Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Кому буде корисна ментальна арифметика

Для чого потрібна ментальна арифметика? Про неосяжні можливості головного мозку людини говорять багато вчених. Найдивовижніша здатність до навчання проявляється у дітей - дошкільнят та школярів молодших класів. Саме тому метод ментальної арифметики, яка спрямована на тренування півкуль мозку, виявлення і розвиток різних здібностей і талантів, застосовується, переважно, в розвитку дитини. Однак, вчені довели користь ментальних вправ і для дорослих. Систематичні розумові навантаження допомагають людям зберігати ясність і активність розуму до глибокої старості.

Кому знадобиться швидкісний усний рахунок? Особливості розвитку інтелекту методом ментальної арифметики

Кому знадобиться швидкісний усний рахунок? Особливості розвитку інтелекту методом ментальної арифметикиВикористання ментальної арифметики розвиваючими курсами для дітей практикується в усьому світі. У країнах, які мають безпосереднє відношення до заснування методу, - в Китаї, Японії (тут вперше стали використовувати для усних обчислень рахунковий інструмент абак або абакус) –ця дисципліна є невід''ємною частиною освіти. Але якщо в Японії за допомогою ментального рахунку волю і інтелект виховують роками, то наші діти отримують ефект від навчання всього за два роки курсів. Школа ментальної арифметики Соробан® в Україні, використовуючи рахунок на соробан або АБАКУС, розробила свою програму інтенсивного розвитку, яка допомагає дітям проявити свої таланти вже з перших занять. Принцип методики розвитку інтелекту пов''язаний з особливостями будови і функціонування головного мозку. Йдеться про конструкції головного органу нервової системи. Він складається з двох рівноправних половин, відповідальних за конкретні функції. Особливість роботи півкуль в тому, що незважаючи на уявну самодостатність, повноцінно виконувати свої завдання вони можуть тільки за умови тісної взаємодії. Для синхронізації півкуль повинна бути створена структура ефективних зв''язків між ними. Ментальна арифметика провокує створення таких нейронних зв''язків, вчить мозок ефективно їх використовувати для  вирішення  різних завдань.

Для чого потрібна ментальна арифметика дошкільнику?

У дошкільному розвитку дитини ментальна арифметика грає важливу роль: Тренує дрібну моторику, готуючи пальці до письма. Розвиває моторні функції, які впливають також на активність мовних центрів мозку. Розвиває ефективну зорову пам''ять, слухові центри сприйняття інформації, увагу. Ці здібності знадобляться в розвитку навичок читання, під час уроків, коли потрібно запам''ятовувати лекції вчителя. Розумова робота загартовує дитячий розум, робить його звичним до інтелектуальних навантажень. Тобто, дитина готується до серйозної пізнавальної роботи в школі. Щоденні тренування, навчання в групі, домашні завдання - корисний досвід для будь-якого малюка, який готується стати школярем.

Яка користь швидкісного усного рахунку для школярів?

Яка користь швидкісного усного рахунку для школярів?Батьки, зазвичай, вважають своїх малюків самими здібними та  талановитими. Навіть ті мами і тата, які активно займаються дошкільною підготовкою, можуть втратити важливі компоненти в розвитку дитячого інтелекту. Уникнути труднощів, пов''язаних з навчанням і адаптацією молодшим школярам (7-11 років), допомагають курси ментальної арифметики, які:
  • тренують посидючість, здатність концентруватися на завданні;
  • розвивають здібності, які полегшують навчання;
  • розвивають самостійне мислення, яке  необхідне школяру для аналізу і пошуку корисної інформації, прийняття зважених рішень;
  • вчать ефективно мислити;
  • розвивають навчальні навички;
  • допомагають пройти соціалізацію, успішно адаптуватися в нових умовах;
  • мотивують, налаштовують на успіх, вчать рішуче долати будь-які перешкоди на шляху до мети.

Кому буде корисна ментальна арифметика в зрілому або похилому віці?

Ефективність пізнавальної діяльності у дорослих набагато нижча, ніж у дітей. Особливо важко дається навчання людям похилого віку. Вже до 50 років дорослі можуть зазнавати труднощів у роботі з інформацією, запам''ятовуванням імен та подій, пригадуванням дат, назв фільмів. Дорослим ментальна арифметика корисна не менше, ніж дошкільнятам. Сьогодні навіть лікарі- невропатологи рекомендують в якості профілактики старіння мозку не ліки, а активні навантаження для розуму. Школа усного рахунку Соробан® провела пробні курси ментальної арифметики для українських пенсіонерів у віці 55+, які підтвердили позитивний вплив інтелектуальних тренувань на роботу мозку. Сьогодні ми впевнено рекомендуємо ментальний рахунок всім, хто хоче розвиватися, жити з інтересом і завжди мати гострий розум. Читати також: Як виправити непосидючість дитини на уроках в школі Літній інтенсив-2018. Результати тестів ДО і ПІСЛЯ! Відео: https://www.youtube.com/watch?v=DyD-4ISF-1w Школа Соробан® Суми. Гліб, 9 років, рахунок 2-значних. https://www.youtube.com/watch?v=UxnI0pExSkQ Школа Соробан® Полтава. Маша, 11 років, тема "Флаш" https://www.youtube.com/watch?v=eELb3wtAz4w Ментальна арифметика за 10 хвилин. Друг 4-1, рахівнички.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.