Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Проблеми з математикою у дитини

Проблеми з мaтемaтикою у дитини Люди надають математиці особливе, майже містичне значення. Точна наука насправді унікальна, адже фактично кожне явище в нашому житті підпорядковується тому чи іншому математичному закону. При цьому саме з математикою у більшості дітей виникають труднощі, незалежно від успіхів за іншими предметами.

Виконання домашніх завдань перетворюється на справжнє катування для самих учнів і для батьків, неуспішність у дисципліні лише посилюється, а математика вперто не хоче коритися.

Що робити? Перший крок – розібратися в причинах і наслідках.

Чиста психологія

Чому проблеми у навчанні виникають лише там, де починаються числа й формули? Чому дитина не тягне математику, коли інші науки даються їй легко? Спадковість, гуманітарний склад розуму – дуже зручні, але не виправдані причини. Навіть вчителі часто списують проблеми з математикою у школі на непрохідну математичну тупість своїх учнів. Між тим, хто як не вчитель знає, що точна наука розвиває у дітей системне мислення, без якого не обійдеться ані інженер, ані художник.

Справжні причини неуспішності з математики:

Дитинa не розуміє мaтемaтику
  • Дитина просто не бачить у математиці краси, глибини й сенсу.
  • Учень відчуває страх перед наукою. Це природна реакція, оскільки малюкові доводиться стикатися з такими термінами, як «невідоме», «вимагається», «доказ» – словами, що мають безпосереднє відношення до вирішення складних життєвих завдань.
  • Невпевненість у здатності впоратися з рівнянням, прикладом, задачею, підкріплена відповідною думкою вчителя, батьків.
  • Тобто у більшості випадків дитина не розуміє математику просто тому, що її заздалегідь готували до провалу в цій галузі знань. Навіть найперспективніший розум не здатний розвиватися, якщо у дитячій свідомості блокується мотивація, віра в себе, пізнавальний авантюризм.

    Як допомогти дитині?

Допомогти дитині з мaтемaтикою Коли виникають труднощі, їх потрібно вирішувати. Замість пошуку можливостей «як навчити дітей любити й розуміти царицю наук», батьки й викладачі шукають виправдання дитячим невдачам. Не можна заспокоювати себе: «зате дитина чудово знає мови, літературу, добре грає на піаніно». Адже якщо малюкові даються інші дисципліни, значить, і з математикою не має бути проблем. Наприклад, англійська мова має складну логічну структуру – набагато складнішу для сприйняття дитячим розумом, ніж базові математичні знання. Це говорить про те, що батьки обрали невірний шлях розвитку, недостатньо уваги приділили математичному вихованню дитини в ранньому віці, або викладач не зумів доступно донести до вашого сина (доньки) навчальний матеріал.

Як вирішити проблеми з математикою у дитини?

Проблеми з мaтемaтикою у дитини
  1. Невдачі, труднощі варто сприймати як тимчасові й переборні. Тобто школяр має бути впевненим – рано чи пізно у нього все вийде.
  2. Математика – єдиний предмет, де «зубріння» не допоможе. Вона логічна, послідовна, тому потрібно докласти максимум зусиль, щоб прищепити дитині інтерес до предмета, навчити розуміти його.
  3. Головне у вивченні математики – не оцінки, а сам предмет, як струнка наука, здатна дивним чином обрахувати кожну одиницю світобудови.
  4. Навчити дитину легко ставитися до навчання, мінімізувати її переживання, щоб уникнути розвитку страхів, блокування розумової роботи у потрібному напрямку. Хвалити й підбадьорювати.
  5. Обрати правильну розвивальну методику, хорошого викладача, який у роботі орієнтується на дітей, використовувати тренажери з математики.

Школа Соробан

Якщо розвиток математичних здібностей здається нездійсненним завданням, терміново приводьте малюка на заняття для дітей до Соробан. Наші тренери знають, як правильно мотивувати школярів до навчання, як зробити навчальний процес для них легким та цікавим, використовуючи передові методи навчання, орієнтуючись на індивідуальні здібності й характер дитини. Придбані здібності, досвід їх використання допоможуть дитині зрозуміти й полюбити цю неприступну дисципліну. Як казав Галілео Галілей: «Математика – це ключ і двері до усіх наук».  
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.