Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як змінюється малюк в 4 роки?

Що відбувається, коли дитині виповняється 4 роки? Ви здивуєтеся, але батькам цей період приносить багато-багато радості. Що стосується самого малюка у віці 4 років - для нього наступає час цікавих подій, оскільки відкривається свідомість, стають зрозумілими різні предмети та явища, у тому числі, власні почуття, бажання. Це чарівний час, коли батьки, нарешті, будуть нагороджені за свою турботу про малюка його ніжною любов''ю.

Фізичний розвиток

кaк рaзвивaть ребенкa в 4 годa Фізичні вікові зміни малюка в 4 роки пов''язані із його швидким ростом, розвитком координаціі, руховою активністю. Тепер дитина може концентруватися на занятті, все частіше її ігри мають спокійний характер. Проте потенціал фізичної енергії малюка, як і раніше, величезний. Доповніть його придбаними здібностями бігати, стрибати, їздити на велосипеді, перекидатися - і ви отримаєте ідеальний набір для повноцінного спортивного виховання. Чотирирічному малюкові обов''язково потрібно витрачати фізичний потенціал в рухливих іграх і спорті. Не важливо, чи це буде легка атлетика, танці, гімнастика або плавання - головне, щоб дитині це подобалось. У результаті ми маємо два бонуси:
  • правильний фізичний розвиток;
  • корисна звичка вести рухливий спосіб життя.
ПСИХОЛОГІЯ Не менш важлива сфера виховання - це психологічний і емоційний розвиток дитини в 4 роки. Саме тоді малюк вступає у свідомий період свого життя, розуміє значення сім''ї, починає давати визначення своїм почуттям. Для дітей у віці 4 років властиве: изменения мaлышa в 4 годa
  • прояв нових емоційних станів (сором, образа, смуток, гнів), спроби управляти почуттями;
  • бажання досліджувати, пізнавати та пробувати щось нове;
  • прагнення до самостійності;
  • вихід з фази егоцентризму, прояв співчуття, турботи про інших людей.
рaзвитие ребенкa в 4 годa Яка поведінка властива чотирирічному малюкові? Враховуючи нову глибину емоційного сприйняття, змінюється характер дитини, її вчинки набувають іншого забарвлення. Чотирирічний малюк тягнеться до батьків, намагається їх наслідувати, у більшості випадків, налаштований доброзичливо, старається дотримуватися загальноприйнятих правил. Однак трапляється так, що дитина не слухається. Батьки повинні пам''ятати, що маленька людина тільки вчиться управляти своїми емоціями, тому без допомоги дорослих їй не обійтися. Замість покарання краще з''ясувати причину поганої поведінки, обговорити з малюком його почуття та навчити правильно їх висловлювати.

Чи існують психоемоційні особливості виховання? Їх немає. Тільки особистий приклад, відносини між батьками й дитиною, вчинки та поведінка дорослих впливають на те, які психологічні зміни відбудуться з малюком у 4 роки.

Розвиток інтелекту

возрaстные изменения ребенкa в 4 годa Відбуваються зміни також у розумовому розвитку чотирирічних малюків. Тут ми можемо спостерігати, мабуть, найдивовижні метаморфози! Усвідомлене сприйняття світу допомагає дитині швидко, легко запам’ятовувати будь-яку інформацію. Колосальними темпами розвивається мова дитини. Більшість дітей 4 років добре розмовляють, вміють будувати речення, вести діалог. 4 роки - оптимальний вік для прищеплення навичок читання, письма, рахування. Як і коли навчати дитину читання ви можете прочитати на нашому сайті. Головне правило в питанні, як розвивати дитину в 4 роки, - НЕ заважати їй, оскільки основа гармонічного розвитку знаходиться всередині самого малюка. Це природний потенціал, жадоба до знань, унікальна податливість навчанню головного мозку. Задача батьків:
  • створити умови для гармонійного розвитку;
  • підтримувати, схвалювати починання, хвалити;
  • забезпечувати необхідними матеріалами;
  • підтримувати в сім''ї спокійну, сприятливу атмосферу;
  • обрати ефективну методику.
Як правильно виховувати малюків 4 років знає Школа усного рахунку Соробан. Школа чекає діток з 5-ти років, тому у вас є час, щоб познайомитися з Соробан ближче та прийняти правильне рішення. Єдина рекомендація батькам - жоден порадник не допоможе вам у вихованні вашої дитини краще, ніж сама дитина. Тому приділяйте їй більше часу та прислухуйтесь до неї   Читайте ще:  
Дитячі таланти. Як виявити?
Чому важливо розвивати у дітей правильні звички?
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.