Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® і шахи. Діти - Чемпіони з Соробан®

Частина 1.

Наші учні завойовують медалі і перші місця на різних змаганнях і олімпіадах. Досить часто першість вони беруть в змаганнях з шахів та шашок. Закономірність чи збіг?

Соробан

Ми вважаємо, що між навчанням в Соробан® і перемогами в таких турнірах існує прямий зв''язок. Чим корисні шахи. Грі в шахи понад півтори тисячі років. Користь шахів для розуму і мислення довели неодноразово вчені і психологи. В ході гри тренується логіка, мислення, пам''ять, уважність, посидючість, уява, вміння планувати і управляти часом. Для перемоги потрібно мати гострий натренований розум, хорошу логіку і швидке мислення. Саме ці навички тренує методика Соробан® Концентрація уваги. Якщо ви можете всю увагу і сили приділити одній меті, чітко розумієте, що це за завдання, і думаєте тільки про неї, поки вона не буде завершена, - ви зможете завоювати світ. Ви зможете домогтися будь-якої мети, подолати будь-яку перешкоду, стати багатим, успішним, щасливим і прожити довге життя. - Брайан Трейсі Для розвязання прикладу на швидкості, учень повинен утримувати свою увагу на рахуванні, вчасно перемикати його при зміні умов. Правильний розвязок прикладу залежить від того, наскільки ти занурений в завдання, розумієш його і входиш в його суть. Уміння концентрувати увагу на завданні ми в Соробан® тренуємо з першого уроку. Протягом 24 місяців, щодня дитина вчиться і тренує це вміння. Пам''ять. І. М. Сєчєнов вважав пам''ять «основною умовою психічного життя», «наріжним каменем психічного розвитку». У Соробан® для виконання рахування потрібно знати правила: як, коли, де і навіщо використовувати той чи інший алгоритм розвязку приклада. Правила використання алгоритму розвязку на «+», «-« і множення повинні бути вивчені всі без винятку і застосовуватися кожного разу, коли потрібно розвязати приклад. 24 місяці для того, щоб все запам''ятати і вміти вчасно і правильно застосувати, - це відмінний тренажер для пам''яті. Швидкість мислення і швидкість прийняття рішень. Ви бачили, як наші студенти рахують на швидкості 0,1-0,3 секунди на 1 дію? Як думаєте, чи може людина зі слабким мисленням це зробити? Ні! Починаючи з перших уроків, діти вчаться все швидше уявляти рахівниці та блискавично визначати, яке правило, який алгоритм розвязку застосувати в даному випадку. Починаючи з найлегшої теми і збільшуючи темп і обсяг завдань, діти доходять до нереальних швидкостей - менше 1 хвилини на дію.

[mls_yt yt_url="https://youtu.be/lP2qv5ylzSk" yt_height="320" yt_width="480"]

2289 - 762-551 Типовий приклад в математиці і відмінний тренажер для розуму в ментальній арифметиці Соробан: - спочатку уяви розташування 20 кісточок (4-х значне число), - пересунь уявні кісточки в розумі, використовуючи підходящий алгоритм і правило, яке за долі секунди треба згадати, вибрати і застосувати, - розвяжи приклад і видай відповідь. Робота мозку повинна бути миттєвою. Кожен приклад вимагає від дитини зосередженості, швидкості мислення та вміння прийняти правильне рішення. І таке тренування йде щодня всі 24 місяці. Знаєте, скільки прикладів в середньому розвязує один учень школи Соробан за 2 роки навчання на курсі? Майже 50 000 прикладів! 50 000 раз учень концентрується, згадує, приймає рішення і видає відповідь. Вражає! Адже таке тренування розуму закріплює звичку швидко думати і приймати рішення на все життя. Уява. "Уява! Без цієї якості неможливо бути ні поетом, ні філософом, а ні розумною людиною, а ні мислячою істотою, а ні просто людиною. » Дені Дідро Де відбувається основна робота при розвязуванні прикладів в Соробан®? Звичайно, в уяві) Саме з її допомогою діти уявляють свої «чарівні рахівниці» соробан і в уяві виконують на них дії. Щодня, 730 днів дитина активно задіює уяву. Швидше за все, турботливим батькам не потрібно пояснювати, яка користь дитині від розвиненої уяви. Можна ще розповідати про навички і когнітивні функції, які ми тренуємо в Соробан®, але і вище перерахованих досить для того, щоб зрозуміти, що діти, які навчаються і тренуються в Соробан®, мають набагато більше переваг в грі в шахи, шашки та й в будь-якому іншому виді спорту, ніж звичайні хлопці чи дівчата. З''єднання двох наук, Соробан і шахів, двох неймовірно сильних стимулів для розвитку мозку, призводить до успіху. Успіху в школі, звичайному житті, додаткових гуртках, змаганнях та олімпіадах. Діти школи Соробан® швидше мислять, приймають рішення, аналізують інформацію, вміють виділити головне і, найголовніше, - вміють вибрати правильний шлях, який приведе до перемоги. Давайте подивимося приклади))

2-ой разряд по шахматам 2 место в чемпионате Киевской обл 2 место на чемпионате Киевщины (Кубок Карплюка)

Вадим Маслов. Буча. 2-ий розряд з шахів, 2 місце в чемпіонаті Київської обл, 2 місце на чемпіонаті Київщини (Кубок Карплюка). До всіх талантів ще й активно займається грою на фортепіано. У 2017 році став Чемпіоном Соробан® в усному рахунку, рахуючи всі теми "Флаш Анзан" на додавання. Переміг, виконавши 100 дій зі швидкістю 0,3 секунди на одну! Фантастика !!!

