Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Чому варто записатися на літній курс спідкубінга в Соробані

Навіщо школяреві канікули? Зазвичай, батьки вирішують, куди віддати дитину влітку  і чим маленький школяр буде займатися протягом трьох місяців заслуженої відпустки від школи. Сьогодні набули популярності різні види літнього навчання: уроки з репетитором з метою підтягнути успішність з різних дисциплін, розвиваючі курси для дітей молодшого шкільного віку. Але за прагненням організувати час школяра ми часом забуваємо, що канікули - це ще й можливість для дітей розвиватися поза шкільним  середовищем, а для мам і тат - більше часу і уваги подарувати своїм дітям. Спілкування з батьками, спільні подорожі, спільні заняття та захоплення, ігри з однолітками більше впливають на інтелектуальний і психологічний розвиток школярів, ніж насичений план обов''язкових уроків з різних шкільних предметів. Школа усного рахування  Соробан® вже не перший рік проводить розвиваючі курси для молодших школярів по ментальній  арифметиці. Але тепер в нашому центрі відкрився ще один літній табір - Школа спідкубінга, де розвивати свої здібності можуть і діти, і їхні батьки.

Що таке спідкубінг? Школа розвитку інтелекту

Спідкубінг - заняття, відоме багатьом мамам і татам, бабусям і дідусям. Це швидка збірка кубика Рубіка - гра, якою захоплювалися раніше всією сім''єю. Кубик Рубіка - не просто іграшка. Це дуже складна математична головоломка, яка розвиває увагу, пам''ять, логічне мислення та інші розумові здібності. Схема пристрою кубика Рубіка наступна:
  • він має 6 граней;
  • на кожній грані 9 кольорових квадратів;
  • деякі частини куба нерухомі (наприклад, центральний квадрат кожної грані, кути граней;
  • головоломка має 27 рухомих складових.
Принцип спідкубінга - знайти ефективну формулу вирішення головоломки, тобто, домогтися, щоб кожна грань була одного кольору за мінімальну кількість ходів (поворотів кубика). Школа спідкубінга Соробан® навчає своїх дорослих і маленьких учнів, як зібрати кубик Рубіка за хвилини. Звичайно, можна і вдома тренувати навички швидкого вирішення головоломки, але самостійні тренування менш ефективні, ніж курси спідкубінга. Наприклад: на курсах в Соробан® швидка техніка складання головоломки досягається за місяць навчання (8 навчальних уроків в школі). Найшвидший результат серед учнів молодшого шкільного віку - 1 хвилина. Для порівняння: творцеві іграшки Е. Рубіку потрібно було  місяць тільки на те, щоб правильно вирішити головоломку. Заняття в школі спідкубінга ефективні, тому що тут учням допомагають у вивченні будови кубика, особливостей розташування поворотних і неповоротних частин, дають готові алгоритми рішення задачі. До того ж,  колективне навчання завжди більш ефективне, адже в ньому присутня конкуренція, дисципліна.

Чим корисна збірка кубика Рубіка для дітей і дорослих?

Спідкубінг - це хороша можливість для школярів розвивати свій інтелект, таланти природно і невимушено. Збірка кубика Рубіка тренує моторику, а значить, розвивається спритність і сила пальців, поліпшується почерк, активуються нейронні центри головного мозку, відповідальні за розвиток мови. Збираючи головоломку, дитина вчиться бути уважною, запам''ятовувати свої дії, стан граней кубика в трьох вимірах. Щоб вирішити задачу,  потрібно виконати багато пов''язаних між собою ходів. Так розвивається системне і логічне мислення, здатність прогнозувати результати, швидко приймати правильні рішення. Кубик Рубіка - складна головоломка, тому в процесі її рішення тренується здатність долати труднощі і досягати поставлених цілей. Школа спідкубінга позбавила батьків  проблеми, чим зайняти дитину влітку. Заняття з кубиком  Рубіка - це і розвага для школяра, і хобі, і комплексна підготовка до подальшого навчання в школі. Але збірка кубика Рубіка - це захоплення для людей різного віку. Дорослий  розум,  не менше, ніж дитячий,  має потребу в гарному тренуванні. Результати вивчення спідкубінга в Соробан® дорослими учнями:
  • розвиток логіки і аналітичного мислення;
  • розвиток уяви та просторового мислення;
  • розвиток навичок планування, цілепокладання.
У сукупності ці здібності допомагають у вирішенні складних професійних, життєвих завдань. Збірка кубика Рубіка має і чисто терапевтичний ефект: активні рухи пальцями рук допомагають людині заспокоїтися, відволіктися від проблем або дратівливих факторів, сконцентруватися. Спідкубінг корисний і школярам, ​​і батькам, а якщо старші та молодші члени сім''ї одночасно навчаються, як зібрати кубик Рубіка, у них з''являються спільні інтереси і теми для розмов. А це і є шлях до взаєморозуміння в сім''ї.   Читати ще:

Чому варто записатися на Літній інтенсив в Соробан?

Допоможіть дитині піднятися

Випускний у Соробан® м. Камянське

Відео про школу: https://www.youtube.com/watch?v=t2F3V5HENl4 https://www.youtube.com/watch?v=8nd8F2OAgxc&feature=youtu.be https://www.youtube.com/watch?v=LwGMwuAMDeI&feature=youtu.be
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.