню.
  2. Якщо є потреба підтягнути маленького учня з певного предмета, спробуйте самі взятися за його вивчення й попросіть дитину допомогти вам.
  3. Використовуйте нестандартні способи навчання. Наприклад, вивчення історії за допомогою відвідування музеїв, екскурсійних поїздок по історичних місцях або ж практика в іноземній мові за фільмами з оригінальним озвученням і субтитрами.
  4. Не завантажуйте дітей уроками. Оптимальний час занять 15-30 хвилин на день.

Ментальна арифметика

Літній інтенсив від Школи усного рахунку Соробан – ще один спосіб підтримувати дитячий розум в тонусі протягом усього літнього відпочинку та підготувати дитину до навантажень, які чекають на неї в майбутньому навчальному році. Ця програма була спеціально розроблена для школярів від 7 до 11 років. Вона розвиває в дітей концентрацію уваги, образне мислення, прокачує обидві півкулі мозку. Соробан включає всі складові, які дозволяють ефективно поєднувати відпочинок і інтелектуальний розвиток. Читайте ще: 1 клас починається з нас! Що таке ментальна арифметика або шлях до успіху Чому важливо розвивати у дітей правильні звички?
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.