[mls_yt yt_url="https://youtu.be/whV5UmgNvpY" yt_height="320" yt_width="480"]

Йдемо далі: Учень Харківської школи Соробан® Золотар Тимур.

Ученик Харьковской школы Соробан® Золотарь Тимур Ученик Харьковской школы Соробан® Золотарь Тимур

Перемога на Міжнародному Чемпіонаті Європи з шашок в Бліці: дитяча категорія 10 років - перше місце з шашок.

[mls_yt yt_url="https://youtu.be/USyH5RCPv-A" yt_height="320" yt_width="480"]

Подивіться, як легко з множенням впорався Тимур у школі.

[mls_yt yt_url="https://youtu.be/fWKqiVyUMvU" yt_height="320" yt_width="480"]

Свиридова Євгенія, місто Херсон. 3 в 1😁 Танці, шахи, велогонки. Танці хіп-хоп і джаз-фанк Вона ж спец із шахів)) Протягом 2018-19 навчального року Женя виконувала домашку з шахів - 24 партії в тиждень! Дводенний турнір в Херсонській області весною 2019 року - 12 партій з 14 - ВИГРАЛА :) Дівчинка ще й в гонках на велосипедах бере участь)) Вогонь))

     

Ще переможець! Учень Львівської школи Соробан® Олексій Карвацький завоював 3 перемоги на Чемпіонаті Європи з шахів.

[mls_yt yt_url="https://youtu.be/34RzB142mh0" yt_height="320" yt_width="480"]

Вінниця. Місто фонтанів, пам''ятника Соробану і дітей, що вражають своєю силою, розумом і наполегливістю. Андрієнко Артем, 11 років. За два роки занять шахами Артем виконав 1 юнацький, 3 дорослий і другий дорослий розряд із шахів. Зараз працює над отриманням першого дорослого розряду. Багаторазовий учасник та призер багатьох шахових турнірів.

   

  

  

Артем - унікальна дитина, він хлопчик з особливими потребами. І ми дуже пишаємося тим, що саме до нас в Соробан® його привела мама 2 роки тому. Сьогодні хлопчик - випускник. Його силі, розуму та наполегливості в досягненні перемог позаздрять дорослі.

   

  

Саша Магдик з Бучі, 2 дитячий розряд. 1 місце на чемпіонаті Київщини з шахів, 2 місце в області по дзюдо.

 

Тимур Кліменко у 5-ти р віці - вже бронзовий призер Чемпіонату Хмельницької обл. серед 8-ми річних хлопців!!!

   

Ми пишаємося кожним учнем нашої міжнародної школи! Адже переможцями бути непросто. Потрібні роки наполегливої ​​праці, старань, поразок і перемог. І наші соробанята знають, яка важка перемога, і знають, як її досягти. Соробан® - школа ПЕРЕМОЖЦІВ! Чекайте продовження параду ПЕРЕМОЖЦІВ з Соробан® в наступній статті. А цю статтю закінчимо надихаючими словами мами нашого соробанятка Андрієнко Артема: «Напуття СИНу! 3 - 7 липня, Вінниця, грандіозний міжнародний дитячий шаховий кубок "Золота молодь". Категорія учасників до 12 років, 178 учасників, 71 рейтинговий учасник, твоє місце в стартовій таблиці 75. У тебе немає рейтингу. Ти на початку свого шахового шляху! Ти прекрасно розумієш і усвідомлюєш, що шансів на перемогу мало, але мало - не означає ні! Це твій перший турнір такого рівня! У тебе немає страху, страху програти! Шахи - це твоє все! Напуття СИНу! Завжди краще спробувати зробити щось більше і потерпіти невдачу, ніж спробувати нічого не зробити і досягнути успіху! Ніщо не закінчено, якщо Ти програв; все закінчено, якщо Ти насправді боїшся і не використовуєш свій шанс! Якщо Ти віриш у щось, продовжуй пробувати! Кожна невелика боротьба - це крок вперед! Якщо Ти зібрався спробувати, йди до кінця! Інакше в старті немає ніякого сенсу! Це вихід із зони комфорту, це тест на витримку, на те, наскільки Ти дійсно хочеш досягнути мети! Якщо Ти захочеш, Ти зробиш це, незважаючи на невдачі та програші! Ти зрозумієш, що БОРОТЬБА - це не перешкода на шляху, це дорога! І вона варта того! Посміхайся, коли інші намагаються перемогти Тебе! Продовжуй бути самим собою. Ніколи не змінюйся, щоб справити враження! Але змінюйся тоді, коли це робить Тебе кращим і веде до досягнення ТВОЄї мети! Якщо Ти віриш у щось, не бійся боротися за це, змінюватися заради цього! Люби своє життя! Ризикуй! Втрачай і знаходь щастя! Вивчай досвід. Тільки не втрачай себе! ВЕЛИКА СИЛА ПРИБУВАЄ З ПОДОЛАННЯМ неможливого! Кохаю! Твоя мама."

НАПУТСТВИЕ СЫНУ

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.