Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Вплив усного рахування на розвиток мозку

Найбільша проблема в гармонійному вихованні дітей - це розбіжність принципів навчання малюків з їх природними особливостями розвитку. Вибираючи методи навчальної роботи з дошкільнятами та учнями молодшої школи, ми часто помиляємося: розвиток мозку і мислення заміняємо «корисними» знаннями. Такий підхід не приводить нас до очікуваних результатів. Часто він навіть стає на заваді  розкриттю розумового потенціалу дитини.

Як правильно тренувати мозок? Особливості інтелектуального розвитку дитини

  Ефективне навчання дошкільнят, молодших школярів починається з вивчення особливостей головного мозку людини. Перша особливість - зональність головного органу ЦНС. Мозок має дуже складну структуру, в якій кожна ділянка відповідає за виконання певних завдань. Ефективність роботи кожної ділянки залежить від того, наскільки розвинена структура нейронних синапсів - зв''язків між нейронами, що забезпечують швидкий обмін інформацією. Ми можемо розглядати мозок як цілісну систему саме завдяки таким синапсах. Але про все по порядку! Не можна пройти повз таку особливість розвитку мозку, як його поділ на дві півкулі. На перший погляд, вони повністю автономні, оскільки кожна з них має свій список функцій і спосіб взаємодії людини з навколишнім світом.

Чим займається права півкуля?

Вона відповідає за емоційний, творчий потенціал, здатність орієнтуватися в просторі, розрізняти відтінки кольору, сприймати музику. У правій півкулі розташовуються центри координації рухів, інтуїції. Розвивається права половинка мозку при безпосередньому контакті з об''єктом, що вивчається. Як це відбувається, ми можемо бачити на прикладі малюків. Вони всі речі обов''язково вивчають на дотик, на смак, на вигляд. Так тренуються різні центри сприйняття інформації: подібний, сенсорний, слуховий.

Що робить ліва півкуля?

Ліва половинка мозку дає позначення інформації, отриманої в результаті першого враження (сприйнятої правою півкулею). Наприклад, речі, які бачить дитина, набувають назву - слово, що складається з конкретних букв. Кількість виражається в символах (цифрах) на папері. Іншими словами, ліва півкуля:
  • любить точність і порядок у всьому;
  • відповідає за аналітичні здібності, логіку, вміння порівнювати предмети, прораховувати наслідки.
Розвиток лівої півкулі відбувається при активному її  використанні і саме завдяки правій, оскільки позначення не мають для дітей ніякого сенсу без тієї цілісної картини, яку сприймає образна півкуля мозку. Наведемо простий приклад: діти не зможуть вивчити таблицю множення, поки не зрозуміють суть чисел і їх склад. Адже таблиця - це, в принципі, проста, логічна система. Але якщо дитина не уявляє, що криється під знаками «2» і «3», для неї приклад «2 * 3» - вища математика. Проблему вирішує візуалізація - розглядання числа у вигляді конкретного образу, асоціації. Природно те, що не можна візуалізувати в розумі відразу 100 предметів, оскільки людина здатна утримати в полі зору водночас не більше 5-7 предметів. Але  можна скористатися рахівницями  соробан, на яких  за допомогою рухливих кісточок можна відобразити будь-яке число і вирішити будь-яку арифметичну задачу. Очевидно, що дитячий розум розвивається повноцінно за однієї умови: гармонійний розвиток обох півкуль мозку. Завдання батьків - використовувати саме  ті методики, розвиваючі курси для дітей, де присутній саме такий принцип навчання. Школа ментальної арифметики Соробан® цілеспрямовано займається тренуванням півкуль, допомагає розкривати у малюків і школярів 5-11 років їхній  потенціал.

Що дає для мозку ментальна арифметика?

Повернемося до нейронної структури мозку. Найбільше нейронних зв''язків утворюється в головному мозку саме в дитинстві. Якщо правильно тренувати мозок, то ці зв''язки стають міцними. На здібностях це відбивається так: спочатку дитина набуває навик, при багаторазовому повторенні його закріплює, а при тривалому багаторазовому повторенні навик доводиться до автоматизму. Стимулювання створення нових синапсів, їхній  розвиток,  робить дитячий розум гнучким, розширює його можливості. Те, що усне  рахування  впливає на розвиток мозку людини, стало відомо завдяки численним науковим дослідженням. На думку вчених, виконання лічби про себе сприяє розвитку логіки, пам''яті, концентрації та ще безлічі інших когнітивних функцій.

Як ментальна арифметика розвиває мозок?

  1. Постійно підтримує його в тонусі, не дає лінуватися, привчає до активної розумової діяльності.
  2. Розвиває й удосконалює когнітивні, пізнавальні і розумові здібності.
  3. Розвиває здатність до швидкісного рахування і виконання кількох різних завдань одночасно.
Уроки ментальної арифметики - це найефективніші вправи для мозку, тому навчання в Школі усного рахунку Соробан® робить позитивний вплив на розвиток інтелекту, благотворно позначається на навчанні в школі, на успіхах в інших сферах діяльності малюка.

Як тренувати мозок дітей в дошкільному і шкільному віці?

Вибрати правильну стратегію вам допоможуть загальні знання в галузі дитячої психології, розвитку, а також прості поради:
  • розвивайте здібності, давайте знання відповідно до віку дитини;
  • будьте об''єктивні в оцінці дитячих здібностей і не вимагайте від малюків більше (або менше), ніж вони здатні зробити;
  • хваліть навіть за маленькі досягнення, але не використовуйте похвалу на порожньому місці;
  • приведіть  дитину на курси в Соробан®, довірте її  розвиток досвідченим педагогам і одній  із кращих розвиваючих методик.
Читати ще:
 
Поради щодо всебічного розвитку дитини 
Соробан як спосіб боротьби з забудькуватістю
Цікавий декор на Новий рік
Відео: https://www.youtube.com/watch?v=rFHlq8Aihws Школа Соробан® Київ, Віка, 9 років, тема "Флаш", 30 дій, шкидкість 1,8 секунд https://www.youtube.com/watch?v=3k1CCgVqpTY Школа Соробан® Миколаїв, Ярослав, 7 років, 2-значні, 20 дій. https://www.youtube.com/watch?v=KBHURcu9rwA Школа Соробан® Кривий Ріг. Тимур, 5 років, рахунок на слух, шквидкість 0,6 секунд.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.