Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Ключ до успіху!

Серед усіх розвивальних програм, шкільна програма "Росток" - одна з найцікавіших і нестандартних, спрямованих на такий розвиток особистості дитини, який би дозволив їй самостійно здобувати знання. [caption id="attachment_1336" align="alignright" width="300"]Соробан - основа обучения в школе. Соробан - основа обучения в школе.[/caption] Адже школа зараз відповідає на питання, які учні не задають. Стандартні програми вимагають слухняного виконавця й слухача, при цьому не дають гарантії того, що знання будуть повними, міцними та необхідними для всіх без винятку. Основне завдання програми "Росток" і полягає не просто в передачі учням набору готових знань, а у такому розвитку особистості дитини, яке дозволяло б їй самостійно їх здобувати.

"Росток" - означає зростання, розвиток.

Основна ідея - створення умов поетапного розширення системи зв''язків у мозку дитини, в яких розкривається створення передумов для розширення його досвіду, реалізації власних потреб та інтересів. "Росток" - це можливість самостійно відкривати нові знання, спадкоємність між усіма ступенями навчання. Формування єдиної картини світу, можливість просування кожної дитини своїм темпом, орієнтація на творче начало, розвиток варіативності мислення. Дітям пропонується багато і різного, а кожен малюк засвоює стільки, скільки він може, і саме те, що йому більш приємно й цікаво. Звідси впевненість у власних силах. З досвіду роботи найважче непідготовленій дитині доводиться відкривати "вікно математики". Математика, яку викладають за цією системою, вельми відрізняється від класичного шкільного предмета. Основна мета курсу - комплексний розвиток особистості учня на основі створення цікавої змістовної системи математичних понять, навчання побудові, дослідженню та застосуванню математичних моделей світу, який їх оточує. Формування спеціальних умінь і навичок, необхідних у повсякденному житті. І математика тут - це матеріал, на якому тренується здатність дітей до творчості, до пошуку, до спілкування. Алгоритми розв''язання задач переноситься на рішення будь-яких завдань і питань. Нові математичні поняття й відносини не даються в готовому вигляді. Діти "відкривають" їх у процесі дослідницької діяльності, в пошуку найбільш раціональних і нестандартних способів вирішення поставлених завдань. Орієнтація в цій великій масі інформації, вміння швидко реагувати на нове, відбір цікавого, необхідного, запам''ятовування на більш високому, якісному рівні й таке ж використання цього багажу - ось основні вимоги програми "Росток". Звідси випливає - щоб дитині було легко вчитися за цією програмою, її мозок повинен сприймати інформацію швидко, вміло розкладати її по поличках, фільтруючи потрібне й важливе. Для цього сьогодні батьки намагаються відвести дітей на підготовку перед школою. Мозок дитини - наче губка, яка неймовірно швидко вбирає будь-яку інформацію.

Немає дітей, не здатних вчитися, є діти, яких не навчили цього.

Існує багато методик, які спрямовані на навчання дитини шкільних мудрувань. І коли обираєш, важливо розуміти, що основою будь-якої методики має стати підготовка мозку до основних шкільних знань і прищеплення дитині любові до пізнавального процесу. Класична «Підготовка до школи» у різноманітних центрах, садах і курсах, побудована на оволодінні дитиною навичками письма, читання й математики з логікою. Дітей цілеспрямовано вчать цифрам, буквам, розвивають логіку. Процес йде однобоко, частина важливих навичок, особливо тих, які притаманні правій півкулі, залишаються забутими. Тому, навіть здавалося, найпідготовленішій дитині, часто дуже важко в першому класі навчатися за програмою «Росток». Адже з перших кроків, програма вимагає вміння та навичок, які вже мають бути розвинені у 7-8 річної дитини. Це і концентрація уваги, і аналіз, і синтез інформації, і ірраціональний підхід до пошуку матеріалу й багато іншого. Тому важливо, щоб дитина, приступаючи до оволодіння матеріалом за даною програмою, вже отримала необхідну базову підготовку з оволодіння обчислювальними навичками, навичками запам''ятовування, швидкістю сприйняття, нестандартного мислення, потужної пам''яті, розвиненою логікою, фокусування й концентрації, яку повною мірою забезпечить методика Соробан.

Сьогодні заняття в Школі усного рахунку Соробан - ключ до успіху в роботі за програмою "Росток".

Саме ця, перевірена часом і японськими традиціями методика, синхронно розвиває мозок дитини, сприяє формуванню міцного фундаменту для подальших знань і умінь. Завдання методики Соробан - розвинути обидві півкулі мозку дитини. Відбувається це в процесі навчання усному рахунку. З перших уроків дитина вчиться рахувати на рахівницях «соробан» з подальшим перенесенням її до уяви. У процесі виконання арифметичних дій в уяві, в мозку активізуються обидві півкулі, зміцнюється зв''язок між ними, запускається механізм створення нейронних зв''язків, які є основою інтелектуального розвитку. У процесі навчання діти задіють обидві руки, що в свою чергу, є відмінним стимулятором різних ділянок півкуль мозку. Навчання дітей за методикою «Соробан» - це активний стимулятор розвитку інтелектуальних і розумових здібностей дитини, що є міцним фундаментом і хорошою основою для будь-якого подальшого навчання. Важливо те, що зі ста дітей, девяносто девять в подальшому навчанні в школі показують відмінні результати в будь-яких напрямках, чи то навчання за методикою «Росток», чи за будь-якими іншими інноваційними програмами. Це підтверджено й тим, що усний рахунок на рахівницях у Японії починають вчити раніше інших предметів, і підтверджено результатами наших більше 2 тисяч учнів. І з однаковою успішністю у нас навчаються всі діти. Результати навчання вражають: -у дітей поліпшується успішність, -розвивається мислення та уява, -збільшується концентрація уваги, -поліпшується пам''ять, -виявляються нові можливості та багато іншого. Школа усного рахунку Соробан - твердий фундамент успішного навчання та основа розумового розвитку дитини.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.