Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Перехідний вік та погані оцінки (10-11 років)

«На цьому світі мене засмучує лише одне – те, що треба ставати дорослим». (Антуан де Сент-Екзюпері) perexodnyj-vozrast-i-ploxie-ocenki-Перехідний вік 10-11 років має свої особливості. Цей період є для дитини точкою відліку на шляху дорослішання. Труднощі підліткового віку поширюються на всі сфери життя, оскільки змінюється психологія дитини, відбуваються кардинальні фізіологічні зміни. У цій статті ми розповімо все, що потрібно знати батькам про підліткові проблеми й методи виховання, які допоможуть маленькій людині легко подолати кризу розставання з дитинством.

Симптоми перехідного віку

Першопричиною проблем у підлітків є статеве дозрівання, що супроводжується сильними гормональними сплесками, зовнішніми змінами, перебудовою організму. Для люблячих уважних батьків ці метаморфози не залишаться непоміченими. Вони пов''язані з особистісним становленням, усвідомленням свого «Я», пошуком свого місця та призначення. Найпоширеніші труднощі, з якими стикається практично кожна дитина:
  • проблемна шкіра;perexodnyj-vozrast-i-ocenki
  • соціальна адаптація;
  • міжособистісні стосунки;
  • конфлікти з батьками;
  • проблеми у навчанні (неуспішність, втрата мотивації);
  • психоемоційні проблеми, депресія.
Перехідний вік у дівчаток та хлопчиків настає неминуче. Але кожна дитина вступає до нього у своєму індивідуальному темпі, який залежить від багатьох факторів: характер, фізіологія, стосунки в сім''ї, комунікабельність, рівень інтелектуального та психологічного розвитку.

Помилки батьків

vozrast-i-ploxie-ocenkiБільшість проблем перехідного віку починаються тоді, коли закінчується терпіння батьків, їх бажання розуміти справжні причини підліткових труднощів. Перша помилка – саме визначення «важкий підліток». Якщо вам нелегко знайти спільну мову з дитиною, то в цей час самій дитині ще важче пристосовуватися до особистих внутрішніх змін. Друга помилка – ставлення до проблем у школі. Ще недавно він був старанним учнем, намагався добре вчитися, демонстрував зразкову поведінку. Сьогодні він не слухається, вчитель перестав бути для нього авторитетом, навчання вийшло з категорії пріоритетних занять. Як реагувати на погані оцінки? Чи потрібно застосовувати покарання? Шкільна неуспішність не має нічого спільного з розумовими здібностями дитини. Щоб зрозуміти, як правильно провести малюка у доросле життя з мінімальними втратами, потрібно мати повну картину того, що відбувається:
  • Зміни поширюються на діяльність центральної нервової системи й стосуються кожної ділянки кори головного мозку. Інтенсивно створюються нові нейронні синапси, а старі, непотрібні – блокуються. Це впливає на сприйняття інформації, відчуття, пам''ять, на якість розумових процесів.
  • На перший план замість шкільних досягнень виходять успіхи соціального характеру (визнання однолітків, авторитет у вузькому колі спілкування).
  • Зміна системи цінностей, пов''язана з пошуком відповідей на питання «хто я?», «що для мене важливо?», «куди мені йти?»
Шкільна освіта не в змозі навчити дітей бути дорослими. Тому батькам слід шукати альтернативу поза шкільних стін.

Що робити?

ploxie-ocenki-Вирішити проблеми з неуспішністю допоможе правильна мотивація. Якщо навчання перестало бути метою, значить, необхідно перетворити його в засіб досягнення мети. При цьому важливо приділити увагу інтелектуальному й фізичному розвитку, особистісному та соціальному становленню. Задача батьків – обрати правильну стратегію виховання. Важливо:
  • дозволити дитині шукати спосіб реалізувати себе (захоплення, спорт, творчість);
  • надати свободу в заздалегідь обумовлених межах, суворо дотримуватися домовленості;
  • навчити самодисципліни (самостійності, обов''язковості, доведення до кінця розпочатих справ, відповідальності за невиконання обов''язків);
  • надати можливість спілкуватися з однолітками поза школою;
  • поважно ставитися до підлітка, його думок, суджень;
  • бути послідовними в своїх вимогах.
Перехідний вік у хлопчиків і дівчаток – дуже суперечливий період. Попри всі зміни, ми як і раніше маємо справу з дітьми. Тому корисно знайти методику навчання, яка практикує ігрові заняття для дітей.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.