Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як навчитися бути старенькими? Студенти 55+ в Соробан®.

студенты 55+ в СоробанЯк навчитися бути старенькими? Випуск - 2017 у Дніпрі. Не є таємницею, що кількість літніх людей у світі щороку збільшується. Після виходу на пенсію у людини залишається декілька десятків років активного життя. Тільки ось старість може виглядати зовсім по-різному. В одних - непрезентабельно, а в інших ці роки можуть стати найкращими за все життя. Чому? Різниця у відношенні до життя. Але ж старість - це те, чого не можна уникнути. Старість - це не синонім хвороби. Можна старіти красиво, залишаючись при цьому енергійними й здоровими! Старість - це не лише фізичний, але й психологічний стан організму, в основі якого є мозок. Як допомогти йому, мозку, відчути себе потрібним? Як навчитися бути потрібним в цьому світі? Як пережити самотність? Пілотний проект. Ініціативна група дослідників школи Соробан® приймає рішення провести експеримент і вияснити, як вплинуть заняття усним рахунком на мозкову діяльність людей похилого віку. Чи можливо активізувати мозкову діяльність у період її занепаду. Відповіді на ці та багато інших запитань прискорили початок експеременту. Набрати групу охочих було не складно. Оголошення в газеті "Горожанин" - і 50 найрішучіши, що забажали взяти участь у сміливому експерименті, сіли за парти в жовтні 2016 року. Не всім вдалося дійти до фінішу, адже життя вносить свої правки: одним виявилося не сила перемогти сум та самотність, іншим - заняття здалися втратою часу, у третіх не знайшлося вільного часу. Але незважаючи ні на що, 18 людей, поділені на три вікові групи (55-65 р.- 5 людей; 65-75 р.- 8 людей; 75-85 р.- 5 людей), почали цей нелегкий шлях до нового життя! Трішки з історії. Хоча школи усного рахунку Соробан® функціонують в Україні з 2013 року, проте дорослих учнів у них ніколи ще не було. Україна стала другою країною, після Японії, де навчають людей старших 55 років, але за іншою системою, країною, в якій розпочали проводити заняття з такими учнями за методикою усного рахунку Соробан®. Саме ця дивовижна методика направлена на розвиток мозку дітей віком 5-11 років. Цей віковий проміжок в житті людини є головним і найвідповідальнішим для формування нейронних зв''язків, які будуть використовуватися надалі в житті. Активність мозку в цей період найвища. Як відомо, наш мозок складається з двох півкуль, які приймають і обробляють всю інформацію, що поступає. У кожної з них є свої "обов''язки": права відповідає за образну картинку, а ліва - за аналіз і логічне мислення.
Дитина, що тренується за методикою Соробан®, бачить цифру через картинку. Її ліва півкуля підраховує кісточки й впізнає цифру, що зашифрована в зображенні. Права - фіксує образ і готує його для "демонстрації". Така синхронна робота обох півкуль забезпечує ефективне їх використання. Права - "чує" цифру й показує відповідний образ, ліва - "бачить" зображення на рахівниці й називає цифру. Така спільна робота призводить до формування нейронних зв''язків. Чим більше такої діяльності, тим більше зв''язків. 
Наш мозок нагадує мережу з електронних дротів. Чим вона більша, тим активніше працює мозок, тим більше з''являється можливостей. І в результаті людина відкриває в собі нові можливості, про існування яких і не здогадувалася. Саме тому учні школи Соробан® трохи випереджають в розвитку своїх однолітків. Заняття й тренування за методикою усного рахунку направлені на активізацію функцій мозку. Таку високу мозкову активність можна було б легко пояснити закономірністю розвитку організму дитини, що росте, відкриває в собі таланти й здібності. І все це можна було б отримати навіть без занять на рахівниці соробан. Але, це твердження скоріше ймовірність ніж закономірність.

Команда Школи Соробан®, яку очолює розробник даної методики усного рахунку, Юрій Новосьолов, впевнена, що саме завдяки застосуванню цієї, єдиної в своєму роді, методики вдається тренувати мозок, відкривати дитині світ її можливостей і допомогти їй стати успішною.

Але це реакція дитячого мозку. А як буде поводитись мозок при таких навантаженнях після 55 років? Чи відгукнеться на новий для нього вид діяльності? Це питання потребувало відповіді. Сміливий експеримент. Перед початком занять і після їх закінчення всі учасники експерименту пройшли тестування рівня інтелектуальних можливостей. Результати не тільки втішили, але й вселили впевненість у дієвості та ефективності впливу методики на інтелектуальні здібності людей похилого віку! Мозок учасників "зрадів" такій роботі! Тричі проведені дослідження (початкові - в жовтні 2016 року, в процесі навчання - в січні 2017 року, і кінцеві - в травні 2017 року), продемонстрували приріст, що шокує: - об''єму уваги у 75% учнів від 1.9% до 40.4% (середній показник 17.45%); - концентрації уваги від 11.11% до 62% та 100%; - стан пам''яті більше ніж у 50% учнів. Розклад занять був таким, як і в дітей: по дві академічні години на тиждень з тренером і обов''язкові домашні тренування на онлайн тренажері "Дідусь Соробан". Програма при цьому використовувалася зовсім інша. З цікавістю та наполегливістю йшли до мети всі учасники, хоч в Соробан® вони прийшли з різними цілями : хтось тікав від самотності, хтось хотів стати зразком для внуків, а хтось просто оживити себе. Але всіх їх об''єднувало прагнення відчути себе сильними й потрібними. В одному з віршів Андрія Дементьєва звучать слова, які не залишать нікого байдужим:
"Бути старими - зовсім непросто! Бути старими важко навчиться, Не всі вміють старенькими бути!"
Так ось, випускники школи Соробан® 55+ довели, що, якщо навчатися за цією методикою, тоді вік не стане на заваді людині бути активною, життєрадісною, потрібною навіть на пенсії! Випуск - 2017 групи 55+. На випускному з їх вуст звучали слова щирої вдячності тренерам Школи за подароване нове відношення до життя. Вони переконалися, що мозок, який постійно працює, не дозволяє здаватися ні фізично, ні інтелектуально. [mls_yt yt_url="https://youtu.be/fLwFKVFN87A" yt_height="320" yt_width="480"] [mls_yt yt_url="https://youtu.be/LFF6D_d3fJ4" yt_height="320" yt_width="480"] [mls_yt yt_url="https://youtu.be/03flf_vnt84" yt_height="320" yt_width="480"] Їхній мозок почав працювати з новими силами. Заняття не дали їм зосереджуватися на самотності, озлобитися, допомогли перемогти депресію та жалість до себе, повернути любов до життя, знайти нових друзів, переконатися в тому, що кожен з них відповідальний за те, яким буде власне життя протягом цих років. [mls_yt yt_url="https://youtu.be/RbkPNoOqlnY" yt_height="320" yt_width="480"] [mls_yt yt_url="https://youtu.be/QJYJHSukWcY" yt_height="320" yt_width="480"] Прийшла впевненість в тому, що потрібно звикнути самим турбуватися про себе й, головне, дати своєму мозку можливість активно працювати. Тоді: - мине страх перед хворобами, слабоумством, втратою сил, які насправді, можуть ніколи і не трапитися; - онуки знайдуть задоволення в спілкуванні з життєрадісними бабусею і дідусем; - любов до життя надасть мотивацію та нескінченну енергію, яка допоможе подолати всі перешкоди й Навчитися Старенькими Бути!      
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.