Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Тести для оцінки рівня пам''яті для дітей 5-9 років

тест на проверку 1. Тест на перевірку рівня слухової пам''яті За допомогою даної методики визначається динаміка процесу заучування. Дитина отримує завдання за кілька спроб вивчити й безпомилково відтворити ряд, що складається з 12 слів: ДЕРЕВО, ЛЯЛЬКА, ВИЛКА, КВІТКА, ТЕЛЕФОН, СТАКАН, ПТИЦЯ, ПАЛЬТА, ЛАМПОЧКИ, КАРТИНА, ЛЮДИНА, КНИГА. Дорослий читає дитині слова (всього 6 спроб). Після кожного прослуховування дитина має спробувати відтворити весь ряд. Дорослий кожного разу наголошує, скільки слів дитина згадала та назвала правильно. Оцінка результатів
  • Дитина запам''ятала й безпомилково відтворила всі 12 слів за 6 або менше спроб. Це свідчить про дуже високий рівень розвитку пам''яті.
  • Дитина запам''ятала й безпомилково відтворила за 6 спроб 10-11 слів. Це свідчить про високий рівень розвитку пам''яті.
  • Дитина запам''ятала й безпомилково відтворила за 6 спроб 8-9 слів. Це свідчить про середній рівень розвитку пам''яті.
  • Дитина запам''ятала й безпомилково відтворила за 6 спроб 4-5 слів. Це свідчить про низький рівень розвитку пам''яті.
  • Дитина запам''ятала й безпомилково відтворила за 6 спроб не більше 3 слів. Це свідчить про дуже низький рівень розвитку пам''яті. У такому випадку потрібна консультація невропатолога.
2. Тест на перевірку зорової пам''яті Підберіть 10 однакових за розмірами, але різних за змістом картинок і покажіть їх дошкільнику - кожну по 5-6 секунд. Картинки мають бути нескладними, наприклад такими: каченя, кубик, піраміда, груша, м''яч, іграшкова машинка, яблуко, кораблик, кактус. Після цього попросіть дитину назвати предмети, які вона запам''ятала. Оцінка результатів Оцінюючи результат, зверніть увагу на те, чи є повтори, чи зустрічаються назви предметів, які ви не показували. Порядок відтворення значення не має. Хороший результат - 8-10 картинок, незадовільний - менше ніж 5 картинок. 3. Тест на перевірку короткочасної та довготривалої пам''ятіkart2 Щоб оцінити короткочасну пам''ять, знадобляться 10 картинок з зображенням різних, знайомих дитині предметів, наприклад: щеня, курча, рибка, бджола, їжачок, гусак, ромашка, бабка, пташеня, цибуля. Запропонуйте малюкові розглянути їх, а потім через 30 секунд попросіть його назвати всі предмети, зображені на картинках, які він зміг запам''ятати. Далі слід показати дитині ті картинки, які вона забула назвати, а через 10 хвилин, а потім за годину попросити дитину знову згадати їх - для того, щоб оцінити довгострокову пам''ять. Оцінка результатів Перевірка короткочасної пам''яті: якщо 6-7 річна дитина з 10 картинок назвала хоча б 6-7 - результат дуже хороший. Перевірка довготривалої пам''яті: якщо дитина назвала 7 і більше картинок - результат відмінний. 4. Тест на перевірку образної пам''яті у дошкільників Для тесту потрібні 6 карток з зображенням годинника, ножиць, телефону, олівця, літака й вази, а також карта, розділена на 18 клітин. Кожному зображенню на картці відповідає три зображення на карті:
  • Ідентичне зображення;
  • Зображення, яке відрізняється деталлю;
  • Зображення схоже лише силуетом і призначенням.
  • Співвідношення кольорів однакове.
Тест проводитися індивідуально. Покладіть перед дитиною карту. Показуйте їй по одній маленькій картці (приблизно 1 секунду), а вона нехай запам''ятовує, що на них намальовано. Після цього дитина має знайти таку ж картинку на великій мапі. Оцінка результатів За правильну відповідь, тобто якщо дитина показала ідентичне зображення, її пам''ять оцінюється максимально - 3 бали. Якщо дитина показала зображення, яке відрізняється деталлю, її пам''ять оцінюється в 2 бали. У тому випадку, якщо дитина показала зображення схоже лише силуетом чи призначенням, її пам''ять оцінюється в 1 бал. За невірну відповідь, тобто якщо дитина показала інше зображення, оцінка її пам''яті мінімальна - 0 балів.
  • При результаті в 15 балів і нижче - у дитини низький рівень пам''яті.
  • При результаті від 16 до 20 балів - у дитини середній рівень пам''яті.
  • При результаті в 21 бал і вище - у дитини високий рівень пам''яті.
Ці тести дані для отримання результатів при оцінюванні здібностей дитини до та після будь-якого з видів навчання, яке передбачає розвиток перерахованих вище видів пам''яті. Читайте ще: Як працює методика усного рахунку Соробан
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.