Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Право на помилку або кому потрібні перемоги і поразки

  А ваші діти роблять помилки? Чи ви не даєте їм помилятися? Роль перемог і невдач в житті людини. Три американських вчених якось провели цікавий експеримент. Суть його полягала в тому, що вони працювали з 4-ма групами людей. Групі А на старті пропонували завдання, з якими вона не могла впоратися. Група В отримувала завдання, які вона змогла вирішити всі на 100%. Група С справлялася з завданнями через одне. Четверта група, група D, була контрольною. У другому випробуванні всім групам давали завдання, які вирішити не міг ніхто. Це робили для того, щоб виробити у них «вивчену безпорадність».

Що це?

Вивчена безпорадність - (англ. Learned helplessness), такий стан, при якому людина перестає школа соробан фотопрагнути до вирішення завдань, до поліпшення свого життя, не хоче боротися з труднощами. Навіть коли їй погано, вона не намагається щось змінити. В такому стані людина схильна до депресій, не вірить в свої сили, дуже засмучена і пригнічена. Цей феномен відкрив американський психолог Мартін Селігман в 1967 році. Джерело: https://uk.wikipedia.org/wiki/Синдром_навченої_безпорадності

Експеримент.

Останнім випробуванням для груп було вирішення завдань, з якими точно можна було впоратися. І ось що виявилось: з останніми завданнями змогли впоратись тільки люди з третьої групи. Саме вони на старті отримали необхідний досвід вирішення завдань, коли при їх виконанні чергувалися успіхи і поразки. Це і допомогло їм не піддатися стану «вивченоїшкола соробан фото. безпорадності» на другому етапі. І ось до якого висновку прийшли вчені: виявляється, що ні 100% - успіх, ні 100% -невдача не допомагають надалі справлятися із завданнями. Цей експеримент як пояснює той факт, що учні, про яких в школі були хорошої думки і які завжди отримували все легко і без зусиль, здаються перед першими ж труднощами в університеті, так і доводить те, що дорослі часто вішають на дітей ярлики «нездари», «середнячка» або «маминого синочка», чим і перегороджують дітям шлях до нормального життя. Уміння перемагати труднощі залежить від того, який досвід дитина отримала в дитинстві.

У школі Соробан® ми вчимо дітей здобувати перемоги. Вчимо успіху.

Кожна перемога в Соробан® - заслужена. Успіх - зароблений! Кожен отриманий браслет або зірка - це символ того, що дитина боролась і перемогла. Яскравим доказом цих слів є наше інтелектуальне домашнє завдання. Побудовано його таким чином, що кожна дитина, коли тренується вдома, отримує свою генерацію прикладів. Отримує той рівень завдань, які їй під силу виконати, має можливість зробити крок і взяти наступний щабель. Розумний машинний інтелект підлаштовується під кожну дитину особисто. Він підбирає приклади так, щоб дитина показала свої вміння. Змогла зробити завдання - проходить далі, не вийшло – повернулась назад на той рівень, який їй під силу. Перемоги і невдачі стають в приблизне співвідношення: 80% - правильних і 20% - неправильних.

Не можна весь час бути переможцем, як і весь час програвати.школа соробан изображение

Необхідно набратися досвіду і перемоги, і поразки. У школі усного рахування ми вчимо дітей проходити і одне, і друге. Діти складають заліки та отримують свої заслужені браслети, які відзначають рівень, який вона пройшла. Тренування в Соробан® закріплюють одну просту істину: заробив своїми силами - отримай те, що заслужив, не вийшло - працюй, тренуйся, додавай сили і у тебе все вийде. У нас немає 100% тих, хто програв, як і немає дітей, у яких завжди все виходить. Є звичайні земні діти, які вчаться програвати і перемагати з гідністю і завзятістю.

Інтелектуальне домашнє завдання уможливило індивідуальний супровід кожного учня, відстеження його кривої виконання завдань.

Тренер щодня бачить, як вирішує завдання студент, і завжди може вчасно втрутитися і, якщо потрібно, то підтягнути, підучити, проконсультувати в разі невдачі. Він завжди знає, коли можна похвалити за довгоочікувану і заслужену перемогу. Нам всім, кожній мамі і кожному татові, хочеться, щоб дитині не довелося пережити гіркоту розчарування, образи і невдачі. Але саме правильне чергування програшів і перемог, злетів і падінь загартує характер і зробить дитину сильною для щасливого і хорошого майбутнього життя. Тільки отримавши в дитинстві однаковий досвід перемог і програшів, дитина буде готова до вирішення будь-яких життєвих завдань. А чи не це одна з головних цілей для нас, люблячих і свідомих батьків?)   Читати також: Адаптация первоклассников к школе Что делать, если не понимаешь математику Чем занять ребенка в 5 лет дома Відео: https://youtu.be/jclCmi-pCyY https://youtu.be/8nd8F2OAgxc https://youtu.be/LwGMwuAMDeI записатися

Записатися в Школу Соробан® у вашому місті

 
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.