Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Чи можна прищепити дитині цілеспрямованість за допомогою ментальної арифметики Соробан

«Хто не знає, куди пливе, тому немає попутного вітру». (Сенека)

Сучасні батьки серйозно стурбовані питанням, як виховати в дитині цілеспрямованість. Ось чому так багато уваги приділяється всебічному розвитку дітей з раннього віку і до тих пір, поки вони не навчаться впевнено вирішувати поставлені перед ними завдання без сторонньої допомоги. Адже учень завжди доб''ється успіху, якщо чітко бачить перед собою мету, володіє сильним бажанням і всіма необхідними здібностями для її досягнення, готовий працювати і рішуче долати труднощі.

Як виховати цілеспрямованість у дітей? Все починається з сім''ї

ЦелеустремленностьВсі фундаментальні особистісні якості, перші свої погляди на речі малюки набувають під впливом батьків. Розвиваючи цілеспрямованість дітей, ми даємо їм багато більше, ніж просто вольову якість, тому що:
  • цілі надають сенс будь-якій дії;
  • мета-мрія надихає, окрилює, відкриває нові таланти, тому що, коли немає способів добитися бажаного, діти починають їх винаходити;
  • досягнення мети робить дитину багатшою на ще одну виконану мрію, на ще один безцінний досвід, гордість за свою роботу.
Звичку цілеспрямованості потрібно розвивати у майбутніх школярів з ранніх років. Причому воля, рішучість, прагнення до досягнення цілей повинні стати не просто необхідністю, а природною якістю характеру маленького учня. Для цього мами і тата в команді з учителями повинні вселити йому впевненість у тому, що він вже володіє цією якістю, використовуючи приклади самостійного виконання різних завдань.

Як розвинути у дітей навички цілепокладання?

  1. Заохочуйте самостійність. Малюки роблять перші спроби стати незалежними від дорослих у віці 3 років. Завдання батьків - не перешкоджати їхнім спробам самостійної діяльності.
  2. Виховуйте правильне ставлення до помилок. Мало досвіду, недостатньо знань - причини того, що дитина буде спотикатися багато разів. Щоб вона не боялася невдач, наводьте їй приклади, як терпіли поразки відомі успішні особистості і як багато вони зуміли досягти, завдяки своїй рішучості і цілеспрямованості.
  3. Привчайте до праці. Не буває цілеспрямованості без готовності старанно працювати заради отримання бажаного результату.
  4. Захоплюйтеся успіхами малюка. Цінуйте його старання. Це необхідно, щоб школяр відчував впевненість, знав, що своїми силами всього доб''ється.
  5. Розвивайте розум - різнобічно, гармонійно. Володіючи неординарним інтелектом, яскравими творчими здібностями, гнучким мисленням, учень матиме широке коло інтересів, багато ідей. Ці ж здібності допоможуть реалізувати задумані плани.
  6. Розвивайте розумові здібності і тренуйте волю поступово, не звалюючи на дитину відразу кілька завдань, а пропонуючи виконувати завдання по черзі, але щоб кожна наступна мета була складнішою за попередню.
  7. Станьте для дітей найкращим прикладом.
Як виховати цілеспрямованість? Крім корисних порад про правильне виховання, потрібно ще знати, які методи виховання точно не дадуть малюкові стати цілісною, вольовою особистістю, здатною досягти успіху. Це
  • надмірна опіка, що блокує будь-який порив малюка стати самостійним;
  • критика, завищені вимоги, знецінення дитячих досягнень.
Багато що в розвитку дитини визначає внутрісімейна атмосфера. Вчені довели, що в сім''ях, де панує взаємна повага, любов і підтримка, діти відчувають себе захищеними, тому більше вірять в себе і впевненіше домагаються своїх цілей.

Як прищепити дитині цілеспрямованість? Різні характери — різні методи роботи з дітьми

Как привить ребенку целеустремленностьЦілеспрямованість дітей розвивається в поєднанні з іншими вольовими якостями характеру. Власне, рецепт виховання успішної в усіх відношеннях дитини, судячи з інформації в інтернеті, простий і зрозумілий. Але багато батьків, які цікавляться різними методиками розвитку, вже встигли переконатися - універсального рецепту не існує. Є дійсно хороші поради, але застосовувати їх потрібно з оглядкою на особистість самого малюка, особливості, швидкість його розвитку, на те, як він сприймає навколишній світ, навчання. До кожного учня потрібно підбирати ключик. Наприклад, активні школярі, що володіють лідерськими задатками, вчаться і розвиваються зовсім інакше, ніж спокійна, слухняна і виконавча дитина.

Як виховати цілеспрямованість у дитини-лідера?

Характерні риси маленького ватажка:

  • активність, великий потенціал енергії;
  • володіння живим, гнучким розумом, різнобічними талантами;
  • безперервна генерація нових ідей;
  • задатки хорошого організатора, здатність зацікавити своїми ідеями інших людей (навколо таких малюків завжди збирається дітвора).
Цілеспрямованість у дітей-лідерів в крові. Причому, вони не терплять, коли їм щось нав''язують. Самі знають, що їм потрібно і як цього досягти. Як не парадоксально, але саме вихователі (батьки і вчителі) можуть перешкодити малюкові з лідерськими якостями стати успішним лідером в житті. Як виховувати цілеспрямованість у дитини, яка володіє цією якістю від природи? Такі учні в рівній мірі спокійно ставляться і до похвали, і до критики. Завдання батьків-не придушувати лідерський потенціал, а активно його підтримувати в найсміливіших починаннях, розвивати навички самодисципліни та самоорганізації, щоб не знецінювати його особисті успіхи. Хорошим стимулом і способом підвищити самооцінку для учня-лідера є змагання з однолітками. Найважче виховувати цілеспрямованість у гіперактивних учнів. Вони настільки непосидючі, що самі собі заважають довести до кінця будь-яку розпочату справу. Їх енергії вистачає, щоб приділяти увагу декільком справах, але не досить концентрації і волі, щоб успішно їх завершити. У малюків з високим енергетичним потенціалом необхідно тренувати дисципліну, розвивати концентрацію, стимулювати їх до вирішення поставлених завдань.

