Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Чи корисний усний рахунок для дорослих?

Як не дивно, але найчастіше це питання хвилює саме дітей. Адже у них все просто – якщо існує калькулятор, то кому потрібна ця складна таблиця множення, обрахунки в стовпчик, ділення чисел на складові? Ось тут батькам доводиться шукати переконливі аргументи, наводити приклади з особистого життя, вигадувати якісь історії, щоб наставити своє ще нерозумне дитя на шлях істинний. Такий підхід не завжди буває дієвим. Якщо раніше можна було всього лише не давати дитині обчислювальний пристрій, то тепер кожен першокласник має доступ до калькулятора у своєму телефоні. Усний рахунок активно використовують у початковій школі й ще трохи в 5-6 класі. Головна мета його застосування – відточування навичок обчислення. У таких умовах традиційна методика навчання усного рахунку малоефективна, а найбільш поширене уявлення про його необхідність у дітей і дорослих – «щоб швидко рахувати гроші». Але межі застосування навички значно ширші. Вона не тільки допомагає вирішувати математичні задачі, але й впорядковує думки людини, позитивно впливає на здатність організовувати свою діяльність незалежно від її спрямованості. Ті, хто навчився швидко рахувати в умі та не замінив цю корисну звичку планшетами й калькуляторами, виділяються своїми інтелектуальними здібностями. Як правило, це люди здатні мислити, аналізувати, робити висновки та приймати рішення. Вони швидко засвоюють і запам''ятовують інформацію, у них розвинена як слухова, так і зорова пам''ять. Їм характерна здатність концентруватися, швидко перемикати увагу, бачити відразу декілька засобів вирішення поставлених завдань і вибирати серед них найбільш ефективні в наявній ситуації. Креативне мислення, розвинута інтуїція, логіка й фантазія в сукупності зі здатністю швидко здійснювати в умі складні розрахунки – це якості, що формують дуже вигідну думку про людину, що прокладають для неї шлях до будь-яких вершин. Відповідь на питання, чи корисний усний рахунок для дорослих, однозначна: «Так!» Причому він не просто корисний, а необхідний, як один з головних факторів, що впливають на формування інтелекту. Повернемося до питання опанування цієї навички. Якщо дитина з малих років проявляє схильність до точних наук, можливо для неї достатньо буде й шкільної програми. А як бути іншим дітям? Для будь-якої дитини віком від 5 до 11 років найбільш ефективною є Школа усного рахунку «Соробан», де крім математичних занять велику увагу приділяють комунікативному й емоційному розвитку дітей. Вона використовує найбільш дієві інструменти у вихованні всебічно розвинених особистостей, здатних у майбутньому досягти великих успіхів. Головні переваги методики:
  • рівномірний розвиток правої та лівої півкулі мозку;
  • підвищення ефективності розумової діяльності;
  • розвиток пізнавальних і адаптивних здібностей;
  • розкриття та розвиток творчих здібностей;
  • формування у дітей внутрішньої мотивації до навчання.
Кожна успішна особистість пройшла свій шлях, але всі вони мають щось спільне. Це впевненість у собі та унікальний набір інтелектуальних здібностей. Вивчення усного рахунку в Школі «Соробан» дає дітям і те, і інше, а значить, забезпечує їм гідний старт у доросле життя.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.