Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Допомагаємо дитині самостійно планувати навчання

i-mezhdunarodnaya-konkurs-prezentaciya-intellektualnye-stupenki-rannee-razvitie-detej-doshkolnogo-vozrasta-2Навчання в школі накладає обмеження на багато сфер життя дитини. Від шкільного розкладу залежить, скільки сил і часу повинен витратити учень на домашні завдання. При цьому наявна система освіти не бере до уваги зацікавленість дитини, її психологічний і фізичний стан, потребу у відпочинку й особистих захопленнях. Розриваючись між необхідністю зробити домашні завдання, відвідати позашкільні заняття й бажанням просто поганяти з друзями в футбол або подивитися улюблений фільм, дитина відчуває постійний тиск, залежність і стрес. Щоб звільнити школяра від страху не встигнути, допомогти йому відчувати себе вільно навіть при дуже насиченій навчальній програмі, потрібно дати йому найкращу зброю від неспокою - навички планування.

Діємо послідовно

Навчивши дитину грамотно планувати день, тиждень, будувати довгострокові плани, ви полегшуєте їй навчання та допомагаєте стати організованою, успішною людиною. Навчання мистецтву все встигати складається з декількох етапів:
  1. На цьому етапі батьки допомагають дитині зробити перший крок. Ви підказуєте, як раціонально скласти розклад, щоб урахувати всі позашкільні заняття, предмети та час на відпочинок. У процесі розробки плану вказуйте на помилки. Перший етап дуже важливий, оскільки дитина спостерігає за вами, переймає ваш досвід.
  2. Учень намагається самостійно побудувати графік. Ваше завдання тільки перевірити й допомогти створити необхідні корективи.
  3. Ви довіряється дитині право самостійно організовувати своє навчання та вільний час. При цьому намагайтеся не критикувати й не втручатися. Якщо виникнуть недоліки, ваш школяр зможе ввести зміни в розклад без вашої допомоги.
У відповідності з цим нескладним алгоритмом ви виховуєте у дитини навички планування. Згодом вона навчиться так само віртуозно перерозподіляти свої фізичні, інтелектуальні та емоційні можливості.

Поради батькам

Як допомогти школяреві справлятися з навчальними навантаженнями й усе встигати?
  • Запитуйте у дитини про події минулого дня: що вона дізналася цікавого, які заплановані справи встигла реалізувати. Це допоможе оцінити ефективність розпорядку дня.
  • Подбайте про те, щоб вдома панувала сприятлива обстановка, в якій дитина може спокійно займатися, грати, відпочивати.
  • У дитячій кімнаті має бути годинник і календар - незамінні інструменти для контролю часу.
  • Роз''ясніть дитині, чим відрізняються поняття «важливо» та «необхідно», щоб вона могла правильно розставляти пріоритети.
  • Обираючи додаткові розвивальні заняття, пам''ятайте, що принцип «чим більше, тим краще» в даному випадку не актуальний. Значення має не кількість гуртків, а ефективність навчання.
Школа усного рахунку «Соробан» розвиває у дітей незвичайні здібності до пізнання. Заняття з тренером ви відвідуєте 1 раз на тиждень. Щоденні вправи забирають лише 15 хвилин на день. Навчання проходить в доступній для дитини ігровій формі, тому вона займається із задоволенням. Регулярні заняття не тільки розвивають творчі здібності, інтелект, активують діяльність головного мозку, але й дисциплінують, виховують посидючість. Батьки краще будь-якого викладача знають, який ритм навчання підходить їх дитині. Навчивши школяра розподіляти свій час, ви даєте йому свободу від зовнішніх чинників, допомагаєте синхронізувати свої зусилля з можливостями добитися великих результатів у будь-якому виді діяльності.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.