Розумний, цілеспрямований, але повільний

На контрасті з активними учнями здається, що повільні школярі ліниві і не здатні взагалі домогтися хоч чогось. Навіть батьки іноді помиляються, вважаючи своїх повільних малюків тугодумами. Але цілеспрямованість має безліч проявів. Повільні учні не беруть мету нахрапом, а рухаються до неї спокійно, послідовно. Вони дуже старанні, можуть присвятити виконанню завдання багато часу, але не тому, що погано вчаться, а навпаки, тому що роблять все дуже ретельно і хочуть отримати ідеальний результат. Проблема розвитку таких дітей полягає в тому, що вони не дуже гнучкі. Вони важко переносять будь-які зміни в житті, тому бояться братися за незвичні заняття. Найбільш грубі помилки батьків і вчителів:
  • негативна реакція на повільність (критика, зауваження);
  • тиск на дитину (вимога негайної реакції, швидкого прийняття рішень);
  • звинувачення в ліні, критичне оцінювання розумових здібностей.
Щоб виховати нерішучих, але дуже працьовитих дітей цілеспрямованими, потрібно часто їх хвалити, заохочувати самостійність, розвивати впевненість, бути терплячими, давати можливість самостійно обміркувати поставлену задачу. Напевно, ви здивуєтеся, наскільки раціональним і правильним буде їхнє рішення. Не можна грубо порушувати дитячу зону комфорту. Але, в той же час, можна проявити винахідливість, терпіння і настільки зацікавити учня, що він сам захоче вийти з неї. Буває, що працьовита дитина завжди відгукується на прохання, виконує будь-які завдання вчителя і батьків, але сама ніколи не проявляє ініціативу. Для розвитку навичок цілепокладання, пробудження амбіцій потрібно, щоб дитина побачила особисту користь від своїх зусиль. Тобто, акцент необхідно змістити на задоволення її особистих потреб. Хто, як не батьки, знає, що має найбільше значення для дитини?

Як розвивати цілеспрямованість дітей? Мотивуйте їх!

«Там, де припиняється бажання, припиняється і людина». (Фейєрбах Л.) Треба бути впевненим, треба бути дисциплінованим, треба бути цілеспрямованим, і тоді ти досягнеш своїх цілей. Так раніше вчили дітей. Але сьогодні ми знаємо, що ніякі гасла і установки не діють, якщо дитині не подобається те, чим вона займається. Головний пункт правильного розвитку цілеспрямованості дітей 7-11 років - мотивація. Ви і самі можете переконатися: діти готові виконати будь-яке доручення батьків, дотримуватися будь-яких правил, щоб отримати бажане - собаку в подарунок на день народження, доступ до комп''ютера ... Це зовнішня мотивація, яка може змусити в короткостроковому періоді робити навіть те, що нецікаво. Якщо ж поставити за мету успішне навчання, дорослим потрібно проявити більше фантазії, щоб зацікавити школяра і в результатах занять, і в самому процесі придбання знань. Виховувати цілеспрямованість у навчанні та за допомогою навчання допомагають розвиваючі курси для дітей. Школа ментальної арифметики Соробан® в Україні теж не тільки навчає своїх вихованців базовим навичкам в математиці (швидкісне усне рахування ), а й вчить досягати успіху.

Як ментальна арифметика впливає на цілеспрямованість дитини?

Виховувати цілеспрямованість допомагає не рахування, а методика навчання ментальному рахуванню. Щоб навчитися легкої маніпуляції числами в розумі, дитина проходить довгий шлях. Їй доводиться долати власну невпевненість, нерішучість, допускати багато помилок і боротися з труднощами, набиратися розуму і досвіду. На кожному етапі курсів в Школі усного рахунку Соробан® перед учнем з''являлися нові цілі, де він уже міг випробувати свої сили, застосувати знання.

Як виховати цілеспрямованість у школярів? Прості секрети

Уроки ментальної арифметики поєднують в собі різні засоби взаємодії з дітьми:
  1. Ставлять перед ними зрозумілі, конкретні цілі.
  2. Розвивають розум, важливі якості, які допомагають досягти цілей.
  3. Розвивають працьовитість.
  4. Мотивують.
  5. Використовують різні способи залучення дітей в навчання.
  6. Створюють умови для комфортного розвитку цілеспрямованості дітей з різними здібностями, швидкістю розвитку,темпераментом.
Читати також: Соробан як спосіб боротьби з забудькуватістю Соробану вручена нагорода - диплом «Кращий бренд для дітей 2018» Цікавий декор на Новий рік Відео: https://youtu.be/mE3hDGRvTCI Школа Соробан® Рівне. Хадіджа, 7 років, рахунок 2-зн. https://youtu.be/mq9aN16kHxk Школа Соробан® Вишгород, Ваня, 8 років. Множення. https://youtu.be/5-mfyCc4em8

Школа Соробан® Вишгород, Арсеній, перший місяць навчання.

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.