Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як мотивувати дитину робити домашнє завдання?

[caption id="attachment_1439" align="alignright" width="300"]Соробан Соробан[/caption] Як часто ми, Дорослі, намагаючись чогось навчити дитину або допомагаючи із завданнями, акцентуємо її увагу на тому, що вона зробила не так: не так написала букву, не так порахувала приклад, неправильно тримає ручку... Або ще гірше: у тебе жахлива поведінка, ти не вмієш поводитися, ти недолугий, горе ти моє  і т.д. І виростають з наших дітей дорослі, які  роблять акценти тільки на тому, що не вдалося: «Так, це нормально», - каже чоловік своїй дружині, - «Ось тільки потрібно ще досолити, прибрати ось це й додати приправу!» Або так:  "Ой, як добре ти зробив ремонт, тільки ось тут перероби, це заміни, тут підфарбуй, там почисть..." Знайомо? Ви тільки уявіть - людина старається, вкладає всі сили й душу в свою роботу, приходить показати й чекає на похвалу, а їй - тут не так і це не так. І всі думають, що цим вони допомагають зробити роботу краще. А у людини руки вже опустилися... Так це дорослий, він може й переборе себе, почне спочатку або змінить щось - свій настрій або роботу. А малюк, який тільки вчиться щось робити: писати, малювати, рахувати, відкривати цей світ. А йому з найкращих спонукань кажуть, що це не так, це некрасиво, тут знову не правильно. Хвилин за 10 таких «похвал» дитя перестане намагатися, адже все одно погано виходить.

Нас часто запитують батьки: «Як мотивувати дитину робити домашнє завдання?»

Наша відповідь: «Хваліть за успіхи, нехай за маленькі, але такі, що при постійному використанні приносять перемогу». Скажіть дитині: «Ти зараз вчишся, у тебе не може не бути помилок, це тренування й у тебе виходить тут і тут, а ось тут ти мене взагалі здивував і порадував.» Пам''ятайте: На чому фокусуємо, те й росте, на що направлено увагу, те й збільшується. У нашій Школі усного рахунку «Соробан» ми використовуємо «метод зеленої ручки», який розробила Тетяна Іваненко, коли займалася з донькою підготовкою руки до письма. Вона виділяла всі красиві й правильні літери зеленою пастою. Дитині це так сподобалося, що після кожного завдання, вона просила маму показати де красиво й правильно, приходила в захват від маминого: «А ось це ІДЕАЛЬНО!» Працюючи з дітьми на уроках усного рахунку важливо показати, чого дитина досягла, що у неї виходить найкраще. І ми не хвалимо «на порожньому місці», будь-яку похвалу потрібно отримати. І діти стараються. Жодна дитина не йде від нас без слів: «Сьогодні ти прекрасно рахував однозначні, пам''ятаєш, на минулому уроці твоя швидкість була 1 хв, а сьогодні 0,8». «У мене сьогодні піднявся настрій, коли я побачила, як ти зробив домашнє завдання». «Ти відмінно впорався з Братом 2! Я вірю в тебе! І знаю, що на наступному уроці ти покажеш мені такий же результат на Брат 4. І домашні тренування тобі в цьому допоможуть ». Найважливіше на уроках, показати дитині, що вона працює добре і що у неї виходить.  Тренери намагаються помічати успіхи в будь-якому напрямку, ставити на цьому акцент. Адже це зовсім інший підхід - виділяти не невдачі, а те, що зроблено краще. І коли ми не акцентуємо увагу на помилках, вони проходять самі собою, адже дитина прагне зробити те, за що її похвалили - сама, зі своєї доброї волі.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.