Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Таємниця шкільної освіти. В чому вона?

Багато з нас, дорослих, задають собі питання: «Навіщо я вчився 10-11 років в школі, якщо знання, отримані там, я використовую всього відсотків на 20-30?» Дивно, але це ж питання задають нам і наші діти. Особливо він турбує старшокласників, навантаження у яких в школі дуже велике. Давайте розбиратися. Хто і навіщо придумав школу?

Хто і навіщо придумав школу?

Окремою  установою школа стала за часів Аристотеля і Платона, коли виросла необхідність навчання ремеслам за рамками сім''ї. У той час школу називали академією або ліцеєм і відвідувати її могли не всі. Доступною вона стала лише близько сотні років тому. Цей факт зафіксовано в Європейській конвенції з прав людини.

Що дає школа?

Чи знайомий  вам відомий вислів «90% того, що ви вчили в школі, вам не знадобиться НІКОЛИ! Але зате вам дуже знадобляться ті нейронні ЗВ''ЯЗКи, які при цьому виникли і натренувались »? Важливо не що вчити а як багато

Як же все це пов''язане між собою?

Ось ви прийшли до школи, отримали знання, побудували асоціації, краще засвоїли інформацію. Це вже означає, що у вас з''явилося більше шансів на те, щоб у майбутньому скористатися накопиченими знаннями та вміннями. Вибудовується закономірність: якщо давати дитині з народження можливість більше дивитися, чути, пробувати, сприймати, відчувати, то вчитися вона буде краще. Коли ж учень отримує багато інформації, як можна більше встановлює причинно-наслідкових зв''язків у садку, школі,ВНЗі, тоді і на роботі, та й взагалі, у дорослому житті освоювати нові знання і навички він буде швидше. Для нього не буде проблемою вирішити життєві і виробничі завдання, бачити більше шляхів для їх подолання. А чи потрібне  читання? Без сумніву, адже читання - взагалі неймовірно корисна штука. Це і маса інформації, і вміння швидко адаптуватися в нашому активно мінливому світі. Виходить пряма залежність між обсягом знань і кількістю нейронних ланцюжків: чим більше вчитися, цікавитися навколишнім світом, тим більше у вас буде формуватися нейронних  звязків, які, як правило, впливають і на швидкість навчання, і на адаптацію до цього ж світу. Ну і, звичайно, ви є те, що читаєте, чим себе  наповнюєте. Це і ваші вчинки, і сприйняття себе як частки всесвітнього розуму. І що найважливіше -  це вміння ці знання застосувати. Навчайте ваш мозок цьому, вбирайте якомога більше знань з різних областей, різного спрямування, так як це штовхає його до формування більшої кількості нейронних ланцюжків, робить його більш гнучким, активнішим. Знання та вміння, отримані в школі, не завжди будуть вам потрібні. Можливо, поняття квадратного кореня або знання історії гугенотів вам в житті і не стане в нагоді, але створені в результаті навчання цьому нейронні ланцюжки,  безперечно принесуть вам користь.

Ще одна цінна допомога школи - соціалізація і профорієнтація

Отримання комунікативних здібностей, широке коло спілкування і розвиток гармонійної особистості - все це в повній мірі може дати школа. Нові знайомства, друзі, які, швидше за все, залишаться на все життя, перший учитель, перший дзвінок, перше кохання ... Багатьом із нас, тат і мам, є що згадати зі школи))) Тільки подивіться, який ажіотаж викликав наш пост про першу вчительку: Наш пост викликав ажіотаж про першу вчительку Зробимо приписку: ми не беремо ситуації, коли дитина піддається психологічному насильству, буллінгу  або іншим формам негативного впливу в школі. Ми зараз говоримо про стандартну школу, де дитина відчуває себе комфортно і психологічно, і фізично. Нашим школам ще далеко до рівня провідних Європейських шкіл, але ми будуємо нову Україну,нову українську школу,  прагнемо забезпечити нашим дітям все те найкраще, що можна взяти від життя. І наші старання не пропадуть дарма. Ми виростимо нове покоління успішних і щасливих дітей. Так давайте ж розповідати дітям про користь школи, підтримувати школу і вчителя, але при цьому пам''ятати, що всю відповідальність за життя і здоров''я дитини несемо ми, батьки. Від наших з вами рішень і вчинків, від наших слів і нашого ставлення залежить майбутнє і сьогодення дітей. Вчіться, розвивайтеся, читайте, складайте, пишіть, фантазуйте, і ваше життя буде живим  і насиченим! Читайте також: Найефективніший спосіб навчити дитину лічити про себе Що робити, якщо дитина не реагує на зауваження Як прищепити дитині інтерес до навчання Відео: https://www.youtube.com/watch?v=tp2lmXA4pNE https://www.youtube.com/watch?v=Sgw0oRRxUI4 https://www.youtube.com/watch?v=50wL_TrtWss

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.