Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Ментальне навчання - міф чи реальність

Ментальний - не означає магічний

Саме словосполучення «ментальне навчання» у декого асоціюється з чимось магічним, міфічним, езотеричним та навіть релігійним. Можливо тут є частка правди, адже слово «ментальний» походить від латинського mens або mentis, що перекладається як душа, дух. Але мова йде не про духовне вчення, якесь ефемерне просвітлення. Насправді слово «ментальний» пов''язане з непрямим трактуванням слів-пращурів, а з похідними - розум, спосіб мислення. Таким чином термін в узагальненому сенсі означає «те, що відноситься до розумових здібностей», хоча варіацій тлумачення не злічити. mentalnoe-obuchenie---mif-ili-realnost Але вся сіль поняття навіть не в цьому. Воно говорить, власне, не про розум, а про здібності й особливості. Це два кити, що лежать в основі ментального навчання, яке спрямоване на:
  • розвиток здібностей мозку, що закладені природою в кожній людині;
  • виявлення особливостей розумового процесу кожної особистості.
Практичне чарівництво Унікальність ментальних тренувань базується на особливій техніці, яка дозволяє розвивати обидві півкулі мозку в одному процесі. При цьому дитина сама зацікавлена в отриманні результату. Не потрібно:
  • запам''ятовувати незліченні формули;
  • непотрібні дати;
  • зубрити визначення, правила.
У чому секрет фокусу? Роль особливої техніки виконує японський спосіб вивчення арифметики, в якому використовується соробан – рахівниці. З японського «соробан» так і перекладається - рахункова дошка. На вигляд вона нагадує знайомі нам з магазинів рахівниці, але відрізняється будовою. Правила рахунку на соробані досить прості, щоб запам''ятати, але, щоб користуватися пристосуванням доводиться залучити обидві руки. Це перший етап одночасної «активації» лівої та правої половин мозку. У ході занять рахівниці використовуються менше - залучається уява. Тобто, щоб порахувати черговий приклад, діти уявляють рахівницю й дії на ній. А це означає, що одночасно працює права півкуля, відповідальна за уяву, креативність, і ліва, що «завідує» аналітичними здібностями, логікою. Таким чином, учень вдосконалює природні розумові здібності, тренує вміння використовувати їх більш ефективно, швидше та більш якісно, ніж однолітки, поратися із завданнями. Чому японську арифметику відносять до ментальних тренувань? Все просто - маючи розвинені здатності обох півкуль, вміючи ними оперувати, можливо не тільки підвищити інтелект, але також виявити індивідуальний потенціал, виробити й реалізувати власний спосіб мислення. Як наслідок, дитина підвищує шанси на успіх, особистісну самореалізацію. Гра з користю Сучасні тренування за допомогою соробану вдосконалені інформаційними технологіями та перевтілилися в оригінальну програму. Процес не обтяжує дитину, а залучає до гри з цікавими візуальними, аудіальними, мультимедійними матеріалами. З кожним заняттям діти отримують такі плюси:
  • ріст розумових здібностей;
  • розвиток пам''яті, стійкості уваги;
  • виховання посидючості, концентрації;
  • вивчення, розкриття потенціалу;
  • поліпшення здатності уявляти;
  • вдосконалення, збагачення фантазії.
Як додатковий бонус - зростання самооцінки, впевненості в собі, вміння адаптуватися, перемикатися між різноплановими завданнями. Ментальні заняття - не міф, а дієва техніка розвитку інтелекту й особистісних особливостей, реалізована у вигляді захопливої гри без тиску і «муштри».
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.