Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Чому дитина не хоче вчитися та як це виправити

Якщо дитина не хоче вчитися, це ще не означає, що вона ледача або не дисциплінована. Приблизно 20% школярів мають проблеми, пов''язані з навчанням за шкільною програмою. Чи варто дивуватися, що в початковій школі більшість з них втрачає інтерес до уроків та вчення, як такого? Ступінь небажання вчитися буває різною:
  • школяр вчиться, але без особливого інтересу й прагнення;
  • вчиться через не хочу (йому не подобається те, що він робить);
  • зовсім не хоче, не вчиться, не слухається батьків, вчителів.
У різні періоди учень може відчувати різні стани, але завжди є причини, які змушують його уникати навчання.

Чому дитина не хоче вчитися? Як допомогти їй змінити ставлення до навчання? Почему ребенок не хочет учиться? Как помочь ему изменить отношение к обучению?

Найчастіше бажання вчитися зникає у дітей з таких причин:
  • не достатньо сформований пізнавальний інтерес;
  • не виходить вчитися – школяр зіткнувся з труднощами у вивченні одного або декількох шкільних предметів;
  • внутрішні комплекси, невпевненість, які змушують відчувати дискомфорт, заважають нормальній адаптації;
  • важко пристосуватися до режиму навчання в школі;
  • присутня переоцінка своїх здібностей – так буває, коли батьки перехвалюють дитину, вселяють їй думку, що вона майже геній.
У підсумку маємо проблему – дитина не хоче вчитися, що робити? Для початку спробувати зрозуміти її. Придивлятися, як вона поводиться, прислухатися, що розповідає про школу, стати уважними до її переживань, із повагою ставитися до її інтересів. Лише тоді ви будете знати, як правильно діяти й зможете школяреві прищепити любов до навчання.

 Як зробити, щоб дитина хотіла вчитися? Поради батькам Как сделать, чтоб ребенок хотел учиться? Советы родителям

Розвиток дитини не може бути однобічним. Щоб домогтися успіхів у навчанні, мотивувати, прищепити інтерес до знань, необхідно використовувати особливості дитячої психології, мати велике терпіння й навіть трошки хитрувати. Найбільшу користь зазвичай приносять найпростіші методи роботи з дітьми:
  1. Допомагайте в розвитку здібностей і талантів. Недостатньо талановитих дітей не буває. Якщо учень має досить посередні успіхи в школі, це означає тільки те, що його потенціал не було розкрито повністю.
  2. Хваліть, дайте дитині можливість відчути смак успіху, якого вона досягла самотужки. Особливо це має значення для учнів зі слабкою успішністю. Визнання, повага за особисті досягнення від людей, які оточують малюка, стимулюють його до розвитку більше за будь-які вмовляння й підкупи.
  3. Допоможіть школяреві зрозуміти сенс навчання. Є речі, які цікаві в дитинстві просто так, без зовнішніх стимулів та реклами. Але шкільні предмети найчастіше до таких речей не відносяться. Завдання батьків – наочно показати учневі (на конкретному прикладі, може навіть на прикладі свого життя), яку користь принесе в майбутньому вміння читати, знання математики…
  4. Розвивайте концентрацію. Здатність уважно слухати, зосередитися на вирішенні конкретної задачі, а також швидко перемкнутися з одного виду діяльності на інший є важливою умовою успішного навчання.
  5. Навчайте оптимізму. Діти дуже засмучуються, коли щось не виходить. Якщо при цьому вони ще чують критику від вчителя або батьків, виникає психічна реакція опору. Учень намагається позбутися джерела своїх страждань (у даному випадку уникають навчання). Необхідно вчити школяра, щоб він бачив у проблемах можливості, не боявся помилок, впевнено долав труднощі.
  6. Запишіть учня на курси розвитку для дітей. По-перше, це допоможе йому краще вивчити пізнавальний процес зсередини. По-друге, такі курси розвивають розум і дуже допомагають у виконанні пунктів 1, 4 цього списку. По-третє, вони задовольняють потребу в самореалізації, допомагають ставати більш впевненими.

 Якщо дитина не хоче вчитися: школа ментальної арифметики Соробан® в УкраїніЕсли ребенок не хочет учиться: школа ментальной арифметики Соробан® в Украине

Мотивація, інтелектуальні звички набагато легше прищепити школяреві в 7 років, ніж у 12. Основні здібності розуму, вольові якості, особистісна психологія – фундамент розвитку дитини в цих напрямках закладається до 11 років. Уроки ментальної арифметики – спеціальна розвивальна програма, яка призначена для школярів молодшого віку та дошкільнят. Тому до основи навчання покладені вікові особливості, а педагоги школи дотримуються таких принципів:
  • щоб домогтися дитячої уваги, захоплюють учнів грою, влаштовують змагання зі швидкого рахування;
  • для розвитку працьовитості й відповідальності хвалять учнів і заохочують їх до самостійності, прояву ініціативи;
  • для гармонійного розвитку інтелекту активно тренують у дітей обидві півкулі, розвивають мислення, розширюють дитячий світогляд і розумовий потенціал;
  • щоб зацікавити в навчанні, показують його кращі сторони, роблять акцент на успіхах;
  • щоб діти відчували себе комфортно й природно, створюють доброзичливу атмосферу на заняттях, допомагають учням соціалізуватися й повірити в себе.
До школи усного рахування Соробан® приходять навчатися діти з різним рівнем здібностей та зацікавленості у навчанні. До кожної дитини тренери знаходять правильний підхід. Тут усі захоплені спільною справою, не буває нереалізованих цілей, а успіхи винагороджуються загальним визнанням. Такий шлях усуває будь-які причини, через які дитина не хоче нічого вчитися. Але головна особливість методу Соробан®: школа тільки пропонує алгоритм ефективного розвитку й відмінну програму, а далі учні самі розвивають себе, коли кожного дня відточують навички рахування, тренують свій розум. Читати також: Ментальна арифметика дорослим – бути чи не бути? Швидкісний усний рахунок – це стиль життя Кому буде корисна ментальна арифметика Відео: https://youtu.be/XpZ7KxJ4u8Q

Ментальна арифметика за 10 хвилин. Чому в Соробан®️ вчаться 2 роки.

https://youtu.be/ZtKPjreSbcM

Ментальна арифметика за 10 хвилин. Дешева франшиза.

https://youtu.be/xXjwHYfSyXs

Ментальна арифметика за 10 хвилин. Як обрати школу.

circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.