Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Розвиток логічного мислення з 4 років

razvitie-logicheskogo-myshleniya2Щодня ми приймаємо тисячі рішень, причому більшу частину з них – інтуїтивно. Так от, кожне прийняте рішення, чи то вибір одягу, чи професії – це результат послідовної розумової діяльності, що ґрунтується на логіці. І якщо людина робить помилку, це означає, що на момент прийняття рішення їй не вистачило доказовості, точності суджень. Навчіть дитину логічно мислити та міркувати й можете бути впевнені – у дорослому житті її неодмінно чекає успіх. Але насамперед слід розібратися, для чого взагалі потрібне логічне мислення.

Що таке логіка?

Здатність вдумливо поглиблюватися в задачу, відрізняти головне від незначного, аргументувати свою точку зору – це лише деякі складові логіки. Очевидно, що з такими вміннями дитині набагато легше вчитися, взаємодіяти з людьми. Слово «логіка» можна розуміти ще і як певну закономірність, і як послідовність мислення, і як правильний образ думок. Про людину з розвиненими логічними здібностями кажуть, що вона вміє працювати головою. Саме ця якість допомогла багатьом успішним людям досягти своєї вершини. Важливий факт, який потрібно знати про логіку: це не природжена властивість, а здатність, яка розвивається в процесі розвитку інтелекту. Тому її, як і більшість, навичок треба тренувати з маленьких років.

Як розвивати логіку у дитини?

У дитячому садку або школі спеціально приділяти увагу розвитку логічного мислення у дітей ніхто не буде. Виховання правильного мислення – завдання батьків. Що вони мають для цього робити?
  1. Не перешкоджати дитині пізнавати світ, набувати досвіду. Так, вона буде багато разів помилятися і робити не правильний з вашої точки зору вибір, але так вона навчиться визначати логічні зв''язки та використовувати їх у майбутніх ситуаціях.
  2. Ставити питання, які наштовхнуть її на роздуми й пошук правильного рішення. Звичайно, ви вже знаєте, як треба діяти. Але правильніше дозволити малюкові зрозуміти це самостійно.
  3. Грати з ним в ігри, де потрібний логічний аналіз. Наприклад, знаходити щось спільне між різними предметами, виділяти серед речей одну, яка не відповідає іншим за певною ознакою.
Найцікавіше починається приблизно з 4 років, коли дитина переходить від емоційного сприйняття до свідомого, заснованого на отриманих знаннях та досвіді. Саме вони дозволяють дитині аналізувати, порівнювати, класифікувати предмети і явища в навколишньому світі, розрізняти кольори і відтінки, розуміти різницю форм і розмірів. Цей період є найважливішим у процесі розвитку мислення у дитини.

Як Соробан допомагає розвивати логіку?

razvitie-logicheskogo-myshleniyaЛогічні здібності, як різновид мислення, розвиваються в процесі формування структури головного мозку дитини. Ідеальним тренуванням для мозку є рішення математичних завдань. Однак не можна забувати, що логічність підпорядкована роботі лівої півкулі людини, а наш головний розумовий орган є системою двосторонньою та багатофункціональною. Тому логіку слід розвивати в сукупності з іншими сторонами інтелекту – мовою, фантазією, творчістю, пам''яттю, інтуїцією. Ментальна арифметика в цьому відношенні є найбільш ефективною вправою для розуму. Розвиток мислення у дітей – це те, на що спрямована програма навчання в центрі усного рахунку Соробан. Методика тим і унікальна, що створює умови, за якими задатки дитячого мозку поступово перетворюються на розвинений інтелект, а логіка – один з основних, найцінніших його проявів.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.