Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Таємничий Соробан

hokusai-a-makingТаємничий соробан розширює кордони не тільки між містами, але й між країнами. Сьогодні в 56 країнах діти з 5 років вивчають ментальну арифметику на рахівниці соробан (абак) і розвивають мозок з допомогою усної лічби. Дуже цікава історія виникнення усної лічби і її подорожі по світу. Соробан — це назва японської рахівниці, абак, яка використовується 450 років з моменту прибуття її з Китаю в Японію у 16 столітті. Китайська Суаньпань в Японії називається Соробан і за час свого існування в Японії, рахівниця змінила свій зовнішній вигляд із великогабаритної китайської, на зручну сьогоднішню. Оригінальна Абак, пов''язана з системою розрахунків, мала вигляд дошки, покритої піском чи пилюкою. Пісок був поділений на рядки, кожен із яких мав різне числове значення. Числа і величини були зображені з допомогою різних знаків, намальованих вздовж ліній. Це було зародження калькулятора в Давній Месопотамії. З часом її вигляд змінився і абак стали використовувати в Єгипті, Римі, Греції, Індії та інших давніх цивілізаціях. У Геродота є слова, які скоріше за все відносяться саме до абаки: “Єгиптяни переміщують свої руки справа наліво в розрахунках, у той час, як греки – зліва направо”. В Афінському музеї збереглася лічильна дошки розміром 149см. на 75см. з лініями проведеними на ній. Це “зародок” калькулятора. Римляни її вдосконалили і використовували більш сучасніший дизайн. В Китай абакус прийшла в час правління династії Мін і була доволі популярна. І вже в 16 столітті рахівниця прийшла в Японію, в якій в цей час почався активний розвиток торгівлі і детальне вивчення математики.

Абак було вдосконалено і добре вивчено. Соробан, в своєму теперішньому вигляді, збережено з 1938 року

Найцікавіше, що з 1928 року екзамени з Соробан були встановлені японською палатою промисловості. І навіть сьогодні, коли все можливо підрахувати на калькуляторі, знання і вміння рахувати на соробані є головним. roman Соробан здатна на дуже складні обчислення, її величезна користь у базовій математичній освіті, а саме, у візуальному розумінні дітей числових конструкцій, складу числа і поняття цифри. В Японії величезну користь соробан приносить в маленьких поселеннях де немає широкої освіти. Адже саме завдяки соробану, діти там отримують базові навички математики і активний розвиток мозку.

Неймовірний Соробан

Неймовірним є те, що людина, яка навчалася в Японії певну кількість років соробану, має право, після здачі екзамену, працювати на Державні корпорації, а це великі привілеї. В школах програма навчання усного рахунку починається з молодших класів і це найкращий спосіб пояснити дітям десяткову систему числення і чудовий фундамент для будь-якого подальшого навчання. В Японії рахівниця соробан допомагає сліпим навчитися рахувати і отримати математичну освіту. Соробан складається з 13 рядків, у кожному п''ять кісточок. Кожна із них має своє цифрове значення. Чотири нижні називаються “земні”, і показують тільки одне значення цифри, на відміну від звичайної математики. Верхня кісточка називається “небесна” і позначає цифру 5. Сьогодні Соробан дає ряд переваг і вважається цінним інструментом для обчислень. Було доведено, що вивчаючи усний рахунок, діти розвивають не тільки навички пов''язані з математикою, а й розумові та інтелектуальні здібності, розкривають в собі різні таланти зовсім не пов''язані з лічбою. Соробан інтуїтивно легкий і зрозумілий і діти легко його засвоюють. В процесі навчання в дітей покращується концентрація уваги і впевненість в собі, що надзвичайно важливо. В підрахунках діти використовують кінчики пальців і завдяки цьому розвивають дрібну моторику, яка напряму впливає на центри розвитку мовлення і розуму в мозку. Чудово розвивається здорова пам''ять, уява, з допомогою якої діти візуалізують рахівницю. Діти розвивають навички сприйняття інформації не тільки зорової, а й на слух.

В нашу країну Соробан прийшов у 2013 році

На основі методики ментальної арифметики була розроблена програма, котра сьогодні тренує мозок у більш ніж 5 тисяч дітей. Прихильність японців і багатьох світових шкіл традиції, зіграла злий жарт — щоб ЯКІСНО (а не для галочки) засвоїти Соробан саме в розумі і натренувати не тільки пальці, а й мозок за традиційною методикою, треба до 5 років тяжкої праці. GEA-7207 Ми покращили методику підібравши цінне і відкинувши зайве. Так, ми не вивчаємо ділення, оскільки ділення в ментальній арифметиці просто дублює звичайні математичні принципи. А От Множення у нас особливе — без таблички. Адже тільки так, можуть освоїти її 5 річні дітки. Спочатку діти знайомляться з рахівницею, отримують ази роботи з нею. Паралельно з роботою на рахівниці, вони вчаться візуалізувати її і виконувати дії в уяві. Це активно тренує і ліву і праву півкулі. Найкращий вік для навчання усній лічбі з 5 до 11 років. Програма Соробан використовує зорові, слухові, тактильні методи навчання. Активно розвиває дві півкулі. В результаті покращується пам''ять, увага, вміння концентруватися і навички візуалізації. Соробан є відмінною базою для будь-якого іншого навчання. І навички, що розвиваються за 2 роки тренувань в програмі, залишаються з людиною на все життя.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.