Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза
Ментальна арифметика для дітей в Україні за методикою Соробан
Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Дошкільний розвиток дитини

doshkolnoe-razvitie-rebenka_укр «Досить виховати одне покоління людей, щоб бути спокійними за всі наступні» (В. А. Сухомлинський). Величезне значення в становленні особистості має дошкільний розвиток дитини, спрямований на підвищення рівня її інтелекту. Головний мозок кожного малюка має колосальний потенціал можливостей, які при відсутності належного стимулювання з віком обмежуються. За умови правильної підготовки, навпаки, у дитини проявляються таланти, виникає інтерес до пізнання світу.

Обираємо напрям

Як відомо, мозок людини має дві півкулі. Кожна з них виконує певні функції. Ліва півкуля більш розвинена, вона відповідає за аналіз, логіку, мовні здібності, послідовну обробку інформації через факти, математичні символи. Права півкуля – це джерело ідей і фантазій. Вона спеціалізується на сприйнятті інформації за допомогою образів, здатна приймати різні види інформації одночасно, розглядати суть проблеми в цілому без проведення аналізу. Ранній розвиток дитини передбачає не тільки навчання її конкретним знанням і навичкам, але перш за все, має бути орієнтований на активізацію розумової діяльності. Виховання інтелекту включає кілька елементів:
    • Навчання мови та її використання у спілкуванні;
    • Розвиток уяви (просторового мислення);
    • Розвиток здібності класифікувати інформацію, знаходити взаємозв''язок між різними подіями (логічне мислення);
    • Тренування сенсорних систем, розвиток моторики рук;
    • Виховання спостережливості, вміння мислити глибоко, оцінювати та описувати явища, робити висновки;
    • Прищеплення впевненості у своїх здібностях, правильного сприйняття навколишнього світу, людей, формування комунікативних якостей (соціальний розвиток дитини).

Метод «соробан»

Серед безлічі поширених видів інтелектуального розвитку дітей дошкільного та молодшого шкільного віку методика «соробан» є безсумнівним лідером. В Україні з нею тільки починають знайомитися, а в Японії на цьому методі виховано багато поколінь дітлахів. Результат очевидний – жителі країни висхідного сонця є однією з найбільш високоінтелектуальних націй у світі. Зрозуміти суть методики «соробан» допоможе опис її особливостей:
      1. Це програма навчання малюків у віці від 5 до 11 років умінню розв''язувати в умі математичні завдання різної складності за допомогою спеціальних японських рахівниць «соробан»;
      2. Діти працюють з рахунковим інструментом, користуючись одночасно обома руками;
      3. В процесі опанування рахівниць відбувається поступовий перехід від реального інструменту до уявного (малюк легко додає, віднімає та множить подумки, просто уявляючи перед собою комбінацію кісточок на рахівницях);
      4. Курс занять розрахований на два роки, протягом яких діти раз на тиждень відвідують уроки з тренером у розвивальному центрі й щодня тренуються вдома за допомогою спеціально розробленої навчальної програми;
      5. Вихованці школи вміють одночасно виконувати відразу кілька розумових дій – розв''язувати математичні завдання навіть з п''ятизначними числами, малювати або виразно читати вірш, пересуваючи пальчиками обох рук невидимі кісточки на уявних рахівницях.
Завдання методу «соробан» полягає в паралельному розвитку відразу двох півкуль головного мозку та синхронізації їх діяльності. Дітям, які пройшли курс, набагато легше вчитися, оскільки вони мають фотографічну пам''ять, швидко засвоюють інформацію на слух, вміють аналізувати, робити логічний аналіз і при цьому знаходити неординарні рішення. Дітлахи з такими пізнавальними здібностями можуть досягти великих успіхів у будь-якій сфері діяльності, впливати на хід історії, створювати майбутнє для нових поколінь, адже вони є власниками живого, розвиненого розуму й вміють ним користуватися.
circlecirclecircle

Хочете розвинути здібності вашої дитини?

Ми завжди раді відповісти на будь-які ваші питання, що стосуються навчання, тренування та методики Соробан®.

Зателефонуйте нам, домовтесь про зустріч, познайомтеся з тренером, поспілкуйтеся учнями та їх батьками. Ми готові похвалитися вам результатами навчання, розказати про наші інновації та показати новинки. Сайт має форму зворотнього зв'язку, якщо вам зручно, то можете отримати відповідь заповнивши форму або набравши на номер школи вашого міста.

Вас можуть зацікавити

Спробуйте наші додатки

Soroboom AR

Soroboom AR

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_iconhuawei_icon
Soroboom Lite

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Worlds of Soroban

Worlds of Soroban

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
Soroban Dance

Soroban Dance

appStore_icongooglePlay_icon

Soroboom Lite

appStore_iconmacOS_icongooglePlay_iconwindows_icon
logo_white

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov. Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без
письмової згоди власника.

Меню

Розклад Що таке Соробан? Блог Галерея Франшиза

Соробан® у інших країнах

by countryro countrycz country
com country
masterCard_iconvisa_icon

©Copyright 2013-2024 by Iurii Novosolov.
Всі права захищені.
Заборонено будь-яке копіювання матеріалів ресурсу без письмової згоди власника.