Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як не виростити з дитини невдаху

Подарувати дитині життя – цього не достатньо. Потрібно ще навчити малюка комфортно себе в цьому житті відчувати й бути щасливим. Звичайно, батьки бажають своїй дитині кращої долі, і у своїх мріях вони точно не хочуть бачити дитину невдахою. Але саме від виховання в сім''ї залежить, якою виросте дитина – успішною, впевненою, що перебуває в гармонії з собою та світом, або «аутсайдером».

Як не виростити дитину невдаху?

На жаль, помилки батьків у вихованні часто призводять до серйозних наслідків: породжують невпевненість, негативне ставлення дитини до себе або до інших людей, психологічні комплекси, залежності, які в результаті роблять малюка невдахою. Психологи рекомендують ряд правил, дотримуючись яких можна виростити самостійну, гармонійну особистість.
  1. Давайте можливість дитині бути самостійною.
Явище, коли мама намагається все робити за малюка, зустрічається не рідко. Зазвичай так поводяться батьки-няні, які бояться за своє дитя й тому його занадто опікують. В іншому випадку мати переконана, що дитина не впорається. І вона дійсно з часом перестає справлятися. Вона навіть не намагається. Вихід з ситуації: робіть все разом і більше довіряйте своєму малюкові. 2. Не будьте диктаторами. Дитина – це така ж людина, як і ми з вами, лише маленька та недосвідчена. Ваш вік, сила, знання – все це не є аргументами, щоб вказувати їй, як і що вона має робити, якщо звичайно ви не хочете виростити людину, позбавлену власної думки, залежної, яка не усвідомлює навіть власних бажань. 3. Не намагайтеся перекладати на дітей відповідальність за свої невдачі. Пам''ятайте, це ви прийняли рішення дати життя дитині, тож маєте бути готові до наслідків такого кроку. Дорікати дитини – те ж саме, що сказати їй «ти мені не потрібна, ти заважаєш мені жити!» 4. Навчіться бути оптимістами. У щоденнику, де стоятиме з десяток оцінок «відмінно», ми помітимо й прокоментуємо єдину «трійку». Так ми концентруємо увагу малюка на його поразках, і саме так формується дитина-невдаха. Чому б вам не залишити дітям позитивне посилання? Хваліть за успіхи, а до невдач намагайтеся ставитися з гумором. 5. Будьте тверді. Іноді, щоб не втратити контакт з малюком, ми боїмося його зупинити або покарати. Але всепрощення робить дітей великими егоїстами, які в майбутньому не будуть брати до уваги інтереси інших людей. Строгість обов''язково має бути присутньою у вихованні, так само, як і аналіз вчинків, грамотне роз''яснення понять «погано», «добре». Ще стають невдахами
  • діти-лівші, яких насильно перевчали у правшів;
  • малюки, чиї здібності постійно порівнювали з іншими, більш талановитими дітьми;
  • дівчатка й хлопчики, яким нав''язували гендерні стереотипи, вселяючи думку, що вони займаються «не тим»;
  • діти, чиї батьки через зайнятість на роботі або з інших причин не приділяли уваги спілкуванню з малюком.
Нехай кожен батько, кожна мати задасть собі питання: чи все ми робимо правильно, чи не калічимо ми власного малюка та як виправити ситуацію, якщо вже припустилися помилки?

Як виховати особистість?

Визначення індивідуальності, усвідомлення дитиною своєї приналежності до цього світу відбувається на ранніх етапах інтелектуального та психоемоційного виховання. Завдання батьків – оточити малюка любов''ю, забезпечити відчуття захищеності й, звичайно ж, займатися його всебічним розвитком. У розвитку інтелекту дитини вам допоможе Школа Соробан. Ментальна арифметика – це унікальний метод навчання. Вона не лише ефективно тренує мозок, спираючись на особливості його розвитку в дитинстві, але й сприяє формуванню лідерських якостей: впевненості в собі, наполегливості, комунікабельності, здатності реалізувати свої плани та мрії. З такими властивостями характеру дитина ніколи не стане невдахою.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.