Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Особливості навчання дошкільнят

Виховання малюка дошкільного віку -- це найдивовижніший період, який одночасно є найвідповідальнішим, адже саме зараз активно формується уявлення дитини про навколишній світ, принципи взаємовідносин зі світом і людьми, закладаються основи характеру особистості.

Чого саме потрібно навчити дитину дошкільного віку?

У питанні всебічного розвитку дитини не можна у всьому довіритися педагогу. Повноцінне інтелектуальне навчання дошкільнят можуть забезпечити тільки батьки. Їх завдання -- виховати самостійну, допитливу, цілеспрямовану особистість, наповнити не лише розум дитини, але і її душу та серце.

Які ж здібності особливо важливо розвивати у дитини 5-6 років?

1. Когнітивні, які допоможуть сприймати й засвоювати інформацію та ефективно її використовувати. 2. Самостійність і цілеспрямованість. 3. Працьовитість, посидючість. 4. Критичне мислення, вміння висловлювати свої думки, емоції. 5. Навички спілкування з людьми різного віку, статі, характеру. 6. Бажання навчатися. Якщо малюк побачить сенс в навчанні, полюбить сам навчальний процес, він з радістю буде прийматися за нові складні завдання, шукати методи розширити горизонти своїх знань, досягти високих результатів.

Особливості навчання дошкільнят

Батьки повинні розуміти особливості розумового розвитку дитини віком до 6 років, яка може сприймати інформацію тільки за допомогою образів, звуків та інших форм чуттєвого сприйняття. Тому навчання дошкільнят побудоване на таких пізнавальних засобах, як візуалізація, розвиток сенсорики ( дрібної моторики пальчиків на ручках), наочні приклади. В 5-6 років дитина, ще неспроможна довго утримувати свою увагу на одному виді діяльності, тому оптимальна тривалість уроку - не довше 20 хвилин. Найбільш доцільною формою навчання для малюків є гра. Найефективнішою ігровою програмою розумового розвитку є ментальна арифметика - метод гармонійного розвитку обох півкуль мозку в Школі усного рахунку Соробан®. Принципи ментального рахунку ідеально поєднуються з фізіологічними та емоційними особливостями розвитку дітей дошкільного віку. Тренування на рахівниці Соробан допомагають підготувати малюків до школи. З не меншим успіхом вони використовуються в групах дітей молодшого шкільного віку, 6-11 років, з метою підвищення рівня пізнавальних здібностей, розвитку комунікабельності, формування правильної навчальної мотивації.

Рекомендації батькам дошкільнят

Дорослі, своїм вибором напрямку раннього навчання, визначають всю подальшу долю малюків. І якщо батьки мріють виростити дитину розумною, успішною та щасливою людиною, варто прислухатися до порад психологів:
  • навчіть дитину вчитися не заради оцінки, а для того, щоб реалізувати свої амбіції, здійснити мрії;
  • не намагайтеся охопити всі сфери діяльності, а розвивайте любов до пізнання в малюка, і він сам знайде собі справу до душі;
  • не використовуйте систему матеріального заохочення за успіхи, покарань - за невдачі;
  • радійте разом з малюком його досягненням, щоб він відчував значущість проробленої роботи, здобував впевненість в собі;
  • намагайтеся проводити заняття завжди в той самий час -- це розвиває самодисципліну;
  • не бійтеся задавати важкі завдання, вирішення їх навчить дитину долати труднощі, проте вимоги не мають бути надто високими.
І головне - вірити в свою дитину, тоді й вона теж повірить в себе та досягне визначних успіхів. Читайте ще: 1 клас починається з нас! Що таке ментальна арифметика або шлях до успіху Чому важливо розвивати у дітей правильні звички?
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.