Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Як цілеспрямованість допомагає розвивати розум

Целеустремлённость – привилегия детейОдна з основних рис характеру зрілої особистості, вкрай необхідна в сучасному соціумі - це цілеспрямованість. Ніщо так не допомагає домогтися успіху, як здатність бачити мету й долати будь-які труднощі заради її досягнення. Для дітей цілеспрямованість виступає в якості рушійної сили, що допомагає впоратися з навчальними навантаженнями. Однак не всі отримують бажаний результат. Багато дітей старших класів не здатні навіть визначитися з майбутньою професією. Чи означає це, що деякі люди від природи не здатні бути цілеспрямованими?

Правильно обираємо шлях

Далеко не всі дорослі можуть ставити перед собою цілі. Саме вони часто дезорієнтують в житті своїх дітей. Напевно ви помічали, що найбільший захват у малюка викликає подолання перешкоди, розкриття таємниці, маленька перемога розуму, яка дає йому відчуття упевненості в своїх силах, самостійності, щастя володіння новими знаннями. У цьому всі діти однакові, а значить, кожен з них може навчитися бути цілеспрямованим.

Як батьки можуть в цьому допомогти?

  1. Перш за все необхідно залишатись для малюка прикладом. Пам’ятайте, діти в першу чергу хочуть бути схожими на вас.
  2. Підтримуйте будь-які починання, мотивуйте дитину доводити почату справу до кінця.
  3. Хваліть малюка не тільки, коли він досяг певного результату, але й поки він старанно трудиться над вирішенням поставленого завдання.
  4. Позбавляйте від надмірної опіки. Якщо дитина в змозі самостійно тримати ложку та їсти, складати іграшки до ящика, не потрібно це робити замість неї.
  5. Грайте в сюжетно-рольові ігри, що розвивають логіку, кмітливість, відповідальність.
  6. Давайте більш складні завдання, розбивайте їх на складові елементи, тим самим навчаючи дитину планомірного руху до мети.
  7. Влаштовуйте ігрові змагання. Вони налаштовують на прагнення стати кращим, а відчувши смак перемоги, малюк захоче відчути його знову.
У результаті на шляху до мети, дитина зробить багато відкриттів, які дадуть їй набагато більше, ніж радість від самого успіху. У школі усного рахунку «Соробан» діти вчаться цілеспрямованості з першого дня занять. Спочатку в цьому допомагає робота з японськими рахівницями Абакус, потім перші перемоги в рішенні простих арифметичних вправ. Тут присутній і потужний внутрішній стимул (радість від досягнутих перемог, бажання досягти ще більш високих результатів), і сильні зовнішні мотивації, в тому числі заохочення тренера, елемент змагання.

Чому цілеспрямованість - це добре?

Цілеспрямованість в сукупності з активним розвитком логічного та образного мислення, пам''яті та інших розумових здібностей допомагає дитині досягати успіхів в навчанні, творчості. Тобто сприяє самореалізації в будь-якому виді діяльності. Дитина, яка націлена на результат, володіє терпінням і мужністю не кидати розпочату справу, знаходить нові способи вирішення важких завдань. Дорогі батьки, нехай розвиток цілеспрямованості у дітей стане однією з ваших цілей. Коли крихітка самостійно подолає свої перші труднощі на шляху до мрії, ви зрозумієте, що її перемоги - це результат і ваших старань.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.