Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Ох уже ця математика! Чи варто допомагати дитині у вивченні математики?

Проблеми із вивченням точної науки, зазвичай, ніяк не пов''язані зі здібностями дитини, як звикли думати дорослі. Головна перешкода в навчанні - це коли вчителі і батьки не зуміли зацікавити малюка, доступно пояснити і допомогти дитині зрозуміти математику. Напевно, щоб у дітей розвивалося математичне мислення, повинна докорінно змінитися система шкільної освіти. А поки цього не сталося, викладачі в початковій і середній школі, як і раніше, використовують стандартну програму, традиційні методи викладання, ділять дітей на гуманітаріїв і математиків. Батькам, які не готові  прийняти факт обмежених здібностей у дитини, доводиться шукати альтернативу, якою стали розвиваючі курси для дітей. І це найкращий спосіб допомогти дитині з математикою на сьогоднішній день.

Чому у школярів виникають труднощі з математикою?

Все починається з дошкільного розвитку дитини. Якщо школяреві важко вирішувати математичні завдання у 2 або 5 класі, значить, в дошкільній підготовці мало уваги приділили розвитку математичного мислення. Велика помилка вважати, що до математичних здібностей  відносяться тільки якості лівої (раціональної) півкулі: логіки, аналізу, точності, вербального сприйняття. Царицю наук неможливо зрозуміти без уяви, інтуїції, творчого підходу, а це вже робота правої півкулі мозку. Очевидно, що з раннього віку малюків потрібно розвивати в усіх напрямках. Друга серйозна проблема - ставлення до предмету самих дорослих. Коли батьки говорять, що математика - це важко, що деякі люди просто не створені для рівнянь і формул, дитина без тіні сумніву приймає їх слова на віру. У цій ситуації «складно» стає для школяра рівноцінним «неможливо», а тому не варто і намагатися. Ще одна перешкода - нездатність педагога мотивувати дитину, пробудити в ній  жвавий інтерес до дисципліни, пояснити користь від здатності вирішувати математичні завдання і шкоду від незнання елементарних основ точної науки. Визначення математики, як однієї із  найважливіших  і точних   наук, надає їй репутацію вимогливої і недоступної. Однак, Блез Паскаль говорив: «Предмет математики настільки серйозний, що корисно не упустити випадку зробити його трохи цікавим». Як допомогти дитині освоїти математику, як зацікавити у вивченні законів чисел, як полегшити знайомство з наукою, знають тренери центру усного рахування   Соробан®.

Вплив школи ментальної арифметики на вивчення математики

Секрет японської методики швидкісного усного рахування, перш за все, в нестандартному підході до навчання. Замість нудних лекцій, контрольних робіт на оцінку і заучування напам''ять таблиці множення, формул і іншої інформації тут використовуються зовсім інші методи:
  1. Ментальне рахування на соробані (спеціальних рахівницях), у комп''ютерній ігровій програмі - це практична робота, яка в сотні разів ефективніша зубріння правил і таблиці множення. Воно розвиває праву  і ліву  півкулю в комплексі, стимулює їх до синхронної роботи при вирішенні складних завдань.
  2. Головні герої уроків ментальної арифметики - учні Школи Соробан®. Їм можна все - вільно висловлювати свої думки, виявляти ініціативу, задавати питання, спілкуватися з іншими учнями і викладачем.
  3. Заняття в центрі ментальної арифметики - це цікаво і весело. Учитель орієнтується на настрій і особливості розвитку дітей. Урок більше нагадує гру, а ігрова діяльність, як відомо, сприяє всебічному розвитку дітей, формуванню у них самостійного мислення, соціальних навичок, світогляду.
  4. Ну і, звичайно, мотивація - ключ до успіху в математиці і, в цілому, в навчальній діяльності. Швидке усне рахування  допомагає школярам зрозуміти значення точної науки і можливості, які вона відкриває в перспективі.
Школа усного рахування , щоб допомогти дитині з математикою, робить найцінніший внесок у розвиток - вчить любити процес навчання і ефективно використовувати свої здібності (думати головою).   Читати також: Чи варто допомагати дитині робити уроки? Випускний у школі Соробан® м. Обухів Випускний у школі Соробан® м. Львів   Відео: [embed]https://youtu.be/8nd8F2OAgxc[/embed]   [embed]https://youtu.be/LwGMwuAMDeI[/embed] записатися

Записатися в Школу Соробан® у вашому місті

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.