Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Ментальна арифметика дорослим - бути чи не бути?

Курси ментальної арифметики для дорослих - це революційна ідея, яка виникла спонтанно, але не безпідставно. Потреба в інтелектуальному розвитку дитини зрозуміла всім. Діти стоять на порозі життя, попереду їх чекає багато важливих відкриттів, досягнень. Школа ментальної арифметики Соробан®в Україні  теж бере активну участь у вихованні нового покоління - талановитого і грандіозного. Займатися з дітьми цікаво, тому що це дуже вдячні учні, які не перестають дивувати своїми успіхами. Чи буде також корисна ментальна арифметика дорослим? Чи навчання після 55 років - марна трата часу?

Ментальна арифметика для дорослих: вплив швидкісного усного рахунку на розумові здібності людей похилого віку

Ми не просто так вирішили торкнутися актуальної теми - розвитку інтелекту у людей в зрілому, похилому віці. Сьогодні неврологи у всьому світі рекомендують дорослим постійно тренувати свій розум, розвивати пам''ять, вирішувати кросворди, не припиняти пізнавальну діяльність. З певного віку організм вступає в фазу старіння. Знижується швидкість відновлення клітин, органам важче справлятися зі своїми функціями. Головний мозок - не виняток. Коли він  починає гірше працювати, людині важче даються звичні розумові дії - важко згадати потрібну інформацію, з затримкою виникає рішення в складних ситуаціях, важко сконцентруватися на задачі. Розвиваючі курси для дітей успішні хоча б тому, що дитячий розум має вражаючу здатність до навчання. Школа усного рахунку Соробан® прийняла рішення випробувати свою методику з учнями, здатність до навчання яких дуже низька, - з людьми у віці 55+. Перед проведенням експериментального курсу і через рік занять психологи провели аналіз виконання мозком таких важливих розумових функцій, як пам''ять і увагу. За підсумками дослідження виявилося, що:
  • у більшості учнів ефективність пам''яті (короткострокової, довгострокової) значно зросла;
  • покращилися показники довільної уваги (в середньому на 19%);
  • концентрація уваги стала більш стійкою;
  • розширилися межі зорової пам''яті.
Але для нас було важливо, як почувають себе самі учні, що отримали вони за рік від ментальної арифметики. Не всі пройшли курси від початку до кінця. Деяким перешкодили стереотипи (що в пенсійному віці дива не станеться), хтось залишив заняття через сімейні обставини. Ті учні, що ретельно займалися всі 12 місяців, за своїми успіхами  перевершили навіть наші найсміливіші очікування. Вони відзначили, що:
  • зникла  скутість суглобів, в пальцях рук з''явилася гнучкість і рухливість;
  • стало легше приймати рішення, мозок наче став поворотливіший, активніший;
  • стало менше проблем з пам''яттю (запам''ятовування, діставання інформації з архівів пам''яті).
Однак, найбільше студенти 55+ вдячні ментальній  арифметиці за те, що вони знову відчули себе повноцінними членами суспільства, відчули себе потрібними і досить сильними, щоб продовжувати жити яскраво, цікаво.

Розвиток мозку після 55 років: ментальна арифметика дорослим

Ми не можемо проводити паралель між результатами навчання дітей і людей пенсійного віку. Неможливо порівнювати швидку гірську річку і озеро. Однак, розвиток інтелекту у людей похилого віку так само важливий для нас і для наших дорослих учнів, які своїм маленьким успіхам радіють не менше  школярів. Приємно бачити, як в очах літньої людини загоряються пустотливі вогники, коли її життя наповнюється сенсом. Курси ментальної арифметики для дорослих  так само необхідні для зрілого мозку, як потрібні тілу  фізичні вправи, які його зміцнюють. Сьогодні в Європі практикується використання ментального рахунку для тренування головного мозку у людей похилого віку з метою профілактики порушень мозкової діяльності і старечої деменції.   Читати також: З якого віку можна влаштувати дитину на навчання ментальній арифметиці? Літній інтенсив-2018. Результати тестів ДО і ПІСЛЯ! Відео: https://www.youtube.com/watch?v=fLwFKVFN87A&list=PLMCGm2CpkBxiAwaM0upymRJTV0obIRV8S Школа Соробан. Випуск 2017. Студенти 55+ https://youtu.be/LFF6D_d3fJ4?list=PLMCGm2CpkBxiAwaM0upymRJTV0obIRV8S Пузанов Сергій Михайлович - випускник школи Соробан https://youtu.be/RbkPNoOqlnY?list=PLMCGm2CpkBxiAwaM0upymRJTV0obIRV8S Огородник Віра Иванівна та її онучка Уляна
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.