Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Чим зайняти дитину в 4 роки вдома?

У дитячому садку малюк завжди під наглядом. Його оточують такі ж самі  діти, ним займаються вихователі. А чим зайняти дитину в 4 роки вдома? Це питання особливо актуальне для працюючих батьків, які у вихідний змушені розриватися між домашніми клопотами і вихованням дітей. Хвилює воно  також всіх мам і тат, що відповідально підходять до раннього розвитку своїх малюків. В 4 роки дитина вже починає розуміти багато речей, тому  її   інтерес до навколишнього світу росте і набуває цілком осмислені форми. Починаючи з цього моменту батькам потрібно уважно ставитися до організації дитячого часу. Тепер слова, ігри, заняття допомагають батькам побудувати правильні відносини з дитиною, а також лягають в основу його майбутніх поглядів на світ, способу життя, інтересів і прагнень.

Дитина в 4 роки - особливості зростаючої особистості

У питанні, чим  удома зайняти дітей, необхідно спиратися на три фактори:
  1. Фізичний розвиток малюка.
  2. Особливості психології і характер.
  3. Інтереси крихітки.
Розвиток дитини 4 років має свої відмінності:
  • активний розвиток фізичних здібностей - спритності, координації, гнучкості;
  • постійне поповнення запасу знань про навколишній світ, які пробуджують нові питання і потребу дізнаватися ще більше;
  • формування правильної артикуляції і збільшення словникового запасу;
  • яскравий прояв творчих задатків;
  • активний розвиток уяви, яку використовує  малюк  в іграх;
  • спроби побудови перших взаємин з іншими дітьми.

Прості заняття вдома для дитини в 4 роки

Щоб малюк розвивався правильно, йому не обійтися без допомоги батьків. Діти в 4 роки відкриті для будь-яких знань. Саме цей вік найбільше перегукується з прислів''ям: «Що посієш - те й пожнеш». Значить, чим би ви не вирішили зайняти дитину вдома, це повинні бути заняття, корисні для фізичного, інтелектуального, соціального, емоційного, творчого чи духовного виховання. Найпростіший спосіб зайняти увагу дитини, поки мама зайнята, - вручити йому планшет або посадити перед телевізором для перегляду мультфільмів. Але він не найкорисніший. Навпаки, для дітей 4 років довгий час в онлайн-іграх, перегляд телепрограм може стати причиною розсіяної уваги, проблем в живому спілкуванні, розлади психіки. Кращий вид занять для дітей у віці 4 років, на думку психологів, це ігри, в яких беруть участь самі діти і їхні  батьки або ж інші малюки. Для організації корисного і, головне, цікавого дозвілля крихти  вдома у сучасних батьків є маса різних засобів. Творчість:
  • малювання;
  • ліплення;
  • аплікація;
  • конструювання;
  • рукоділля та ін.
Сьогодні в магазині можна купити найдивовижніші пристосування для творчості дитини  4 років, які допоможуть зайняти її  протягом дня, в крайньому разі, на пару годин. Це звичайний і той, що світиться,  пластилін, фарби (від акварелі до таких, що використовують в боді-арт), конструктори і розмальовки, кінетичний пісок і набори для вирізання. У таких заняттях ви і самі можете брати участь, не відволікаючись від своїх справ. Для цього потрібно тільки в процесі питати дитину, що вона малює (ліпить, будує), разом вибирати кращі кольори, придумувати сюжети і незвичайні способи застосування простих матеріалів. Культурний розвиток:
  • музика;
  • книги;
  • мистецтво.
Любов до музики, як і до будь-якого іншого виду мистецтва, прищеплювати потрібно через гру. Дитину в 4 роки вдома   і на прогулянці можна зайняти спільним співом веселих дитячих пісеньок. Навіть дорослим корисно таке заняття. Це відмінна терапія накопиченої втоми від побутових проблем. Спільне читання книг - важлива умова розвитку дитини 4 років. У книзі повинно бути багато картинок, а читати треба неспішно, обговорюючи з крихіткою улюблених героїв, придумувати свій фінал книжкових історій. Якщо немає часу на читання, хорошою альтернативою можуть стати аудіокниги. З  їхньою  допомогою дитина навчиться сприймати інформацію на слух, придбає навички художнього читання (з виразом, з різною інтонацією, за ролями). Фізичне виховання: Не можна забувати про те, що малюк 4 років не може довго бути посидючим, довго   малювати, вирізати і розглядати картинки. Йому ще потрібно стрибати, бігати і шуміти. Щоб дитина в 4 роки знайшла  вихід енергії, при цьому не залишивши вдома розруху, її  можна зайняти танцями, веселою зарядкою, позмагатися, хто може зробити більше присідань.

Чим зайняти дитину,  щоб встигнути вирішити всі домашні справи?

Найбільша складність для батьків - поєднати домашні турботи і спілкування з дітьми так, щоб досягти успіху в кожній справі. Насправді,  це не так вже й важко. Багато корисних порад дає А. Бикова в своїй книзі «Розвиваючі заняття« ледачої  мами ». Виявляється, щоб удома зайняти малюка 4 років, зовсім не обов''язково створювати спеціальні супер умови і витрачати багато часу. Потрібно самим з інтересом брати участь в дитячій грі, проявляти фантазію, тоді самі звичайні справи перестануть бути нудними. Наприклад, коли мама готує обід, дитина в 4 роки цілком може їй скласти компанію. Довірте дитині миття фруктів, змішування інгредієнтів салату в мисці, розкочування невеликого шматочка тіста. Разом можна накрити на стіл. Малюка навіть можна зайняти прибиранням посуду в мийку після вечері. Поки ви зайняті кулінарною  творчістю, маленькому помічникові запропонуйте творчість народних промислів. Для цього використовуйте незвичайні речі: макаронні вироби у вигляді черепашок, зерна кави, кришки від пластикових пляшок. Із таких матеріалів за допомогою клею ПВА дуже весело створювати на альбомному аркуші об''ємні картини. Не обійтися без участі малюка і в прибиранні. Витерти пил, скласти в ящики шкарпетки, іграшки - все це під силу зробити дитині 4 років. Виходить, що зайняти дитину в 4 роки  вдома  з користю,  - це знайти, чим її   розважити, зацікавити, у що пограти, а ще - навчитися самим радіти іграм  і простому спілкуванню. Читати також: Развитие мелкой моторики рук у дошкольников 5-6 лет Подготовка руки к письму Возрастные особенности детей 7 лет Відео: https://youtu.be/jclCmi-pCyY https://youtu.be/8nd8F2OAgxc https://youtu.be/LwGMwuAMDeI записатися

Записатися в Школу Соробан® у вашому місті

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.